Neva (til venstre) fremførte 'Mad Hatter' af Melanie Martinez sammen med sin makker Ida Jensen.

Neva (til venstre) fremførte 'Mad Hatter' af Melanie Martinez sammen med sin makker Ida Jensen. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Aarhusianske Neva efter X Factor-debut:

"Det var virkelig vildt"

17-årige Neva fra Testrup ved Mårslet er med i årets X Factor, som hendes forældre deltog i tilbage i 2018

Af
Kim Skovrup Andersen

1.057.000 seere - det andet mest sete program i den forgange uge ifølge TVM Gallup - fulgte med fredag aften, da Neva Anna Simone Risager Pødenphant Lund fra Testrup ved Mårslet debuterede i den populære sangkonkurrence på TV 2, X Factor.

Sammen med sin duo-makker, Ida Jensen, fremførte de nummeret 'Mad Hatter' af Melanie Martinez. Et nummer, som de salv havde valgt.

"Det var bare så fedt og virkelig vildt. Vi kunne slet ikke lade være med at smile til hinanden til sidst, fordi vi kunne mærke, at det var gået så godt," fortæller siger den 17-årige sangerinde, der til dagligt går på produktionsskolen FGU i Skejby, når der altså ikke er X Factor eller coronapandemi.

Neva & Ida er med i kapløbet om at vinde hele landets opmærksomhed og en international pladekontrakt.

Med sin deltagelse træder hun i sine forældres fodspor. Anne Mette Risager Lund og Tomas Pødenphant Lund deltog nemlig i X Factor tilbage i 2018.

Da forældrene deltog for et par år siden, havde de Thomas Blachman som mentor. Også her træder Neva i forældrenes fodspor.

"Blachman er virkelig god til at arbejde med unge mennesker, kan man mærke. Han giver nogle gode peptalks. Og så er han en morsom mand, som samtidig er god til detaljer," fortæller hun.

Forældrene har også været gode sparringspartnere i forhold til den allestedsnærværende dommer.

"De har lært mig et motto, der hedder 'Hold kæft og syng', fordi Blachman ved, hvad han laver, så man skal bare stole på dét, han har valgt for en," siger hun og griner.

Der er blevet arbejdet benhårdt hen mod liveshows siden 26. januar med få afstikkere til hjemmet i Testrup. I denne periode er Neva bosat i en lejlighed i København for at kunne forberede sig og være tæt på tv-studiet i Brøndby, hvor der sendes liveshows fra.

En velsmurt maskine

Anne Mette Risager Lund og Tomas Pødenphant Lund glæder sig til at se deres datter i et tv-show, som de selv kender indgående:

"Vi har det rigtig godt med, at vores datter deltager i showet. Det er en utrolig velsmurt maskine. Der er simpelthen styr på det. Det er meget struktureret med en deltageransvarlig, og man bliver screenet af en psykolog, inden man kommer ind i det," forklarer Tomas Pødenphant Lund, som suppleres af sin kone:

"Vores erfaring er, at der bliver passet godt på deltagerne. Og så er det en kæmpe oplevelse, som man lærer meget af. Vi håber, Neva får en fantastisk oplevelse ud af at være med i X Factor. Hun vil jo rigtig gerne musikken. Det fylder allermest i hendes liv og fremtidsplaner, og hun skriver masser af sange. Så vi håber, X Factor kan give hende noget erfaring og være et springbræt," siger Anne Mette Risager Lund.

På fredag gør det løs igen fra klokken 20 på TV 2, og denne gang er der en risiko for at ryge ud.

"Vi har valgt en sang, der er mere mainstream end vores første, men jeg må ikke fortælle, hvad det er for en. Det bliver først afsløret senere. Det bliver lidt mere nervepirrende denne her gang, fordi vi kan ryge ud af programmet," siger Testrup-pigen og tilføjer:

"Jeg håber selvfølgelig, vi når langt og for lov til at vise, at vi kan rigtig mange forskellige ting. Og skabe mere musik sammen."

X FACTOR

  • X Factor er et talentshow inden for sang bestående af auditions og live-programmer, der første gang blev sendt fredage i januar, februar og marts 2008 på DR1. Programmet var udviklet efter et britisk koncept udformet af Simon Cowell.
  • Deltagerne i X Factor er delt op i tre kategorier: 15–22 år, 23 år eller ældre og grupper. Der har været 13 vindere af X Factor Danmark indtil nu.
  • Efter en lang årrække på DR har TV 2 overtaget rettighederne og sender showet hver fredag klokken 20 frem til finalen 9. april.
  • Thomas Blachman er den dommer, der har været med flest gange. Han har været med 13 gange og har kun været væk i sæson 3.

Publiceret 03 March 2021 10:00