Brødrenes Original: Moderne grillmad med rødder i Vestjylland

Brødrene Theis og Magnus Thesbjerg Jensen står bag Brødrenes Original, der laver hjemmelavet grillmad efter deres mormors opskrift. I et år har de haft deres populære foodtruck på Aarhus Ø, og nu har de åbnet en permanent grillbar i Borggade.

Artiklens øverste billede
Brødrene Magnus (tv.) og Theis Thesbjerg Jensen står bag Brødrenes Original, der serverer simpel, hjemmelavet grillmad fra deres foodtruck på Tørv på Aarhus Ø samt nu også fra deres nyåbnede grillbar i Borggade. Foto: Brødrenes Original
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Der er en time til, at Brødrenes Original i Borggade åbner for kunder, der er sultne efter hjemmelavede ribbenstegs-, frikadelle- og bøfsandwich. Alligevel er der allerede høj aktivitet på de relativt få kvadratmeter i nummer 12 b, hvor Brødrenes åbnede søndag 12. juni. Fem-seks unge fyre er i fuld gang med at fylde op, justere og gøre klar.

»Hej! Jeg hedder Theis. Velkommen til!« En ung mand tager imod med fremstrakt hånd og et vindende smil. Det er 25-årige Theis Thesbjerg Jensen; den ene af de to brødre, der står bag Brødrenes Original.

»Skal vi sætte os ud i gården?« foreslår han. Han tager en bænk, placeret i vinduespartiet, under armen og går forrest om bag disken, igennem køkkenet og ud i gården.

På vejen derud kommer endnu en storsmilende ung fyr os i møde, slæbende på en ekstra bænk.

»Magnus,« præsenterer han sig. 22-årige Magnus er lillebror og sammen med storebror Theis en del Brødrenes Originals ejerkreds, som tæller fem i alt.

Theis stiller bænken i den asfalterede, men hyggelige baggård og sætter sig. Magnus placerer den anden bænk overfor og derefter sig selv ved siden af Theis.

Mormors opskrift

Flere kender formentlig Brødrenes Original fra madtorvet Tørv på Aarhus Ø, hvor de i det seneste år har svunget nyfortolkninger af danske grillklassikere over disken fra deres foodtruck.

»I morgen er det et år siden, vi startede Brødrenes Original og fik vores foodtruck på Tørv. Det skal fejres. Bare ikke lige nu, da vi har vanvittigt travl. Men en dag inden længe...« siger Theis. Magnus nikker energisk.

Theis og Magnus Thesbjerg Jensen er vokset op i den lille by Grønbjerg i Vestjylland.

»Vi havde længe gerne ville finde et grundlag, vi kunne være fælles om. Det blev Brødrenes. Vi er begge to glade for at lave mad, fordi det giver os mulighed for at være kreative samtidig med at vi stresser af og hygger os med det,« siger Theis. Igen nikker Magnus.

»Fra jeg var 17 til 20 år, arbejdede jeg på en grillbar hjemme i Vestjylland. Jeg syntes, det var sjovt og spændende at yde den gode service og tale med kunderne. Samtidig undrede jeg mig over, at man kunne tjene penge på et produkt, der var så almindeligt og fabriksagtigt. Da vi senere begge to – lidt forskudt – kom til Livgarden, opdagede vi i København et andet fokus på god grillmad, end vi havde været vant til hjemmefra,« fortsætter Theis.

Efter Livgarden rykkede Theis til Aarhus for at studere. Det er fire år siden. For et år siden gjorde Magnus ham selskab.

»Med vores oplevelser med grillmad i København i bagagen, syntes vi at kunne se et hul i markedet i Aarhus. God, hjemmelavet grillmad af høj kvalitet er ikke at finde på hvert gadehjørne. Det besluttede vi os for at ændre på med Brødrenes,« forklarer Theis.

Magnus tager over:

»Hos Brødrenes laver vi frikadellerne efter vores mormors opskrift, som vi har spicet lidt op. Vi rører selv vores remoulade og grill-mayo og sylter selv vores rødbeder og agurker. Det betyder, at det stadig er den samme, velkendte smagsoplevelse fra den klassiske grillbar, kunderne får, når de bestiller en flæskestegs- eller bøfsandwich hos os – den er bare friskere og sprødere,« slår han fast.

Hos Brødrenes kan man stille sin sult med "Dellen", "Svinet", "Bøffen" eller "Veggie" - alle sammen sandwich med hjemmelavede ingredienser som bløde løg, hjemmesyltede agurker og rødbeder og hjemmerørt remoulade og grillmayo. Foto: Brødrenes Original

Vestjysk tilgang

Efter et succesrigt år med Brødrenes foodtruck på Aarhus Ø besluttede Magnus og Theis sig for at udvide og fandt lokalerne i Borggade.

»Vi har fra start haft et ønske om mere stabilitet. Det får vi nu her i Borggade. Siden vi overtog lokalerne, har vi knoklet sammen med gode venner og bekendte for at blive færdige, så vi kunne åbne inden sommerferien. Vi ved jo, at der kan være enkelte børnesygdomme, når man åbner nyt, og dem ville vi gerne have udryddet inden sommeren, hvor vi satser på at få rigtig travlt,« lyder det fra Theis.

Stort set alt i lokalerne i Borggade, hvor den afdøde Passione & Enoteca-ejer, Marcello Passalia, tidligere drev delikatessebutik, er skiftet ud. Kun klinkerne i køkkenet og opvaskemaskinen har fået lov at blive.

»Vi har bygget alt op fra bunden, og det har været både dyrt og et kæmpe arbejde. Men vi har den her vestjyske tilgang til tingene; vi tror på, at det betaler sig at gøre tingene ordentligt fra start, så vi slipper for at gøre det igen.« Theis slå ud med armene.

Kvalitet, service og hygge

Menuen hos Brødrenes i Borggade er den samme som i foodtrucken på Tørv; frikadelle-, ribbens-, bøf- og veggiesandwich – med fritter og hjemmerørt dyppelse på siden, hvis man ønsker det.

»Ingen af os er faglærte, og det har nok i virkeligheden givet os en frihed til at eksperimentere. Som de glade amatører vi er, har vi taget de opskrifter, vi kender hjemmefra, smagt, følt, lyttet og tilpasset. Vi har ønsket at holde konceptet simpelt og holde os til det, vi er gode til. Vi tænker grillmaden moderne, men uden at glemme hvor vi kommer fra,« forklarer Theis.

»Det er jo ikke fordi, vi har opfundet den dybe tallerken. Vi laver et produkt, som folk kender, men af friske, gode råvarer og kød fra fritgående kvæg. Vi går ikke på kompromis med kvaliteten – heller ikke selv om det ville betyde, vi kunne tjene flere penge hurtigere. Vi tror på, at vi med den holdning spiller langsigtet. Samtidig leverer vi et produkt, vi er stolte af,« supplerer Magnus.

Som de glade amatører vi er, har vi taget de opskrifter, vi kender hjemmefra, smagt, følt, lyttet og tilpasset. Vi har ønsket at holde konceptet simpelt og holde os til det, vi er gode til. Vi tænker grillmaden moderne, men uden at glemme hvor vi kommer fra.

Theis Thesbjerg Jensen, Brødrenes Original

Hyggen, den uformelle stemning og den gode dialog med kunderne, som brødrene kender fra stam-grillbaren i Vestjylland, har de haft et ønske om at videreføre hos Brødrenes.

»Hos Brødrenes lægger vi stor vægt på den gode service. Vi ved jo, at oplever man dårlig service et sted, kan maden være nok så god – man kommer der ikke igen,« siger Theis.

Med den nye lokation i Borggade, deres foodtruck på Aarhus Ø og deres agile madvogn – eller som Theis og Magnus selv kalder den: deres rullende reklamesøjle – er der brug for flere hænder end to gange to. Således tæller Brødrenes nu i alt 30 ansatte.

»Vi kan ikke være alle steder samtidig. Derfor har været vigtigt for os at finde nogle unge mennesker, som har lyst til at tage et medansvar og være med til at videreudvikle forretningen. Og det ved vi fra os selv, at man gerne vil, hvis man arbejder i et miljø, hvor det er fedt at være, hvor der er en god dynamik, og hvor man – meget vigtigt – husker hyggen! Vi har helt fra start været heldige med at kunne ansætte en gruppe unge, engagerede medarbejdere. Herfra er det vores opgave at være dygtige til at lede dem,« lyder det fra Theis.

At bedømme ud fra energiniveau og tempo på den håndfuld gæve gutter, der som en flok flittige myrer er i gang med at gøre klar foran og bag disken hos Brødrenes i Borggade denne formiddag, synes Theis og Magnus at løfte den opgave på bedste vis.

Magnus (tv.) og Theis Thesbjerg Jensen har nu solgt klassisk grillmad med et moderne twist fra deres foodtruck fra madtorvet Tørv på Aarhus Ø i et år - med stor succes. Foto: Brødrenes Original

Mere brødretid

I arbejdet med Brødrenes Original er Magnus og Theis kommet tættere på hinanden end nogensinde.

»Det er fedt at arbejde så tæt sammen som brødre, og jeg ville ikke bytte det for noget. Den kæmpe udvikling, Theis og jeg har været igennem sammen det sidste år, har gjort, at vi aldrig har været så tætte, som vi er nu. Men jeg ville lyve, hvis jeg sagde, alt bare har været nemt. Vi har da også har haft nogle hårde snakke. Heldigvis er vi gode til at tale om tingene og være ærlige over for hinanden, og det, tror jeg, gør, at det fungerer,« fortæller Magnus. Denne gang er det Theis’ tur til at nikke.

Theis og Magnus bruger lige nu alle deres vågne timer på Brødrenes Original. De trives begge med det og drømmer om at gøre det til en levevej og måske ekspandere yderligere på sigt.

»Ultimo sommeren sætter vi os ned og evaluerer, og så fortsætter vi i den retning, der fungerer. Vi drømmer om, at Brødrenes kan blive en levevej for os. Eller – om ikke andet – et springbræt til andre former for iværksætteri. Lige nu er kernen for os at komme ud over stepperne. Uden at glemme at det stadig skal være sjovt både for os og for vores ansatte. Der skal være plads til hyggen!« Theis lægger kortvarigt armene over kors som for at understrege sin pointe.

»Vi kan jo ikke love, at Brødrenes Original findes om 30 år, men vi håber det!« siger han så, folder de korslagte arme ud og lægger den ene om skulderen på sin bror.

»Enig! Vi er nået langt på et år, og vi har slet ikke haft tid til at nyde det. Det skal vi! Ligesom vi også snart skal have en dag, hvor vi bare er brødre,« siger Magnus og sender et smil i retning af brormand.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.