Aarhus City Forening inviterer til fest med midnatsåbent og fotoudstilling

Fredag 4. juni bliver en festdag i Aarhus med butiksåbent til midnat og en Verdensbillede-udstilling, der viser turister kendte steder i verden og kendte aarhusianere i Aarhus, der alle tager selfies

Artiklens øverste billede
Hækkeløberen Sara Slott skulle have sat punktum for sin flotte karriere med OL i 2020. Men de er udskudt til 2021, så hun bruger rigtigt meget tid på atletikbanerne i Aarhus og holder sig i god form. De røde baner er hendes sted.

Aarhus Efter den lange nedlukning trænger aarhusianerne til igen at kunne komme ud i deres by og få nye oplevelser.

Det kan de 4. juni, hvor den årlige event Verdensbilleder fejrer sit 25 års jubilæum.

Denne gang sker det som sædvanlig med lange åbningstider i byens butikker og med en coronavenlig fotoudstilling i det åbne på Store Torv.

Der bliver på grund af pandemien ikke større koncerter på byens torve og pladser men i stedet mindre og overraskende indslag som offentliggøres senere og op til begivenheden, når arrangørerne er sikre på, at de kan gennemføres uden smitterisiko.

"Det er en stor glæde for Aarhus City Forening, at vi på denne måde kan se frem til at kick-starte sommeren og samtidig invitere byens borgere og gæster til en festlig dag og aften i Aarhus City, hvor vi sammen kan fejre Verdensbilleders 25-års jubilæum og hylde byens handels og by-liv under temaet 'Hjem til Aarhus'," siger direktøren for Aarhus City Forening, Claus Bech.

Hjem til Aarhus

Fotografen Mai Skou Wihlborg står bag dette års udstilling af de såkaldte verdensbilleder. I år bliver fotografierne fra den store verden spejlet i billeder af kendte aarhusianere, der er fotograferet på deres yndlingssteder i byen.

"Ude er godt, men hjemme er også godt. Vi har indtil for nylig haft masser af mulighed for at rejse ud i verden og har måske overset perlerne herhjemme. De aarhusianske fotos er en kærlighedserklæring til byen," siger Mai Skou Wihlborg, der i 20 år taget fotos af turister, som fotograferer sig selv på kendte turistdestinationer.

Mai Skou Wihlborg er uddannet reklamefotograf men skiftede i en årrække til IT-branchen, der betød mange rejser. På dem har hun taget fotos - især af turister, der tager selfies.

Udstillingen på Store Torv hedder 'Been There - Done That'. Den består af 17 billeder, som er taget i forskellige byer -blandt andet Paris, San Francisco og Sidney - og som viser de klassiske turistfoto ved steder som Triumfbuen, Operahuset og Golden Gate.

Overfor dem vil stå 17 fotos af kendte aarhusianere. De er blandt andre AGF-træneren David Nielsen på Aarhus Stadion, forfatteren Renée Toft Simonsen på Marselisborg Havn, borgmester Jacob Bundsgaard i Den Gamle By og kogebogsforfatteren Anne Hjernøe i Latinerkvarteret.

Stiller skarpt på Aarhus

Claus Bech mener, at den aarhusianske del af udstillingen er helt perfekt efter de mange år, hvor Verdensbilleder har handlet om fjerne destinationer.

Professor og overlæge Lars Østergaard har valgt den smukke Aarhus Universitetspark som sit yndlingssted i byen. Han arbejder på infektionsmedicinsk afdeling på Aarhus Universitetshospital og har givet over 1000 interviews om coronavirus.

"Efter at have sat fokus på alverdens lande, kontinenter og byer gennem de seneste 24 år, er tiden nu kommet til at stille skarpt på det lokale, det nære og byens mange indkøbsområder. Covid-19-pandemien har lært os, at vi i Danmark holder endnu mere af det lokale og vores egen by. At rejseoplevelsen kan ligge lige for fødderne af os, og at vores egen by er en stor værdi i sig selv," siger Claus Bech.

Fotoudstillingen bliver stående i flere uger, og fotografen har en plan om at udvikle videre på den med aarhusianernes hjælp.

"Udstillingen kan opleves hele sommeren, og den opfordrer aarhusianerne til selv at deltage ved at tage selfies på deres yndlingssteder i byen. Vi håber, at det vil afsløre steder, vi ikke kender, og at det vil inspirere til at gå ud og opleve byen," siger Mai Skou Wihlborg.

Tag en selfie

Hun håber at mange vil bruge hashtagget #AarhusSelfies og dermed bidrage til et stort fælles fotoalbum. Et udvalg af selfierne skal udstilles i byrummet i fem nye værker formentlig i forbindelse med festugen.

'Fælles kunstværker' kommer de fem mosaikker til at hedde. De vil forme sætninger fra aarhusianske sange, og skal udstilles på facader og bygninger i Aarhus.

Mai Skou Wihlborg er oprindelig uddannet som reklamefotograf i Aarhus. Hun har siden taget en master i IT og har kickstartet Internet Week Denmark. Hun er nu vendt tilbage til sit oprindelige fag og arbejder blandt andet på de mange billeder, hun har taget i hele verden, i sin tid i it-branchen, der var fuld af rejseaktivitet. Det er fra disse rejser, at Verdensbillederne stammer.

I dag arbejder Mai Skou Wihlborg med Slow Photography ved at printe dine digitale negativer og på den måde blande det digitale og analoge. Alle hendes fotos er håndlavede på akvarelpapir med organiske penselstrøg i kanten. Hun udstiller dem i Galleriet Skolebakken 7, der er et popup-galleri, hvor også Ulrik Witt udstiller.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.