30 millioner kroner fra Salling Fondene og kommunen til genstart af det aarhusianske kulturliv

Salling Fondene og Aarhus Kommune er klar med en økonomisk hjælpende hånd til det coronaramte aarhusianske kulturliv, der modtager otte millioner kroner, som er reserveret til mindre kulturaktører. Det skal sikre en stærk genstart og attraktive kulturtilbud til byens borgere og gæster.

Artiklens øverste billede
Musikhuset i Aarhus. Pressefoto.

Salling Fondene og Aarhus Kommune har netop åbnet for ansøgninger til næste runde af den fælles hjælpepulje. I alt er der således afsat 30 millioner kroner, heraf 8 millioner til mindre kulturinstitutioner.

»Et levende kulturliv er helt afgørende for Aarhus. Kultur binder os sammen, skaber identitet og fællesskab, men også nysgerrighed, åbenhed og tolerance – og vi ved, at aarhusianerne peger på kultur som noget af det, der er allervigtigst for dem. Derfor er det også glædeligt, at vi med hjælp fra Salling Fondene kan komme med endnu en hjælpende hånd til byens kulturliv. Lige her hvor vi kan glæde os over sol, sommer, liv i byen og restriktioner der forsvinder. Jeg kan kun opfordre alle til at komme ud og støtte de spillesteder, museer og andre kulturaktører, der har været tvunget til at holde lukket for vores alle sammen skyld – og hvis jeg skal være helt ærlig, så synes jeg også, vi har fortjent det,« siger borgmester Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse.

Jeg kan kun opfordre alle til at komme ud og støtte de spillesteder, museer og andre kulturaktører, der har været tvunget til at holde lukket for vores alle sammen skyld – og hvis jeg skal være helt ærlig, så synes jeg også, vi har fortjent det

Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus

De 30 millioner kroner er en udløber af den hjælpepakke på 75 millioner kroner, som Salling Fondene og Aarhus Kommune gik sammen om i april 2020 for at holde hånden under kulturlivet. I juni blev der udbetalt 38 millioner kroner til 24 institutioner, og de resterende penge får kulturlivet nu mulighed for at søge. Samtidig er der mulighed for at optage lån for op til 25 millioner kroner samlet.

»Kulturlivet er en vigtig del af Aarhus og den enkelte aarhusianers liv. I Salling Fondene ønsker vi at bevare og styrke Aarhus’ stærke position som kulturby. Vi er derfor glade for at være med til at bidrage til, at kulturinstitutionerne får mulighed for at få en god genstart efter coronakrisen,« siger Jens Bjerg Sørensen, bestyrelsesformand i Købmand Herman Sallings Fond.

Fuld styrke

En del af pengene kan søges af institutioner til at dække økonomiske udfordringer i 2021 og til at opretholde aktivitetsniveauet efter Covid-19. Samtidig er det et krav, at institutionerne beskriver, hvordan de vil bidrage til genstarten af det aarhusianske kulturliv særligt med fokus på aktiviteter i samarbejde med lokale kunstnere og kulturaktører.

»Det er fantastisk, at vi sammen med Salling Fondene kan give byens kulturliv de bedst mulige rammer for at vende tilbage for fuld styrke. Aarhus har et alsidigt og bredt kulturliv, der rummer spændende tilbud og oplevelser for enhver. Jeg glæder mig til, kulturlivet igen bliver en del af aarhusianernes hverdag, og at kulturen igen kan tiltrække gæster fra både nær og fjern,« siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R).

Rådmanden nedsatte i foråret et lokalt genstartsteam. Genstartsteamet har peget på, at det er vigtigt, at de mindre kulturaktører også hjælpes godt i gang. Det ønske bliver nu imødekommet.

For de mindre kulturaktører er der mulighed for at søge et engangsbeløb på mellem 50.000 kroner og 150.000 kroner.

Der kan læses mere om krav til ansøgninger og deadlines på Aarhus Kommunes hjemmeside.


Vil du hver onsdag have overblikket over byens kulturliv direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Århus Onsdags nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Århus Onsdag på listen og tryk tilmeld.
d


ksa

Læs også

Del artiklen