5. og 12. december synger Caroline Henderson juleklassikere i Sct. Pauls Kirke.

5. og 12. december synger Caroline Henderson juleklassikere i Sct. Pauls Kirke. Foto: Thomas Cato

Julede koncerter i Aarhus

Igen i år er udbuddet af julekoncerter rundt omkring i byen stort. Så stort at det kan være svært at vælge. Århus Onsdag kommer her med avisens bud på nogle af de koncerter, vi på redaktionen i hvert fald ikke vil gå glip af

Af
Mai-Britt Jeppesen

AARHUS Julen har englelyd. Det har den også i Aarhus, hvor en perlerække af julekoncerter byder sig til i byens kirker og kulturhuse. Om man er til bimlende bjældeklang, klassiske julesalmer eller jazzede vibes, er der rigeligt at komme efter hele julemåneden.

Århus Onsdag har håndplukket nogle af de julekoncerter, vi mener, der er must-sees. Eller måske nærmere must-hears.

Rigtig god fornøjelse - og rigtig glædelig december!

Søs Fenger synger egne numre og kendte julesange i Musikhuset Aarhus 4. december.

Søs Fenger synger egne numre og kendte julesange i Musikhuset Aarhus 4. december. Pressebillede

Julekoncert med Søs Fenger

Der er en smuk, blandet buket af julesange, egne sange og højtidens salmer i vente, når Søs Fenger går på scenen i Musikhusets Rytmiske sal for at give koncert – drysset med små anekdoter og tanker om livet, kærligheden, savn og afsavn.

Det bliver uden tvivl svært ikke at synge med, når sangerinden giver sit bud på klassiske julesange som ‘Have yourself a merry little Christmas’ og ‘Glade jul’, krydret med nogle af sine egne ikoniske sange som ‘Inderst inde’, ‘Sidste time’ og ‘Holder øje med dig.’ Så er julestemningen er sikret.

4. december klokken 20.00, Musikhuset Aarhus, Rytmisk Sal, Thomas Jensens Allé, Aarhus C. Billetter på musikhusetaarhus.dk

Traditionen tro synger Kurt Ravn julen ind 11. december i Sct. Pauls Kirke.

Traditionen tro synger Kurt Ravn julen ind 11. december i Sct. Pauls Kirke. Pressebillede

Kurt Ravn synger julen ind

Kurt Ravn kan i år fejre 25 års jubilæum for sine populære julekoncerter. Traditionen tro gæster han Sct. Pauls Kirke 11. december, hvor han ledsaget af Birgitte Lindum, oboist ved Sjællands Symfoniorkester, Michael Frank Møller, solotrompetist i Radiosymfoniorkesteret samt Carl Ulrik Munk-Andersen, kapelmester, organist og pianist, vil synge en række kendte og elskede julesalmer.

11. december klokken 17-18.15. Dørene åbnes en time før koncertstart. Sct. Pauls Kirke, Sct. Pauls Kirkeplads, Aarhus C. Billetter på ticketmaster.dk

Igen i år giver Caroline Henderson julekoncert i Sct. Pauls Kirke.

Igen i år giver Caroline Henderson julekoncert i Sct. Pauls Kirke. Pressebillede

Caroline Henderson synger juleklassikere

For ellevte år i træk spiller Caroline Henderson sine populære julekoncerter og i år giver hun ikke mindre end fire koncerter fordelt på to dage i Sct. Pauls Kirke.

Med sig har hun sine musikalske følgesvende, pianisten Nikolaj Hess og multi-instrumentalisten Gustaf Ljunggren, og sammen vil de lede publikum igennem et repertoire indeholdende både gamle klassikere og velkendte julesange.

5. og 12. december, begge dage klokken 17 og klokken 20. Dørene åbnes en time før koncertstart. Sct. Pauls Kirke, Sct. Pauls Kirkeplads, Aarhus C. Billetter på ticketmaster.dk

Igen i år inviterer Burhan G og Danmarks Underholdningsorkester til stort juleshow.

Igen i år inviterer Burhan G og Danmarks Underholdningsorkester til stort juleshow. Foto: Casper H. Christensen/Ritzau/Scanpix

Juleshow med Burhan G og Danmarks Underholdningsorkester

Burhan G inviterer til Det Store Juleshow og akkompagneret af Danmarks Underholdningsorkester, vil julemagien uden tvivl indfinde sig og julefreden sænke sig.

Burhan G synger titelmelodien fra julekalenderen ‘Tinkas Juleeventyr’ samt en række andre numre fra sit julealbum ‘Et Barn Af Jul’. Og i dygtigt samspil med Danmarks Underholdningsorkester vil der også være nyfortolkninger af nostalgiske juleklassikere samt et gensyn med udvalgte hits som ‘Jeg’ I live’ og ‘Din For Evigt’ på aftenens repertoire.

18. december klokken 20. Musikhuset Aarhus, Store Sal, Thomas Jensens Allé, Aarhus C. Billetter på musikhusetaarhus.dk

Marie Carmen Koppel giver gospel julekoncert i Citykirken.

Marie Carmen Koppel giver gospel julekoncert i Citykirken. Pressebillede

Gospel julekoncert med Marie Carmen Koppel

Danmarks gospel- og souldiva Marie Carmen Koppel synger julen ind med amerikanske carolls og juleklassikere både fra sit første julealbum ‘A merry little christmas’ fra 2010 og fra sit spritnye julealbum ”When you wish upon a star”.

Der er garanti for hjertevarm julestemning, når Marie Carmen Koppel, akkompagneret af pianist Steen Rasmussen og sin bror Benjamin Koppel på saxofon, glæder, fortryller og rører publikum med sin unikke vokal.

19. december, klokken 15.00 -16.30. Citykirken Aarhus, Viborgvej 173, Aarhus V. Billetter på velbehag.org

Oplev Anders Blichfeldt sammen med bandet Jønssons Fristelser og Andrew Sisters i Musikhuset Aarhus.

Oplev Anders Blichfeldt sammen med bandet Jønssons Fristelser og Andrew Sisters i Musikhuset Aarhus. Pressebillede

Festlig Christmas Concert med Anders Blichfeldt

Flankeret af et af landets bedste julebands, Jønssons Fristelser, og de sejeste gospelsangere, Andrews Sisters, står Anders Blichfeldt i spidsen for en af landets festligste julekoncerter; Christmas Gospel koncert.

Med swingenede gospel versioner af klassiske julesange og helt nye julesange, skrevet af Anders Blichfeldt selv, er der dømt julefest og -stemning fra start til slut.

19. december klokken 20, Musikhuset Aarhus, Store Sal, Thomas Jensens Allé, Aarhus C. Billetter på musikhusetaarhus.dk

20. december giver Cæcilie Nordby jazzet julekoncert på Train.

20. december giver Cæcilie Nordby jazzet julekoncert på Train. Pressebillede

Jazzet julekoncert med Cæcilie Nordby

Til denne julekoncert på Train, inviterer Cæcilie Norby, en af Skandinaviens absolut bedste jazzsangerinder, publikum helt tæt på samspil og improvisation i verdensklasse med udgangspunkt i sit personlige, yndlings-julerepertoire.

Med sig har hun en all star trio deluxe bestående af jazzguitaris, Ulf Wakenius, den prisvindende bassist Lars Danielsson samt Magnus Öström, som er en trommemester udi europæisk jazz.

20. december klokken 20. Train, Toldbodgade 6, Aarhus C. Billetter på train.dk

Skt. Clemens Drengekor synger julesange fra nær og fjern i Domkirken.

Skt. Clemens Drengekor synger julesange fra nær og fjern i Domkirken. Foto: Per Rasmussen

Drengekoret synger julesange fra nær og fjern

Julestemningen ryger helt i top, når Skt. Clemens Drengekor, Jutlandia Saxofon Kvaret og Clemens Knejterne inviterer til julekoncert i Aarhus Domkirke.

Skt. Clemens Drengekor synger en samling af de mest elskede engelske christmas carols og vil med Jutlandia Saxofon Kvartet i ryggen fremføre en suite af danske julesalmer. Saxofonkvartetten vil spille et udpluk af sit righoldige repertoire, ligesom Clemens Knejterne også lægger vejen forbi og spreder juleglæde med julede sange fra nær og fjern.

21. december klokken 17-18 og klokken 19.30-20.30. Aarhus Domkirke, Store Torv 5, Aarhus C. Billetter på billetto.dk

Publiceret 03 December 2020 06:00