Skal du lufte ud, når du støvsuger?

Er det nødvendigt at have døre og vinduer åbne, mens du støvsuger? Og hvad gør du, hvis du har en robotstøvsuger, der støvsuger, mens du er på arbejde? Få svar her.

Artiklens øverste billede
Hvis du åbner døre og vinduer, mens du støvsuger, får du mange af støvpartiklerne ud og frisk luft ind. Foto: Torben Klint

Det er en rigtig god idé at lufte ud, mens du støvsuger. Når støvsugeren er i gang, hvirvles støvet op i luften, og hvis du åbner vinduerne og får gennemtræk, skifter du luften og kommer af med det gamle støv.

Støv kan fx indeholde materialer fra levende organismer som støvmider og skimmelsvampe. En anden støvart er sundhedsskadelige fibre, der er så små, at de ikke kan ses med det blotte øje.

Støv kan derfor forværre tilstanden hos personer med følsomme luftveje eller astma.

Skal du lufte ud, når du har støvsuget?

Du bør også lufte ud med gennemtræk i 5-10 minutter efter, du har støvsuget.

Det tager nemlig lidt tid, inden alle støvpartiklerne, der er hvirvlet op i luften under støvsugningen, er faldet til gulvet igen. Ved at lufte ud får du det gamle støv ud og frisk luft ind i huset.

Hvad gør du, hvis du har en robotstøvsuger?

Det er også bedst at lufte ud med åbne døre og gennemtræk, hvis du lader en robotstøvsuger støvsuge, men det er svært, hvis du fx er på arbejde.

Vil du gerne lade din robotstøvsuger støvsuge, mens du ikke er hjemme, bør du sætte den til at være færdig med at støvsuge et stykke tid inden, du kommer hjem. På den måde kan støvet nå at lægge sig igen, før der kommer folk i huset. Men støvet forsvinder dog ikke.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen