Melvin Kakooza er en sjov, brun jyde, der får kronprinsen til at more sig kongeligt

I folkeskolen var han Melvin Møghvalp og et forstyrrende element. Nu er han den næste nye på den danske standup-scene med sin egen tv-serie og titlen som danmarksmester. Han har blandt andet fået kronprinsen til at grine af dronningejokes

Melvin Kakooza blev kendt over natten, da han sidste år blev danmarksmester i standup. Han blev uendelig glad, men takkede alligevel som den eneste nogensinde nej til præmien, der var et års kontrakt med arrangørerne af mesterskaberne, Funny Business Incoporated. Simpelthen fordi han følte sig for ny efter bare ni måneder i branchen.

Det synes Tobias Dybvad ikke, han var, og inviterede Melvin Kakooza med på sin turné, der netop er slut efter at have kørt det meste af året.

”Tobias Dybvad har hjulpet mig utrolig meget med at komme i gang, og vi har udviklet et fantastisk venskab. Han tog mig med som opvarmer i sit show - lige fra de første test-optrædener i slutningen af 2017 og rundt på hele turneen,” siger Melvin Kakooza, der efter et år på mange af landets scener ikke længere føler sig helt ny.

Det er siden lykkedes den aarhusianske fyr, der stammer fra Uganda, at komme med i landets bedste comedy-selskab. Det skete på Smukfest, hvor han optrådte sammen med politisk skarpe Jonatan Spang, nørdede Lasse Rimmer, surrealistiske Ruben Søltoft og the grand old man, Jan Gintberg.

”Det var helt vildt, da Bøgescenen blev min, og jeg stod og så ud på 30.000 mennesker. Jeg vil aldrig glemme det,” siger Melvin Kakooza og forsvinder et øjeblik ind i minderne fra den dag, mens han ryster langsomt på hovedet.

Han ser op fra skyggen af den kasket, han har trukket ned i panden, og smiler:

”Det gik heldigvis rigtig godt.”

Kronprinsen grinede af dronninge-jokes

Det gjorde det også, da han forrige weekend skulle underholde ved en privat fest i Vedbæk nord for København. Han kunne se på bilerne på parkeringspladsen, at gæsterne ikke var hvem som helst. Men han var ikke klar over, at kronprinsen og Nikolaj Lie Kaas var til stede, før han pludselig stod foran dem.

”Jeg blev vildt nervøs, men kom heldigvis godt i gang. En af mine jokes er faktisk om kronprinsens mor. Den handler om, at min familie i fire år fejrede dronningens fødselsdag, som om hun var med til den, fordi mine forældre havde fået at vide, at det er vigtigt, hvis man vil integreres. Kronprinsen grinede meget højt og gav mig thumbs up, så det var rigtig godt,” siger en lettet komiker.

Engelsk komiker og tilflytter om Aarhus:I siger hele tiden ’vandfald’ og tager gruppearbejde meget seriøst

På spørgsmålet om han trækker ’jeg er sort-kortet’, når han laver standup, svarer han:

”Det vil være mærkeligt ikke at bruge min hudfarve, når jeg laver comedy, for jeg kan ikke tage den af eller lade om, den ikke er der,” siger han.

”Men jeg spiller ikke på generelle fordomme om farvede. I stedet fortæller jeg sjove historier fra mit liv. For eksempel om hvordan min far altid stod og smilede og nikkede, selv om han ikke forstod noget af det, der blev sagt. Og de absurde situationer der kom ud af det,” forklarer han.

Har hovedrollen i en ny comedy-tv-serie

At dømme efter den beskedne komikers jyske og jordnære fortælling om, hvad han går og laver lige nu, går det fortsat rigtig godt. Han skal være vært tre lørdage i Musikhuset ved ’Late Night med Melvin Kakooza Talkshow’. Og så er han ved at afslutte indspilningen af en ny comedy tv-serie, han selv har skrevet. Den involverer kendisser som komiker Lars Hjortshøj, fodboldspiller Thomas Graversen og instruktøren af ’Klovn’, Jesper Rofelt.

Serien handler om afrikanske Sunday, der kommer til Danmark for at redde Fredericia FC fra nedrykning fra 1. division, og det giver en række misforståelser og forviklinger.

”Jeg er inspireret af Eddie Murphys ’Coming to America’, hvor han udgiver sig for at være en anden, end den han er. Det kommer Sunday også ud i,” forklarer Melvin Kakooza, der er vokset op i Fredericia.

”Jeg spillede fodbold som barn og oplevede, at modstanderne blev bange, når de så mig, fordi de troede, at jeg løb meget hurtigt,” ler han hjerteligt.

Tv-serien bliver vist på YouSee Comedy fra januar. Der er otte afsnit i første sæson.

”Vi har ikke noget manus, men scenerne er beskrevet, og så improviserer vi. Så hvis nogen undrer sig over, hvem i alverden, der dog har skrevet det, vi siger, er svaret: Ingen. Der er de sjoveste improvisationer,” forklarer komikeren.

”Jeg er ikke skuespiller og har ikke optrådt i noget, siden jeg var med i en musical i 9. klasse. Men det her, synes jeg virkelig, er sjovt.”

Ikke så meget mig-mig-mig som tidligereElevrådsformand og trommeslager

Melvin Kakooza er ikke i tvivl om, at jobbet som komiker er helt rigtigt for ham. Også selv om han i månedsvis ikke fortalte sin mor, at han havde taget orlov fra sit lærerstudie for at lave komik.

”Min mor er mere til det akademiske. Hun har en kandidat i sygeplejevidenskab, min morfar er professor i biologi, og min mors bror er læge. Det er lidt et pres. Men heldigvis bakker min forældre mig fuldstændigt op i det her job, man ikke kan lære ved at læse i en bog,” siger 27-årige Melvin Kakooza, der har en fortid i folkeskolen som et forstyrrende element med alt for meget energi.

Han blev for sjov kaldt Melvin Møghvalp af sine lærere. Han var dog også elevrådsformand i gymnasiet og blev valgt samme dag som Barak Obama, så det blev fejret.

Han kan også skrive trommeslager på sit CV, for Melvin Kakooza har spillet i 20 år blandt andre med Bredballe Gospel Quire, Aarhus Gospel Quire og South City Gospel Quire.

Sidst men absolut ikke mindst står der danmarksmester i standup og kongelig hofleverandør af komik på den 27-årige aarhusianers CV. Det kan nå at blive meget langt.

FAKTA:

Man kan opleve Melvin Kakooza:

I Musikhuset Aarhus 1., 8. og 15. december, hvor han er vært ved ’Late Night med Melvin Kakooza Talkshow’.

På YouSee Comedy kan man se hans nye tv-serie ’Sunday’ i otte afsnit fra januar.

På Alberts, Store Torv 3, griber han ind imellem mikrofonen. Mandag-torsdag kl. 20 er der gratis standup på den åbne scene, som ofte bruges af komikerne, når de er ved at udarbejde et nyt show. Blandt andre Frank Hvam, Simon Talbort, Ruben Søltoft og Thomas Warberg er dukket op.

Tip fra Melvin Kakooza: Der er en stor chance for, at de kendte dukker op lige op til en turne. De reklamerer som regel selv med det på Facebook og Instagram.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.