Aarhusianske Lea Thiim Harder spiller rollen som Nicki Marron, der må stå i skyggen af sin yngre søster, Rachel Marron, i musicalen 'The Bodyguard'.

Aarhusianske Lea Thiim Harder spiller rollen som Nicki Marron, der må stå i skyggen af sin yngre søster, Rachel Marron, i musicalen 'The Bodyguard'. Foto: Miklos Szabo

The Bodyguard – The Musical:

Lea Thiim Harder indtager søsterrollen både på og uden for scenen

Skuespiller Lea Thiim Harder spiller rollen som storesøsteren Nicki Marron i musicalen The Bodyguard. Ud af en søskendeflok på fem er det en rolle, hun på flere måder kan identificere sig med – og som kan være svær at lægge på hylden, når lyset slukkes

Af
Mai-Britt Jeppesen

AARHUS Da den romantiske thriller The Bodyguard med Whitney Houston og Kevin Costner i hovedrollerne ramte de danske biografer tilbage i 93' trak den fulde biografsale landet over. Filmen er aldrig gået i glemmebogen, ligesom soundtracket herfra stadig bliver afspillet flittigt fra alverdens streamingtjenester. Filmen er blevet omsat til musical og fra 2.-13. december kan The Bodyguard The Musical opleves i Musikhuset Aarhus.

I Whitney Houstons rolle som Rachel Marron ses det unge stortalent Andrea Lykke Oehlenschlæger, som er et helt uskrevet blad på musicalscenen. Rollen som søsteren Nicki Marron spilles af aarhusianske Lea Thiim Harder.

"Rollen som Nicki Marron er den største karakterrolle, jeg har stået med til dato. Det kan jeg mærke udfordrer mig - på den fede måde. De fleste andre roller, jeg har spillet, har haft sang i hovedsædet. I rollen som Nicki er det mere dramatik-delen, der er nøglen. Og for mig er det bestemt udfordrende at skulle udtrykke mig kraftigere gennem dramatik end sang," siger Lea Thiim Harder. Lea Thiim Harder er autodidakt skuespiller, og det er bare nogle få år siden, hun første gang stod på de skrå brædder. Alligevel har hun allerede en lang række større musicals på CV'et. Heriblandt 'The Book of Mormon', 'Efter Brylluppet' og 'Midt om natten'.

Karakteren Nicki Marron er en talentfuld sangerinde og sangskriver, som står i skyggen af sin yngre, smukke og talentfulde søster.

"I mine øjne er Nicki en såret fugl. Al opmærksomhed bliver rettet mod hendes søster Rachel, og Nicki bliver ligesom glemt. Hvis man er ud af en søskendeflok, tror jeg, man kan nikke genkendende til, at opmærksomheden enten bliver mindre eller helt forsvinder, når der kommer en lille ny. Nicki nærer stor kærlighed til sin søster, men efter at have følt sig overset og tilsidesat i en længere periode, kommer nogle af hendes mere uskønne sider frem; nederdrægtigheden, misundelsen og jalousien," fortæller Lea Thiim Harder om rollen.

23-årige Andrea Lykke Oehlenschlæger demonstrerer sin forrygende sangstemme, når hun synger nogle af Whitney Houstons største hits i musicalen 'The Bodyguard'.

23-årige Andrea Lykke Oehlenschlæger demonstrerer sin forrygende sangstemme, når hun synger nogle af Whitney Houstons største hits i musicalen 'The Bodyguard'. Foto: Miklos Szabo

Stor støtte fra kæresten

De negative og tunge følelser, Lea Thiim Harder skal finde frem i rollen som Nicki, kan være svære at lægge på hylden, når castet har bukket for sidste gang, og lyset tændes.

"Rent fysisk kan jeg mærke, at jeg bevæger mig i en sfære, der behandler de tunge følelser. For at det skal virke overbevisende, skal jeg finder misundelsen og jalousien frem fra min egen virkelighed. Det i sig selv er en ting. En anden er også at være i stand til at give slip på de tunge følelser igen og ikke tage dem med hjem. Det, må jeg erkende, indimellem kan være svært," lyder det ærligt fra Lea Thiim Harder.

De dage hvor det ikke lykkedes hende at slippe de negative følelser, inden hun træder ind ad døren til lejligheden i København, må hendes kæreste stå model til lidt af hvert.

"Jeg øver mig i at lægge Nicki på hylden og være mig, når jeg træder ind over dørtærsken derhjemme. Ud over at min kæreste skal høre på mig synge og øve replikker med mig, må han stå model til meget," indrømmer hun.

Et par sekunders stilhed antyder, at der tænkes i den anden ende af mobilforbindelsen.

"Min kæreste er en kæmpe støtte og helt sikkert nøglen til, at jeg bliver mindet om, at Nicki er en karakter, jeg spiller, og at Lea Thiim Harder er mig," tilføjer hun så.

Hovedrollerne som Rachel Marron og Frank Farmer i 'The BodyGuard - The Musical' spilles af det nye skud på musicalstammen, Andrea Lykke Oehlenschlæger, og Johannes Lassen.

Hovedrollerne som Rachel Marron og Frank Farmer i 'The BodyGuard - The Musical' spilles af det nye skud på musicalstammen, Andrea Lykke Oehlenschlæger, og Johannes Lassen. Foto: Miklos Szabo

Castet er en stor søskendeflok

Med sin egen baggrund som autodidakt skuespiller, kan Lea Thiim Harder nemt sætte sig ind i, hvordan det hele kan virke lidt uoverskueligt for hendes medskuespiller Andrea Lykke Oehlenschlæger, som ikke tidligere har medvirket i så stort et musical set-up. Og hun står klar med gode råd og positiv opbakning.

"Man kan vist ikke blive nyere i gamet, end Andrea er. Jeg tror stadig, hun har den der gennemsigtige film på, som der altid er på, når man køber nyt!" griner Lea Thiim Harder og fortsætter:

"Andrea er et naturtalent og vanvittigt dygtig. Men der sker utroligt mange ting på en produktion som den her, så for hende handler det meget om at holde fokus. Jeg kan huske det fra min egen debut, som var på Betty Nansen Teatret i København. Og det var endda noget mere overskueligt, end på den her produktion hvor vi har det helt store maskineri i gang. Det bedste, jeg kan gøre for Andrea, tror jeg, er at stille mig til rådighed for de spørgsmål, hun måtte have. Der har været et par stykker, og jeg forsøger at svare på dem efter bedste evne. Men jeg må bare sige: Hun klarer sig sindssygt godt!" Rosen kommer fra hjertet.

"Og altså... Jeg har selv fire mindre søskende og brødre, så jeg har nok den her naturlige beskyttertrang. Og med mine 30 år og Andreas 23, så kommer det helt naturligt at blive lidt storesøsteragtig. Men det gælder ikke kun mig - vi er mange søstre og brødre i castet," tilføjer hun så med hørbart smil i stemmen.

'The Bodyguard - The Musical' er romantik og drama, kendte Whitney-numre og smukke kjoler. Med andre ord et solidt skud Hollywood.

'The Bodyguard - The Musical' er romantik og drama, kendte Whitney-numre og smukke kjoler. Med andre ord et solidt skud Hollywood. Foto: Miklo Szabo

Kevin Costner var trækplaster

Lea Thiim Harder så filmen 'The Bodyguard', da den kom frem i start halvfemserne.

"Jeg så 'The Bodyguard', da filmen kom frem. Og her under corona var det jo oplagt lige at tage den en gang mere. Første gang jeg så filmen, vil jeg godt indrømme, at det mere var på grund af Kevin Costner end Whitney Houston. Men da jeg først så filmen, blev jeg overmandet af Whitneys sangstemme og skuespillerevner. Og ligesom alle andre blev jeg fanget af de store hits som 'I Will Always Love You' og 'Run To You'. Men jeg vil være ærlig og sige, at jeg ikke har en eneste Whitney plade stående i min samling." Lea Thiim Harder rømmer sig skyldigt.

4. november var der skandinavisk premiere på musicalen i Musikhuset Esbjerg. Herfra har musicalen været på turné rundt i landet, og 2. december kan den altså opleves i Musikhuset Aarhus.

"Jeg havde sommerfugle i maven forud for premieren. Selv om vi var utroligt godt med hele vejen igennem prøveforløbet, forsøgte jeg ikke at tænke så meget på selve premieren. Hvis man lader sig låse af, at der kommer til at sidde 500 mennesker i en sal med forventningen om at få et show, så kommer der et pres. Så det forsøgte jeg at undgå. Som min kollega Troels Malling sagde, da vi spillede 'Midt om natten': 'Hvis vi hver især passer vores egen butik, så skal det hele nok ende med at gå op i en højere enhed.' Og det har han indtil videre haft ret i," siger Lea Thiim Harder.

Skuespillerinden er opvokset i Aarhus, så for hende er der noget særligt ved at skulle spille 'The Bodyguard' i den jyske hovedstad.

"Jeg glæder mig vanvittigt til at spille på hjemmebane i Aarhus. Og så endda i Musikhuset. Der er jeg jo kommet, siden jeg var barn. Min far boede i Eckersbergsgade få hundrede meter fra Musikhuset, så jeg er gået forbi eller igennem Musikhuset et utal af gange. Jeg har spillet i Musikhuset en enkelt gang før i forbindelse med 'Efter Brylluppet'. Og jeg er sikker på, jeg får samme sug i maven, når jeg står på scenen i Musikhuset 2. december, som jeg gjorde sidst," erklærer Lea Thiim Harder.

Et solidt skud Hollywood

Lea Thiim Harder lover, at der også er rigeligt at glæde sig til for publikum.

"Musicalen er først og fremmest et solidt skud Hollywood i navnets bedste forstand. 'The Bodyguard' er en romantisk fortælling, men det er samtidig en action thriller, så man kan også forvente drama og spænding. Der er smæk på scenografien, og designer Jesper Høvring har kreeret de smukkeste kostumer. Nogle af de kjoler, Andrea skal have på i rollen som Rachel, er mesterværker uden lige." Lea Thiim Harder begejstring gør hende en anelse stakåndet. Hun holder en kort pause og fortsætter så - med tilsvarende entusiasme i stemmen:

"De numre, vi har med i musicalen, kender de fleste, og så har vi nogle af Danmarks bedste musikere med os, så det lyder så fedt! Det føles næsten som at være til koncert, når vi får de helt store vokalstykker fra Andrea - så kribler det hele bare. Det er helt umuligt ikke at synge med. Og det må man gerne, så længe man gør det indvendigt. Det er jo coronatider..." Skuespillerinden udstøder et næsten uhørligt suk. Så siger hun:

"Jeg synger med. På alle numrene. Jeg kan slet ikke lade være. Men jeg gør det indvendigt. På nær selvfølgelig i de numre, hvor jeg skal synge med. Ellers ville det også blive en sær musical."

Fakta: The Bodyguard – The Musical

Spiller 2.-13. december i Musikhuset Aarhus, Store Sal

Instruktør: Thomas Agerholm

Scenograf: Benjamin La Cour

Koreograf: Sonny Fredie Pedersen

Kapelmester: Joakim Oedersen

Medvirkende: Lea Thiim Harder – Nicki Marron, Andrea Lykke Oehlenschlæger - Rachel Marron, Johannes Lassen – Frank Farmer m.fl.

Forestillingens dialogscener spilles på dansk, mens alle sange synges på engelsk

The Bodyguard – The Musical produceres af Langkjær Entertainment og Live Nation

Billet på musikhusetaarhus.dk

Publiceret 29 November 2020 07:00