Søger 80 statister til "Hobbitten" på Moesgaard

VisitAarhus og Det Kongelige Teater søger netop nu 80 frivillige statister til Det Kongelige Teaters opførelse af ’Hobbitten’ på Moesgaard.

Artiklens øverste billede
Til næste år bliver Hobbitten fremført på Moesgaard Museum. Foto: Det Kongelige Teater.

Næste sommer opfører Det kongelige Teater Hobbitten ved Moesgaard Museum, hvilket bliver Nordeuropas største udendørs forestilling, og i den forbindelse søger Visit Aarhus og Det Kongelige Teater 80 frivillige statister.

Det skriver VisitAarhus i en pressemeddelelse.

»Hobbitten er en dukkeforestilling. Alle statister skal under forestillingen føre én eller flere dukker. Statistrollerne er for eksempel elvere, ulve eller de store træer. Som statist kan du godt have flere forskellige roller under forestillingen. Hvilket gør det sjovt og dynamisk at være statist. Under et træningsforløb inden forestillingen vil du blive oplært i at føre dukkerne på en livagtig og naturlig måde,« lyder det i pressemeddelelsen.

Det er instruktør og teaterchef Kasper Holten, der opsætter forestillingen sammen med skuespilchef Morten Kirkskov, og stykket er baseret på J.R.R. Tolkiens kendte værk.

Alle over 16 år kan søge om at være med som statist. Statistgruppen spænder bredt, og der er behov for mange forskellige profiler.

»Vi opfordrer derfor alle, der har interesse for teater og scenekunst, om at søge. Du skal være omstillingsparat og klar til at indgå i en større gruppe med smil og godt humør. Det er ikke en forudsætning at have særlig teater- eller statisterfaring. Statistrollen er frivillig og ulønnet. For at komme i betragtning skal du kunne afsætte tid i løbet af foråret 2022. Der vil være weekendworkshops fra februar, ugentlige træninger og daglige prøver samt forestilling fra april til juni,« oplyses det i pressemeddelelsen.

Der afholdes casting i december 2021. Hvis man vil vide mere, kan man tilmelde sig et informationsmøde om det her.

jwh

Læs også

Del artiklen