Borgmester Jacob Bundsgaard kender Aarhus Rådhus i alle detaljer. Det er et gennemført og ikonisk Arne Jacobsen-byggeri, som borgmesteren og Trapholt-museet viser alle interesserede via Zoom onsdag 3. marts.

Borgmester Jacob Bundsgaard kender Aarhus Rådhus i alle detaljer. Det er et gennemført og ikonisk Arne Jacobsen-byggeri, som borgmesteren og Trapholt-museet viser alle interesserede via Zoom onsdag 3. marts. Ritzau Scanpix

Se med hjemmefra:

Borgmester Bundsgaard viser rådhusets arkitektoniske perler

Jacob Bundsgaard giver alle interesserede en digital rundtur i de ikoniske lokaler, og fortæller om skandaler gennem tiden

Af
Bente Tahmasbi Hansen

I samarbejde med kunst- og designmuseet Trapholt viser borgmester Jacob Bundsgaard rundt på Aarhus Rådhus i et online-event. Rådhuset er tegnet af en Danmarks største arkitekter og designere Arne Jacobsen, som Trapholt lige nu har en stor udstilling om.

Det er ganske gratis at deltage via Zoom i arrangementet: 'Trapholt zoomer ind: besøg Arne Jacobsens Rådhus i Aarhus', som det hedder.

Borgmester Jacob Bundsgaard giver en personlig rundvisning i det legendariske rådhus, der stod færdigt i 1942, og som Arne Jacobsen lige nåede at afslutte inden han måtte flygte til Sverige i 1943.

Fortæller om skandaler

Trapholt lover i en pressemeddelelse, at deltagerne får et kig ind i både byrådssalen og borgmesterkontoret. Og at museumsdirektøren, Karen Grøn, og Jacob Bundsgaard vil tale om, hvordan det er at arbejde i de legendariske rammer.

Man vil også kunne høre om skandalerne med både rådhustårnet og det monumentale maleri af Thorvald Hagedorn-Olsen i forhallen.

Arrangementet er del af en serie, som Trapholt laver i forbindelse med den anmelderroste Arne Jacobsen udstilling 'Arne Jacobsen Designer Danmark’.

Museumsdirektør Karen Grøn ’besøger’ bygninger tegnet af Arne Jacobsen og får historien bag.

Også London og Rødovre

Tidligere har museet bl.a. ’besøgt’ den danske ambassade i London, hvor ambassadør Lars Thuesen viste over 300 deltagere rundt i ambassadens penthouse og 16. marts går turen til Rødovre Rådhus, hvor borgmester Britt Jensen viser rundt.

Trapholt zoomer ind: besøg Arne Jacobsens Rådhus i Aarhus, foregår onsdag 3. marts kl. 16 til 16.30.

Man kan læse mere om arrangementet her og se en guide til Zoom her:

https://trapholt.dk/trapholt-zoomer-ind-besoeg-arne-jacobsens-raadhus-i-aarhus/

Arrangementet er også oprettet som Facebookbegivenhed: https://fb.me/e/42djoGVQ7

Publiceret 26 February 2021 14:30