Der er mange måder at undeholde sine gæster nytårsaften eksempelvis med nytårstale-bingo.

Dronning Margrethe holdt sin nytårstale fra Fredensborg Slot. Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

Guide:

Sådan sørger du for nytårsunderholdningen

Har du brug for lidt ekstra inspiration til aktiviteter, der måske kan gøre nytårsaften lidt sjovere, så får du her nogle bud på hvordan

Af
Anders Michaelsen

NYTÅRInden ens gæster ligner tjeneren fra "90 års fødselsdagen" og begynder at forveksle nytårscigarer og bomberør, så er det muligt at finde andre ingredienser til en god nytårsaften foruden rigeligt mængder af champagne.

Her får du lidt inspiration, der måske kan gøre aften lidt sjovere for dig og dine gæster.

Nytårstale-bingo

Dronningens nytårstale er et fast holdepunkt på en god nytårsaften for rigtige mange. Men hvis man synes, det er for kedeligt blot at sidde og lytte til majestætens tanker om det kommende og det forgangne år, så kan man jo lave en leg ud af talen.

Det har de gjort på hjemmesiden nytaarstalebingo.dk, hvor man kan hente og printe bingoplader ud. Men bingopladerne er ikke helt almindelige, for de er med ord på. Og det er med ord, som man snildt kunne forestille sig dronningen læse op fra sit talepapir.

Herfra går det i al sin enkelthed ud på at få flest ord på sin bingoplade. Vinderen får en præmie. Alternativt kan man også drikke hver gang man rammer et ord, hvis man er til den slags.

En seddel under tallerknen

Når i så endelig er kommet til bords, kan man selvfølgelig bare snakke sammen som voksne mennesker, men vil man have lidt ekstra "dynamik", kan man "instruere" sine gæster.

Under alle tallerkner gemmer man en lille seddel med korte instrukser, så hver gæst skal udfylde en bestemt rolle under middagen. Kun opfindsomheden sætter grænser. På sedlerne kan der eksempelvis stå:

  • "Udbring en skål som minimum hvert 5. minut."
  • "Hold en tale om det forgangne år."
  • "Tab dit bestik flere gange."
  • "Fortæl dine borddamer- og herrer om et urealistisk nytårsforsæt." 
  • "Begynd spontant at afsynge 'Vær Velkommen, Herrens år.'"
  • "Referér til dronningens nytårstale hele tiden."

Når middagen er færdig er det så tid til at gætte, hvad der har stået på hinandens sedler.

Musik-nynnequiz

Quizzer er ret udbredte nytårsaften og en god måde at underholde på i ventesalen til det nye år og måske også til at skabe moderat dårlig stemning i et selskab, inden klokken bliver tolv. Det kan man gøre ved at dele selskabet op i to hold.

Her kan du så lav en quiz, der tager udgangspunkt i alt det musik, vi hørte i løbet af året. 

De fleste musiktjenester har i forvejen playlister med de største hits fra året der gik. Herfra skal du så kun bruge nogle hørebøffer og nogle gæster, der kan nynne. 

Fra tonerne i høretelefonerne, går det så ud på at gengive og nynne musikken, så ens holdkammerater kan gætte sangen.

Vinderne får en præmie og alle de andre må så "nøjes" med et godt nytår.

Publiceret 30 December 2020 10:00