Grimfest 2022: GrimFest bliver smuk, når der løftes i flok

Udfordringer har der været nok af. Både før og under GrimFest. Ikke desto mindre må årets musikfestival betegnes som en succes for både publikum og arrangør. I høj grad takket være et korps af frivillige, som løfter i flok.

Artiklens øverste billede
Traditionen tro styrede makkerparret Jonny Hefty & Jøden, slagets gang som konferenciers på Skovscenen på GrimFest 2022. Foto: Mikkel Berg Pedersen
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Sent lørdag nat takkede GrimFest 2022 af for i år. Efter tre dage med hele 26 nye og mere etablerede musiknavne fordelt på to scener, skating contests, talks, poetry slam og stand up.

Det har ikke været uden udfordringer, at arrangør, Aage Stokholm, der også ejer Grimhøjgaard i Brabrand, hvor festivalen spænder af, sammen med arbejdsomme frivillige har stablet årets GrimFest på benene.

Med det kæmpe udbud af koncerter der er og har været i og omkring Aarhus hen over sommeren samtidig med at SmukFest i Skanderborg i år er rykket en uge frem, har der ifølge Aage Stokholm være kamp om ikke alene kunstnerne, men i høj grad også om publikum og om frivillige kræfter.

»Genåbningsmidler og genåbningen har affødt en masse initiativer, hvilket jo er fantastisk. Det er dejligt, at kulturen får lov at blomstre op på ny. Det er elsker vi. Publikum kan bare kun være et sted ad gangen, og mange events ligger tæt eller oveni hinanden,« siger Aage Stokholm.

De udfordringer syntes dog ikke at kunne mærkes på årets GrimFest, hvor over 3000 feststemte publikummer fordelt på torsdag, fredag og lørdag festede, dansede og sang, så det gav genlyd i hele Aarhus V.

»Festivalen er gået rigtig godt, og vi er vanvittigt glade for hele afviklingen og mener, at vi oprigtigt kan være stolte af at bidrage til byens kulturliv med en GrimFest, som jo er enormt farverig og sprudler af glade mennesker, som elsker stedet og hele konceptet. Stemningen har været fantastisk!« lyder det fra en tilfreds, men også træt Aage Stokholm søndagen derpå.

Sidste år tillod corona restriktionerne maksimalt 2000 gæster, og det tal nåede GrimFest op på. Antallet af publikummer i år afspejler GrimFest 2019.

»Vi har plads til 5000 gæster på GrimFest og har da også tidligere år haft besøgstal i den størrelsesorden. Men vi kan faktisk bedst lide det, når det som i år ender omkring de 3000. Det klæder pladsen bedst, og publikum har luft og råderum,« lyder det fra Aage Stokholm.

Hverken massiv regn eller en aflysning fra Malk de Koijn kunne viske smilet af publikum på GrimFest 2022. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Vellykket feberredning

Udfordringerne forud for GrimFest skulle vise sig ikke at være nok. De blev fulgt af udfordringer under festivalen. Først af vejret der torsdag bød på massiv regn.

»Det meget store regnskyl, vi fik torsdag, et kvarter før vi åbnede, var et af dette års store udfordringer. Det hev gulvtæppet væk under os og satte os en time bagud. Pladsen kan sagtens tåle vand, men det var ekstremt store mængder, der kom. Det larmede jo så meget, at vi dårligt kunne kommunikere med hinanden...« fortæller Aage Stokholm.

Endnu en af de større udfordringer mødte Aage Stokholm og resten af Grim-crewet, da Malk de Koijn, der var et af de helt store trækplastre på dette års musikprogram, fredag måtte aflyse bandets koncert samme aften grundet sygdom.

»Aflysningen af Malk de Koijn var selvfølgelig superærgerlig. Særligt for publikum. Og de her drenge er altså ikke sådan lige at erstatte,« siger Aage Stokholm.

Men som den erfarne booker Aage Stokholm er, lykkedes det ham på kort tid at stable en afløser på benene. Således gik bandet Donkey Sound, bestående af Pharfar, Fresh-I, Wafande, Shaka Loveless og Kaka, på Skovscenen fredag aften klokken 23, hvor Malk de Koijn oprindeligt var programsat. Flere iblandt publikum havde med skuffelse modtaget beskeden om Malk de Koijns aflysning, men da først Donkey Sound skruede op for reggae-festen, forsvandt enhver skuffet mine til fordel for brede smil.

»Fra Grims side er vi oprigtigt godt tilfredse med den afløsende booking - som i øvrigt gjorde det helt fantastisk,« siger Aage Stokholm om Donkey Sound, som nok var en feberredning, men en aldeles festlig en af slagsen.

Det musikalske line-up på GrimFest 2022 talte navne som Lydmor, Bogfinkevej, Kellermensch, JJ Paulo og Go Go Berlin. Foto: Mikkel Berg Pedersen.

Det gode samarbejde

GrimFest 2022 synes alt i alt at kunne betegnes som en succes på flere parametre. Ikke mindst takket være de mange frivillige, som løfter i flok og gør GrimFest mulig.

»2022-konstellationen af vores organisation er faktisk ny. Vi har ikke afviklet sammen på den måde før, men trods nogle ret vilde curveballs, lykkedes det pokkers godt. Vi agerede hurtigt på de løbende udfordringer, og vores crew var skarpe og arbejdede godt sammen. Der er altid en masse læring at tage med videre, men de nye tiltag i år virkede rigtig godt og bliver derfor også noget, vi kommer til at holde fast i fremover,« siger Aage Stokholm og tilføjer:

»På Grim løfter alle i flok, og det er smukt at se udfolde sig.«

Hen over sommeren har arrangører af koncerter og festivaler i og omkring Aarhus stået i kø for at tiltrække publikum. Flere endda med lave billetpriser eller fri entré. Alligevel tjekkede godt 3000 mennesker ind til dette års GrimFest. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.