Den aarhusianske byggematador Olav de Linde har igennem 40 år levet med bygninger. Foto: Morten Lau-Nielsen

Den aarhusianske byggematador Olav de Linde har igennem 40 år levet med bygninger. Foto: Morten Lau-Nielsen Foto: Morten Lau-Nielsen

Olav de Linde investerer i de nye unge

Byggematadoren vil finde talenter i et hans nye kontorfællesskab for iværksættere i Ankersgade. Nogle vil blive tilbudt støtte fra De Linde Capital

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Aarhus Entreprenante og kreative Olav de Linde er selv nået langt med sit ejendomsselskab og sine mange investeringer gennem mange år. Men han husker, hvordan det var at være ny i branchen. Nu etablerer han sin egen støtteordning for at hjælpe nye kræfter på vej. Ifølge ham selv er det den eneste ordning af sin slags i Danmark.

Han vil spotte byens talenter i et nyt kontorfællesskab, han har indrettet i den tidligere højloftede postterminal i Ankersgade.

Aarhus er fuld af potentiale

"Vi vil støtte nogle af de iværksættere, vi ser et potentiale i. De kan få hjælp til det finansielle eller drift, og måske vil vi gå med i et ejerskab," siger Olav de Linde, der selv har været på banen i 46 år med Ejendomsselskabet Olav de Linde.

"Den gode ide er det vigtigste, og der er masser af uforløst potentiale i Aarhus," mener den 68-årige milliardær. Han er derfor klar til at investere noget af sin kapital i de kreative og iderige unge via De Linde Capital.

Olav de Linde er i det hele taget meget optaget af iværksætteri, som han mener er vejen frem. Han er i en etage af den gamle postterminal i gang med at indrettet et stort kontorfællesskab på 2000 kvadratmeter til iværksættere, der kan leje helt ned til et skrivebord.

"Aarhus har en meget stor ressource i kraft af de mange iværksætterspirer. Man vil kunne sætte gang i mange små og sjove virksomheder, hvis man støtter de kreative kræfter, som byen er fuld af," siger han.

En ny overbygning

Han søn, Jakob de Linde, skal styre investeringerne og vil dedikere en dag om ugen til det. Han er administrerende direktør i De Linde Capital i København og arbejder der med de såkaldte prop tech-firmaer, der udvikler ny teknologi, som skal føre ejendomsbranchen ind i fremtiden.

"Jeg ser vores investeringer i upcoming firmaer i Aarhus som en overbygning på vores workspace. De bliver vores fremtid og er lige så vigtige som de store firmaer," mener Olav de Linde, der er søn af en gartneriejer og det yngste barn af otte. Han foretog sine første ejendomsinvesteringer, da han læste på det, der dengang hed Handelsskolen. I dag er navnet Aarhus Business School.

"Der er for mange regler og forhindringer i dag, der gør tingene alt for komplicerede. Vi kan for eksempel ikke i disse CO2-besparende tider genbruge godt gammelt jern i byggeri, selv om det absolut intet fejler. Fordi det nu skal være certificeret, og det er det gamle ikke," siger Olav de Linde, der i opbygningen af sit firma deltog som arbejdsmand i renoveringen af gamle bygninger, samtidig med at han stod for administration. Han begyndte at købe og istandsætte ejendomme samtidig med at han læste økonomi.

"Jeg kan både det med økonomien og det håndværksmæssige, men jeg har meget mere lyst til at ideudvikle, se muligheder og få noget til at ske," siger Olav de Linde.

"Og man er bare bedst til det, man har mest lyst til," fastslår den toperfarne iværksætter.

Publiceret 31 December 2020 10:00