Verdens største skolekoncertfestival i Aarhus

Den 4.-6. oktober er der LMS Festival 2021 i hjertet af Aarhus. På programmet er hele 117 professionelle skolekoncerter fordelt på 14 forskellige scener.

Artiklens øverste billede
Der er masser af musik for børn i skolealderen til LMS Festival i Aarhus 4.-6. oktober. PR Foto

Fra 4.-6. oktober arrangerer det Aarhus-baserede, nationale kompetencecenter, Levende Musik i Skolen (LMS) LMS Festival 2021 i Smilets By. Børn fra skoler i Aarhus Kommune er værter ved festivalens i alt 117 skolekoncerter, som løber af stablen på en række spillesteder i Aarhus midtby: Det Jyske Musikkonservatorium, Musikhuset Aarhus, Godsbanen, Radar, VoxHall og Spillestedet Vester Allé 15. På scenen til alle koncerter står topprofessionelle musikere, som spiller musik i genrer som jazz, klassisk, blues og andre genre, børnene sjældent selv møder.

“LMS Festival er i år på hjemmebane i Aarhus og præsenterer et udsnit af vores fantastiske, professionelle koncerter for børn og unge – og samtidig markerer festivalen vores initiativ Koncertløftet, som handler om, at alle skoleelever fra 2025 og frem skal opleve en årlig koncert gennem deres skolegang,” siger konstitueret direktør hos Levende Musik i Skolen, Gitte Abildtrup.

Til festivalen inviteres alle Levende Musik i Skolens samarbejdskommuner, børnekulturkonsulenter, lærere, nationale og internationale fagfolk og selvfølgelig musikere.

På tilskuerrækkerne vil man også kunne finde det rigtige publikum, nemlig familier, børnehavebørn og elever fra aarhusianske skoleklasser og KulturCrew fra hele landet.

Tanzi Manzi giver gratis koncert for børn og deres forældre i Musikhuset tirsdag 5. oktober klokken 09.30. PR Foto

Arrangementer åbne for alle

En række arrangementer under LMS Festivalen er åbne for alle. Heriblandt festivalens store åbningskoncert, som foregår mandag 4. oktober klokken 19.30 i Musikhuset Aarhus’ Rytmiske Sal. Her vil et væld af professionelle musikere - flere med østjyske rødder - blande sig med lokale indslag fra Aarhus Musikskole og Det Jyske Musikkonservatorium. Et KulturCrew bestående af lokale skoleelever, vil være værter på aftenen og stå på scenen foran de cirka 200 gæster i salen. Nogle af de kunstnere, man kan opleve på åbningsaftenen er Asbjørn, Who Killed Bambi og Aros Guitar Duo. Arrangementet kræver billet.

Også tirsdag 5. oktober er der flere offentlige koncerter på LMS Festival programmet. Disse er særligt velegnede til familier med børn i alderen 4-6 år:

Tanzi og Manzi klokken 9.30 i Musikhuset Aarhus

Tikke Takke Trio klokken 10.10 i Musikhuset Aarhus

Vi finder på klokken 11.00 på Brobjergskolen

Svøbsk klokken 11.50 på Godsbanen, Kedlen

Rumlerim klokken 13.30 og klokken 16.30 på Radar

Disse koncerter er gratis, men billetbestilling er nødvendig.

Se det fulde program for LMS Festivalen og bestil billetter på https://festival.lms.dk/

Børn kan glæde sig til at lytte med, når Vi Finder På giver koncert på Brobjergskolen 5. oktober klokken 11 i forbindelse med årets LMS Festival. PR Foto

mklj

Læs også

Del artiklen