Birthe Kjær hyldes i Aarhus: Modtager fornem pris

Danmarks ukronede dansktop-dronning Birthe Kjær bliver af DI Østjylland kåret til "Årets Æreshåndværker 2021".

Artiklens øverste billede
Birthe Kjær bliver torsdag kåret som Årets Æreshåndværker 2021 ved et arrangement på Aarhus Rådhus. Arkivfoto: Anthon Unger/EB

Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og find Århus Onsdag på listen for at tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

I forbindelse med, at Østjyllands 23 bedste håndværkerlærlinge torsdag får Medaljefondens medaljer på Aarhus Rådhus, er der en vis mulighed for, at byen bliver malet rød. I hvert fald vil dansktop-stjernen Birthe Kjær også være til stede, da hun af DI Østjylland bliver kåret som ”Årets Æreshåndværker 2021”.

Det oplyser DI Østjylland i en pressemeddelelse.

»I en håndværkerjargon kunne man godt sige, at der i Birthe Kjær gemmer sig lidt af en håndværker. Hun har i hvert fald med kraftfuld sangstemme agiteret for, at ”Vi maler byen rød”,« bliver det blandt andet beskrevet i pressemeddelelsen.

Birthe Kjær er egentlig uddannet bankassistent, men optrådte allerede som ung i den aarhusianske gruppe ”Sunshine Trioen”. Da den gik i opløsning, blev hun opdaget af Johnny Reimar på en danserestaurant i 1968, hvilket var hendes vej til en pladekontrakt.

Hun brød kort tid efter igennem med singlen ”Arrivederci Franz”, som strøg direkte ind på Dansktoppens førsteplads.

Senere kom nemlig klassikere som ”Sommer og sol”, ”Tennessee Waltz”, ”Den knaldrøde gummibåd” og ”Jeg går aldrig til bal uden trusser”. Birthe Kjær synger stadig, men er senest også begyndt at holde foredrag, som er baseret på hendes imponerende karriere, erfaringer og livet ved siden af – med udgangspunkt i selvbiografien ”Længe leve livet”.

Den særlige hyldest af Birthe Kjær sker torsdag klokken 17 på Aarhus Rådhus.

jwh

Læs også

Del artiklen