Med mobilen i hånden er der flere sjove indgangsvinkler til at komme ud i naturen og byen. Eksempelvis med appen GeoCaching, der giver en koordinaterne til en skjult skat.

Med mobilen i hånden er der flere sjove indgangsvinkler til at komme ud i naturen og byen. Eksempelvis med appen GeoCaching, der giver en koordinaterne til en skjult skat. Foto: Adobe Stock

Guide: Kom på skattejagt med din smartphone

Din telefon er fyldt med muligheder til at bruge dit lokalområde på nye måder. Her kommer vi med bud på nogle apps, der kan være et supplement til næste udflugt

Af
Anders Michaelsen

Aarhus For mange er en gå- eller løbetur i skoven også ensbetydende med tid til musik og podcasts.

Og i en tid hvor de fleste andre afbræk i tilværelsen er blevet lukket ned af coronaen, så er noget så simpelt som at komme udenfor døren et frisk pust i mere end en forstand.

Men skal man have andre med sig på sin tur eller er fuglkvidder og Mads og Monopolet hverken underholdning eller grund til nok at komme udenfor, så giver vi her nogle bud på apps, der måske kan give inspiration og motivation til næste udflugt. 

Skatte- og spøgelsesjagt

For noget der måske især kan få de yngeste ud af døren, er en blanding af leg og skattejagt.

Der har app'en Pokémon Go siden 2016 fået unge såvel som gamle til at komme ud i "virkeligheden" med en telefon i hånden for at fange japanske tegneserie-monstre. Noget som er sket med en kombination af smartphonens GPS-funktion og et kort der viser, hvor man skal gå hen. 

Og konceptet med at gå rundt i landskabet for at finde ting ved hjælp af telefonens GPS har andre apps også taget til sig. Eksempelvis Spectrek til Android, som sender en afsted på en spøgelsesjagt, mens Arrrrgh, der både findes til Android og Iphone, gør det muligt at lave sin egen sørøverinspireret skattejagt.

Skattejagt kan man også komme på med appen GeoCaching, men modsat førnævnte apps findes "skatten" ikke i telefonen, men er gemt ude i virkeligheden. Her får man koordinaterne til et område, hvor skatten så kan være gemt de mest mærkelige steder. Under en sten, i et træ eller noget helt tredje.

Appsene lægger op til samarbejde, og det kan i GeoCaching være oplagt, at en voksen styrer kompasset og GPS'en, mens børnene leder efter skatten.

Lydbøger

Er man mere på jagt efter gode fortællinger, så kan lydbøger være et fint supplement til turen i skoven.

Her findes både Bookbeat og Mofibo, som begge koster penge. Her kan man komme i gang for henholdvis 79 og 129 kroner. Til gengæld er udvalget af bøger også kæmpe stort.

Det er udvalget også på eReolen, som er bibliotekernes landsdækkende tilbud med e-bøger og lydbøger. Den findes også som app, og her har man mulighed for at lån seks lydbøger på sit lånerkort. Nyere bøger kan dog i nogle tilfælde være sværere at finde i lydformat.

Publiceret 16 January 2021 06:15