Aarhus-forfatter vinder 'De Gyldne Laurbær'

Stine Pilgaard modtager boghandlernes pris 'De Gyldne Laurbær' for romanen "Meter i sekundet", oplyser priskomitéen.

Artiklens øverste billede
Forlagsdirektør på Gutkind Jakob Søndergaard sammen med Stine Pilgaard, der modtog ’De Gyldne Laurbær 2020’ ved et arrangement i København onsdag 26. maj 2021. Foto: Claus Bech/Scanpix 2021

Den 37-årige forfatter Stine Pilgaard vinder boghandlernes afstemning og har i dag modtaget prisen De Gyldne Laurbær for sin roman ”Meter i sekundet”.

Det oplyser nyhedsbureauet Ritzau.

Stine Pilgaard er vokset op i Vejlby-Risskov som ene- og skilsmissebarn. Hun er uddannet på Forfatterskolen og har en Cand.mag. i dansk fra Københavns Universitet.

Prisen bliver uddelt på baggrund af stemmer fra alle landets boghandlere og deres medarbejdere. Den består af en laurbærkrans, et diplom og et gavekort på 2.500 kroner, der kan bruges på bøger.

En forfatter kan kun modtage prisen én gang.

”Meter i sekundet” er Stine Pilgaards tredje roman og den første på forlaget Gutkind.

Hun debuterede i 2012 med ”Min mor siger”, som blev godt modtaget af anmelderne og vandt Bodil og Jørgen Munch-Christensens debutantpris. Herefter kom romanen ”Lejlighedssange” i 2015.

”Meter i sekundet” handler om en ung kvinde, der flytter til Vestjylland. Her skal hun finde sig til rette som nybagt forælder og ”orakel” i lokalavisens brevkasse.

Det er ikke kun boghandlerne, der er glade for bogen. Anmelderne var også begejstrede.

»Stine Pilgaard har skrevet en genial lille sjov roman om Anders Agger og meningen med livet,« skrev Jyllands-Posten, der kvitterede med kvitterede med seks stjerner.ksa

Læs også

Del artiklen