Carpark North står bag Danmarks officielle OL-sang

Sangen "Vi kommer alle et sted fra" med Carpark North i front bliver Danmarks officielle sang til OL i Tokyo 2021.

Artiklens øverste billede
Carpark North, der blev dannet i Aarhus, står bag den officielle danske OL-sang, som er blevet til i samarbejde med DR Pigekoret. Foto: Thomas Skou/DR

Når de danske atleter skal dyste om at komme øverst på podiet, når OL løber af stablen i Tokyo fra den 23. juli, bliver det til soundtracket af Carpark North.

Bandet står nemlig bag Danmarks officielle OL-sang, ”Vi kommer et sted fra”, annoncerer Danmarks Idrætsforbund i en pressemeddelelse.

Nummeret er skrevet af frontmand Lau Højen og er skabt i samarbejde med DR Pigekoret og Danmarks Idrætsforbund. Og så bliver nummeret DR Sportens kendingsmelodi under dækningen af de olympiske lege.

»Sangen er en fortælling om, at vi når vores drømme på skuldrene af alle dem, der har formet os: lærere, trænere, venner og familie,« siger Lau Højen i pressemeddelelse.

»Da jeg skrev sangen, forestillede jeg mig de rørende billeder af Sara Slott og Pernille Blume, da de kom over målstregen på land og i vandet ved sidste OL.«

»Jeg kunne pludselig se - måske fordi jeg nu selv er far til to små piger - den kamp, de må have gået igennem for at stå lige dér. Menneskelig og ultrafokuseret skønhed,« lyder det fra musikeren.

OL indledes den 23. juli og afholdes frem til den 8. august i Japans hovedstad, Tokyo, og Danmark sender godt 100 atleter afsted.

»Jeg ser for mig, at atleterne står i Japan, hører sangen og mærker deres hjemland og alle dem, der fik dem frem til dette punkt.«

»Og så drømmer jeg om, at der bliver spundet en tråd imellem os tilskuerne og atleterne,« lyder det fra Lau Højen.

Sangen udgives den 6. juli på Copenhagen Records.

/ritzau/

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen