Begejstringen vil ingen ende tage: Ny podcast gennemgår alle TV-2-albums

Mikael Strøm Eriksen og Morten Rosenberg Panduro er mændene bag en ny podcast om Aarhus-bandet, et band som stort set har fulgt de to gennem hele livet.

Artiklens øverste billede
Mikael Strøm Eriksen er den ene del af podcasten 'Vi taler kun om TV-2' og har været til en TV-2-koncert hvert år siden midtfirserne. Privatfoto.
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Aarhus-bandet TV-2 betyder noget helt særligt for Mikael Strøm Eriksen og Morten Rosenberg Panduro. En livslang kærlighed og passion, som de to fans, nu har lavet til en hyldestpodcast med en titel, der siger det meste: ’Vi taler kun om TV-2’.

Her er der dedikeret et afsnit til hvert af bandets 23 studie- og livealbums, som får en grundig gennemgang, samtidig med at alle bandets sange bliver spillet, vendt og drejet.

Anledningen er den 40 års jubilæumsturné, som ”Danmarks kedeligste orkester” skulle have været på sidste år, men som de på grund af corona først kunne tage på i år.

De kom og definerede en helt ny stil i dansk musik. Hvor jeg måske tidligere havde lyttet til Shu-Bi-Dua og Gasolin, så kom der pludselig nogle danskere, der forsøgte sig med rapmusikken og legede med ordene på en helt ny måde.

Mikael Strøm Eriksen, podcastvært om TV-2.

Og det er et par dedikeret herrer, der står bag fanpodcasten. For selvom Mikael Strøm Eriksen til dagligt bor på Nørrebro i København og Morten Rosenberg Panduro kommer fra Brande, så bliver podcasten optaget på Skriveværkstedets lokaler i Mejlgade:

»Vi indspiller vores afsnit i Mejlgade, simpelthen fordi TV-2 er så meget associeret med Aarhus, og vi skal jo mødes et fælles sted, og så tænkte vi, at det gav rigtig god mening,« fortæller Mikael Strøm Eriksen.

Morten Rosenberg Panduro er så meget fan af TV-2, at hans to sønner Sven og Georg er opkaldt efter bandets trommeslager og bassist. Privatfoto.

Livsledsageren TV-2

TV-2 har været en tæt følgesvend for de to værter siden ungdommen. Her faldt Morten Rosenberg Panduro i gryden med de tvetydige aarhusianere, da han hørte dem på sin søsters walkman i en alder af otte år, mens besættelsen for Mikael Strøm Eriksen begyndte, da han på samme tid var klar til gymnasiet og faldt for nummeret ’Popmusikerens vise’.

»Det var den første sang, jeg hørte med TV-2. Det var et forsøg på at lave rap på dansk - noget som ikke rigtig var forsøgt før,« erindrer Mikael Strøm Eriksen, der for alvor blev fan af bandet i de sene teenageår.

»De kom og definerede en helt ny stil i dansk musik. Hvor jeg måske tidligere havde lyttet til Shu-Bi-Dua og Gasolin, så kom der pludselig nogle danskere, der forsøgte sig med rapmusikken og legede med ordene på en helt ny måde,« siger han og tilføjer:

»De passede meget godt ind i den gymnasietid, jeg levede i, hvor de på albummet ’Nutidens unge’, som udkom i 84’, også sang om fester, fodbold og matematik. Allerede der følte jeg, at der kom et band, der talte til mig, lige der hvor jeg stod i mit liv,« siger han.

Og siden dengang i midt firserne har Mikael Strøm Eriksen været til minimum en TV-2 koncert hvert år. En stime der var lige ved at blive brudt sidste år på grund af corona, men som alligevel blev holdt i live, da han ”5 minutter i 12” fik set dem i december.

Når bandet så stadig kan blive ved med at lokke de to superfans tilbage efter mere ’Big Time’ og honning, så er det blandt andet, fordi TV-2 ifølge Mikael Strøm Eriksen konstant har været gode til at forny sig.

»De har fulgt med tiden, og jeg har altid følt, de har skrevet til mig, lige der hvor jeg har været i livet, uanset om det har været i forhold til samfundet eller kærlighed, så synes jeg, at de har været eminente til hele tiden at ramme tidsånden.«

Grønt lys fra bandet

I juni var det dog et andet stort, dansk musikalsk fænomen med en dertilhørende fanpodcast, der fik Mikael Strøm Eriksen sporet ind på tankerne om at lave noget lignende med heltene fra TV-2.

»Jeg sendte en mail til Morten i juni, efter jeg havde hørt en Kim Larsen-fanpodcast, og derfra begyndte vi så småt at snakke om selv at lave en podcast. Siden har vi så forberedt os og researchet,« fortæller Mikael Strøm Eriksen.

De to bagmænd til podcasten kender hinanden gennem forskellige fanforaer, hvor Morten Panduro i mange år også var formand for en TV-2-fanklub og så kender de to også hinanden gennem et andet TV-2-projekt, der dog ikke blev til noget.

»Jeg tog fat i Morten for måske 15 år siden, fordi jeg gerne vil lave en bog om TV-2. Vi præsenterede også en synopsis til Steffen Brandt. Men han takkede pænt nej tak, fordi han helst vil udtale sig gennem sine sange og tekster.«

Trods afslaget fra idolet, var der dog ingen sure miner:

»Det blev gjort på en respektfuld måde, og jeg forstod det og havde det fint med det, og man skal heller ikke skrive en bog om nogen, der ikke har lyst til at blive portrætteret,« siger Mikael Strøm Eriksen.

Anderledes er det dog denne gang, hvor de to kom i kontakt med TV-2s trommeslager Sven Gaul og herigennem fik de hele bandets velsignelse til at lave fanpodcasten.

»Åh så dejlig«

Allerede nu er de første tre afsnit ude, hvor lyttere kan regne med, at podcasten cirka udkommer en gang hver anden fredag. Her vil man i podcasten også kunne se frem til at høre en række interviews med kendte mennesker, som på den eller anden måde har et forhold til TV-2.

Og selvom podcasten for det meste bliver en hyldest, så skal der selv for to superfans også være plads til kritik.

»Især deres anden plade, der er der tre numre, der kommer i træk, som virkelig ikke lefler for publikum, og hvor de synger om, »at vi har det åh så dejlig«. Jeg tror endda, vi kalder det ene nummer decideret dårligt. Men vi siger også i den udsendelse, at når vi kommer forbi de numre, så er der ikke så mange flere tilbage af den slags,« siger Mikael Strøm Eriksen.

»Forhåbentlig kan folk mærke vores begejstring for TV-2 og selv genkende den, og så vil vi også rigtig gerne fortælle noget nyt om bandet, så folk kan lære dem at kende på ny,« fortæller Mikael Strøm Eriksen.

Podcasten kan høres og følges på de fleste podcasttjenester.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.