Der er håb!

Artiklens øverste billede
Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores daglige nyhedsbrev for at blive opdateret på de væsentligste nyheder. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

For et stykke tid siden var præsterne i Aarhus nordre provsti samlede med biskoppen. Det hedder konvent og man samles om stort og småt.

Denne gang bragte biskoppen et emne på banen, som har været diskuteret flittigt i medierne igennem lang tid; nemlig, hvordan tager vi hånd om den kommende generation af kirkegængere?

Hvordan taler vi med ”ungdommen”?

Er vi/de virkelig så historieløse, som vi ”gamle” mener – eller er de yngre generationer, dem vi betegner som ”woke” (den unge generation med stærkt fokus på social uretfærdighed) i virkeligheden mere historiebevidste end længe set?

En af de yngre præster i vores kollegie hævdede, at vi som kirke og organisation er virkelig dårlige til at lytte til den yngre generation og hun spurgte ud i rummet: Hvordan bliver vi bedre til at lytte?

Biskoppen mumlede lidt forkølet, at han sådan set havde temmelig meget brug for, at vi ”boomere” - generationen født mellem 1946 og 1964 - kunne få lov til at bruge noget tid på at lytte. For at lære. For at forstå.

Jeg tilslutter mig dette!

Begge dele. Både indsparket fra den unge kollega, at vi skal lytte og kommentaren fra biskoppen.

Men allerførst må vi i gang med at bryde fordomme ned.

En præst har sagt, at vores arbejde består af 80 % fordomsnedbrydende arbejde. Jeg tror, det er rigtigt og desværre alt for rigtigt, og det er virkelig skræmmende. For har vi som kirke noget at byde på i dag i 2022? Hvordan bryder vi de grænser ned, som vi møder om at kirken er gammeldags og utidssvarende?

Vi må derfor gribe de chancer vi får givet, og jeg har i denne uge fået den allerbedste chance – nemlig en praktikant fra 8. klasse – se her hvad hun skriver:

”Hvorfor vil jeg i praktik som præst?

Jeg syntes, at det er mega spændende, at der er så meget historie man kan dykke ned i, der ville altid være mere at lære. Jeg ville gerne lære om hvad man rent faktisk laver ud over det man kan se fx. gudstjenester, konfirmationsforberedelser, begravelser og dåb. Generelt bare at få et bedre indblik på det.

Min inspiration kommer fra da jeg selv gik til konfirmationsforberedelse. Jeg blev fanget af den måde vi lærte om kristendommen på. Det var helt anderledes fra, hvordan jeg var vant til at lære om det på skolen. Det var en total glædesdag hver onsdag når vi havde konfirmationsforberedelse efter skole, fordi jeg vidste at jeg skulle op og hygge mig”.

Historieløs – nej vel?

Der er håb for os alle sammen.

Både vi boomere og den nye woke-generation.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.