Nyt "Grimt" spillested kan blive en realitet

GrimFest har ansøgt Underværker om en million kroner til etableringen af et nyt, indendørs spillested i en eksisterende længe på Grimhøjgaard i Brabrand.

Artiklens øverste billede
Siden 2004 har der været GrimFest med masser af musiknavne på plakaten på Grimhøjgaard i Brabrand. Nu håber festivaldirektør Aage Stokholm at kunne etablere et indendørs spillested i en eksisterende længe på gården. Arkivfoto: Helle Arensbak
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Det Grimmeste Spillested – et indendørs venue på Grimhøjgaard i Brabrand – kan måske gå hen og blive en realitet.

Siden 2004 har der været afholdt en årlig musikfestival, GrimFest, i det naturskønne område omkring gården Grimhøjgaard. GrimFest har søgt Underværker om en million kroner i håb om at kunne realisere drømmen om at udvide festivalpladsen med et indendørs spillested. Underværker er en Realdania-kampagne, der støtter ildsjæle i at gøre projektdrømme til virkelighed.

»Vores ambition for et indendørs spillested er at skabe et uformelt rum, hvor alle talenter inden for musikken, kunsten og kulturen kan udvikle sig, og hvor det er okay at fejle. En legeplads hvor vi kan tilgodese alle de behov, der er for at prøve nogle ting af,« siger idémand og skaber af GrimFest Aage Stokholm i en video på Underværker.dk.

»Målgruppen er de kommende kunstnere, som skal indtage de store scener over tid. Hvis vi kan skabe et rum, hvor de kan mødes med den erfaring, der ligger fra de etablerede kunstnere, så de har mulighed for at udvikle sig i samarbejde med publikum, arrangører og hele branchen, inden for den setting af et spillested og venue, så har vi indfriet vores formål,« fortsætter han.

Det er den nordvestlige længe af Grimhøjgaard, der i fald GrimFest får det ansøgte beløb på en million kroner, skal renoveres og omdannes til en indendørs scene. Foto: Underværker.dk

Projektbedømmelse sikret

I bygningen, der er den nordvestlige længe af Grimhøjgaard, der har eksisteret siden 1850 og har udgjort en hjørnesten af GrimFest siden 2004, er der allerede indrettet øvelokaler. Men for at kunne omdannes til indendørs spillested med øvelokaler, sceneproduktion og backstageområde skal længen renoveres. Med fokus på en bæredygtig tilgang og respekt for den eksisterende bygningskonstruktion.

»Det vi konkret har brug for midler til i den her proces er at sætte længen i stand. Den er over hundrede år gammel og har brug for håndværksmæssig kærlighed, og den opgave kan vi ikke løfte alene. Vi har brug for støtte til at kunne nå næste niveau af alle vores visioner og ambitioner,« siger Aage Stokholm.

Ud over ønsket om at skabe et kulturelt omdrejningspunkt uden for Aarhus centrum, hvor formålet er at udvikle talenter og styrke byens vækstlag inden for musik og scenekunst, er tanken med Det Grimmeste Spillested at lave aktiviteter og arrangementer til gavn for lokalbefolkningen året rundt, så flest muligt kan få glæde af det. Det stilles til rådighed for Den Grimmeste Forenings medlemmer, foreninger, skoler, bands, teatergrupper m.m. Indtægter fra spillestedet vil gå til offentlige events, arrangementer for de frivillige og stedets videre virke.

GrimFest har ansøgt om en million kroner til projektet, hvis samlede budget vurderes til 1.867.000 kroner. Første skridt imod at opnå støtte er at samle minimum 500 stemmer på Underværkers hjemmeside for at bevise, at der er folkelig opbakning til projektet. Ved ansøgningsfristens udløb 7. februar havde Det Grimmeste Spillested fået hele 844 stemmer og er således sikret en projektbedømmelse af Underværkers jury. Den endelige godkendelse om tildeling af støtte foretages af Realdanias direktion på baggrund af juryens indstilling.

Se mere på Underværker.dk

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.