Iomfro indtager Spot Festival med ny musik

Aarhusianske Iomfro er et af de første 10 offentliggjorte navne på Spot Festival. Hun har ny musik med.

Artiklens øverste billede
Aarhusianske Iomfro skal spille på Spot Festival i september og udgiver ny single 21. maj. Foto: Mads Emil Smed Kjær

Spot Festival har netop offentliggjort de første 10 navne på dette års festival i september. Blandt navne som Barbro, Hugo Helmig og Mekdes er også Iomfro, der er en aarhusiansk sanger.

Hun udgiver poetisk pop fra en ung krop. Om at føle for meget, og føle, at andre siger én for lidt.

Bag kunstnernavnet står musiker og sangskriver Alma Kjær Agergaard. Hendes udtryk er iscenesat uperfekt, bevidst tilfældigt og en stikprøve af at være i 20’erne i 2020’erne.

Nyt nummer om at feste

Aarhusianske Iomfro debuterede på Kvindernes Kampdag med singlen ’Ægte Kvinde’, og nu er hun klar med næste single ’Danse’.

Den er et underspillet euforisk popnummer om at føle sig alene i selskab med andre og et poetisk øjebliksbillede fra et ungdomsliv på Instagram.

Det er både kitsch og delikat, samfundskritisk, følsomt og stærkt relaterbart, skriver musikselskabet, Moody Mongoos, i en pressemeddelelse:

På ’Danse’ fanger Iomfro 25. time af natten, hvor man sidder med dressing på læberne og presser det sidste ud af en bytur, der døde for flere timer siden. Det er en længsel efter igen at være sammen, gå i byen og danse indtil solen står op.

’Danse’ udkommer 21. maj, hvilket er to uger efter landets kulturhuse og spillesteder har genåbnet.

Derfor er sangen også en fejring af et kultur- og byliv, der igen vil skabe rammerne for, at vi kan lade os opsluge i musikkens, kulturens og venskabernes sociale liv.

Ægte og uperfekt

Iomfros debut, ‘Ægte kvinde’, handler blandt andet om venindedynamikker og retten til at være uperfekt.

Den er et musikalsk indspark til den offentlige debat om køn, ligestilling og feminisme skrevet ud fra et Generation Z-udgangspunkt.

Soundvenue kaldte debutsinglen ’Ægte Kvinde’ for »et stykke boblende popmusik med poetisk vingefang«.

Og Gaffa beskrev Iomfros musik som en lyd, der appellerer til »vores indre energiske centerpunkt og som i et dansabelt univers spreder sig helt ud i fingerspidserne.«

Læs også

Del artiklen