Sognepræst Christina Holm Egelund (tv) vil fortælle om påskemåltidet og kirkemedarbejder Caroline Haurum uddeler påskeposer til børnene. Foto: Skjoldhøj Kirke

Sognepræst Christina Holm Egelund (tv) vil fortælle om påskemåltidet og kirkemedarbejder Caroline Haurum uddeler påskeposer til børnene. Foto: Skjoldhøj Kirke

Alternativ takeaway: Få påskemiddagen med hjem fra kirken

Skjoldhøj Kirke vil traditionen tro byde sognebørnene på påskemiddag - derhjemme hver for sig

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Aarhus I år falder skærtorsdag på 1. april, men det er ikke nogen aprilsnar, at Skjoldhøj Kirke traditionen tro byder på påskemiddag efter skærtorsdagens eftermiddagsgudstjeneste. Den vil som alle andre år været bygget op om lam, der er en vigtig del af den kristne fortælling.

Påskedagene er i det hele taget kirkens vigtigste højtid, fordi de er tidspunktet for Jesus' korsfæstelse.

Middag på en ny måde

I Skjoldhøj Kirke har de i en årrække spist lam, kartofler og urter sammen i kirken, men sådan bliver det ikke i år på grund af nedlukningen og forsamlingsforbuddet.

"Vi kan nemt sige, at vi ikke kan det, vi plejer at gøre. Men vi har besluttet at holde fast i denne tradition og så bare gøre det på en ny måde," siger Caroline Haurum, der er kirke- og kommunikationsmedarbejder.

"Påskemiddagen har været en stor succes, og vi har haft to dygtige kokke til at tilberede den i sognegården. Det gør de også i år, men maden bliver pakket i poser, så folk kan tage den med hjem efter gudstjenesten," fortsætter hun.

Når man sidder bænket derhjemme, kan man få virtuelt besøg af præsten, Christina Holm Egelund, der vil fortælle om den traditionelle påskemiddag. Hun træffes på skærmen via Teams, og dem der har lyst, kan deltage i den fælles virtuelle middag, der opstår i onlinemødet.

Også for børnene

Også børnene skal mærke, at det er påske og at den er en særlig højtid.

"Hvis de sender mig en påsketegning, får de til gengæld en påske-pose, der er blandt andet indeholder et chokoladeæg, en fortælling om påsken og en overraskelse, som måske er noget, man kan så," siger Caroline Haurum.

Poserne kan hentes allerede onsdag 31. marts i sognegården. Tilbuddet gælder for alle interesserede, og det koster ikke noget at være med.

"Jeg er ny og vil gerne lære børnene at kende, så jeg glæder mig til at møde dem," siger kirkemedarbejderen, der kommer til at stå for flere arrangementer.

Hun planlægger desuden et gravidforløb og barselscafé fra august og september.

Det kræver tilmelding at være med i påskemiddagen senest 22. marts via mail.

Fakta

Mandag 22. marts kl. 12 er der frist for tilmelding til påskemiddagen via mail: kkk@skjoldhoejkirke.dk Og betaling for deltagere over 12 år via MobilePay

Torsdag 25. marts kl. 12 er der frist for at sende børnenes påsketegninger

Skærtorsdag 1. april kl. 16 er der påskegudstjeneste

Kl. 17 deles påskemaden og et link til online middagen ud.

Kl. 18.15 fortæller sognepræst Christina Holm Egelund på Teams om påskemåltidet

Publiceret 19 March 2021 22:00