Så er der gratis musik i Aarhus

Kirkens Korshær, Spot og Music City Aarhus er gået sammen om en række koncerter på varmestuerne. Man kan bl.a. høre Total Hip Replacement, Iomfro, Mike Andersen og Anders Blichfeldt & Kajsa Vala.

Artiklens øverste billede
Det aarhusianske seksmandsband Total Hip Replacement er blevet udviddet med tre ghanesiske musikere til bandets tredje album. Nu kan man opleve dem 2. maj ganske gratis i Kirkens Korshærs Haldor Huset på Nørre Alle. Foto: Ekownaad Entertainment
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

De fleste aarhusianere kender Kirkens Korshærs varmestuer i Aarhus. De fleste aarhusianere kender også Spot Festival, der hvert år fylder midtbyen i Aarhus med musik. Nu har de to parter indgået et unikt samarbejde gennem Music City Aarhus 2022, der resulterer i en række koncerter hen over sommeren.

De foregår på byens varmestuer og alle er velkomne.

»Vi er utrolig taknemmelige for det her samarbejde. Det er et samarbejde, der på én gang giver vores brugere nogle særlige oplevelser og fællesskaber og også giver os en masse erfaringer, vi kan bruge fremover. Og så er vi samtidig med til at støtte kulturlivet i byen efter en lang periode med corona og nedlukninger,« fortæller Ole Vagn Christiansen, projektleder ved Kirkens Korshær Aarhus.

Gave for musiklivet

Gunnar Madsen, leder af Spot Festival, ser også med stor begejstring på det nye samarbejde.

»Det, at Kirkens Korshær Aarhus prioriterer at tænke sådan, er en gave for musiklivet,« siger han og uddyber, at det viser noget af det, som musikåret i Aarhus kan - det kan trække nogle muligheder frem, som man ikke ellers ville have set.

Konkret går samarbejdet ud på at skabe en række koncerter for udsatte borgere, og den første finder sted ved varmestuen Spor 7 for hjemløse og udsatte borgere. Her har brugerne og alle aarhusianere mulighed for at høre det lokale orkester Total Hip Replacement, der spiller energisk og groovy funkmusik.

»En af Music City Aarhus 2022’s vigtige missioner er at støtte og styrke samarbejder om musikken, der kommer hele byen til gode. Det er samarbejdet mellem Kirkens Korshær Aarhus og Spot Festival et unikt eksempel på,« fortæller Jesper Mardahl, sekretariatsleder ved Music City Aarhus 2022.

Åbne for alle

Koncertrækken finder sted i maj og juni og præsenterer gratis koncerter ved Kirkens Korshær Aarhus’ varmestuer Naapiffik, Spor7 samt forsorgshjemmet Tre Ege og i Haldor Huset, som er et socialt tilbud for unge samt familiehus, som er et overnatningssted for unge i en udsat livssituation. Koncerterne er åbne for alle, men er først og fremmest sat i verden for brugernes skyld.

»Det er meget lettere for vores brugere at blive en del af et fællesskab, når det foregår der, hvor de færdes,« fortæller Ole Vagn Christiansen.

At flytte et større musikarrangement fra koncertsalen og ud, der hvor byens udsatte borgere befinder sig, er en af de ting, som samarbejdet med SPOT Festival har muliggjort. At bygge koncerter op fra bunden med alt fra scene til musik kræver nemlig teknik, erfaring, musikalsk og kulturel faglighed samt masser af koordinering.

»SPOT Festival får med projektet mulighed for at gøre det, vi er eksperter i, i en sammenhæng med stor mening. Det er en vigtig opgave, som vi går helhjertet ind i,« fortæller Gunnar Madsen.

Fra venstre mod højre: Charlotte Pedersen (projektudvikler ved Kirkens Korshær Aarhus), Gunnar Madsen (leder af Spot Festival), Nanna Asmussen (daglig leder ved Haldor Huset, som er et socialt tilbud for unge og familiehus), Ole Vagn Christiansen (projektleder ved Kirkens Korshær Aarhus). Pressefoto.

Vigtigt med dialog

Forud for koncerterne gør SPOT Festival et stort arbejde for at lære Kirkens Korshærs verden at kende, lære brugerne at kende og snakke med personalet i Kirkens Korshær Aarhus.

»Det er vigtigt at have en god dialog med Naapiffik, Haldor Huset, Tre Ege og Spor7, som alle er meget forskellige. Der er en masse sociale og kulturelle spørgsmål, der skal afklares, og når vi har gjort det, kan vi skabe koncerterne,« fortæller Gunnar Madsen.

Både SPOT Festival og Kirkens Korshær Aarhus er enige om, at samarbejdet kan noget særligt. Alle parter får noget ud af projektet, og det gør målet om at skabe gode oplevelser for Kirkens Korshær Aarhus brugere til en fælles mission.

»Vi vil meget gerne arbejde mere med kulturinstitutionerne og -aktører i byen i fremtiden. Vi håber, at den her måde at arbejde sammen på kan blive til inspiration for andre, vi har i hvert fald allerede gjort mange erfaringer, som vi fremover vil trække på,« fortæller Ole Vagn Christiansen.

Det håb deler Gunnar Madsen:

»Mit håb er, at vi med projektet kan være med til at fortælle en historie i musikverdenen om, at den her type projekter er meningsfulde at lave, både for musikere, musikbranchen og for andre organisationer derude.«

sra

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.