Man kan ikke få så fornemme gæster uden at forevige det og dele det på Facebook. Forrest er medarbejderne på Vaskeriet og bagerst er Fleurs Singing Telegram.

Man kan ikke få så fornemme gæster uden at forevige det og dele det på Facebook. Forrest er medarbejderne på Vaskeriet og bagerst er Fleurs Singing Telegram. Foto: Tahmasbi

Et syngede telegram får smilet og mobilen frem

En kedelig dag i november blev fuld af sjov og spas, da Fleurs Singing Telegram kom forbi Vaskeriet og sang en hilsen

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Aarhus Vaskeriet, der er en øvebane for udviklingshæmmede, gemmer helt sikkert et smil til det bliver gråvejr. Det har medarbejderne nemlig lovet Cecilie Fleur, der kom forbi i sidste uge og leverede et syngende telegram fra hende til dem.

I en postkasserød jakke med ordene 'Singing Telegram' broderet på ryggen gjorde hun sin entré sammen med guitaristen Mathias Gregersen, der også var i en rød uniformsjakke. De var som trådt ud af en musical.

"Hejsa vi kommer for at give jer et syngende telegram fra Fleurs Singing Telegram. Og det kommer her," sagde hun og sang 'Gem et lille smil til det bliver gråvejr.'

           

Indslag produceret af Nikolai Milman, TV Aarhus

Alle sang med

Fleur var så glad og tillidsvækkende at folk i vaskeriet sang lystigt medtele. På den måde blev telegrammet en hyggelig fællessang - med masser af smil.

"I var gode til at synge med. Jeg kan godt have jer med som korpiger," sagde hun efterfølgende til et par af vaskerimedarbejderne, da de hang ud og hyggesnakkede over vaskemaskinerne.

Cecilie Fleur bor i København og synger der til daglig, men hun arbejder sammen med en sanger og en guitarist i Aarhus, som kan rykke ud i Jylland. Her er hun sammen med Mathias Gregersen.

Cecilie Fleur bor i København og synger der til daglig, men hun arbejder sammen med en sanger og en guitarist i Aarhus, som kan rykke ud i Jylland. Her er hun sammen med Mathias Gregersen. Foto: Tahmasbi

De var spritklar, så frøken Fleur kan bare sige til.

"Det var dejligt at få en sang. Jeg kendte den godt, og jeg kunne godt synge med, for den har jeg hørt i radioen sammen med min mor," sagde Lotte Larsen.

"Det er Gustav Winkler, der har sunget dem," fortsatte unge pige, der er født flere år efter at den folkekære sanger døde, men hun har styr på de danske sangikoner.

Pia Stabell Hjort og Katrine Knudsen, der er ledere af Vaskeriet, var også glade for den festlige oplevelse på en helt almindelig arbejdsdag i denne trange corona-tid.

"Det var virkelig herligt og lige hvad vi trænger til, for hold da op hvor er det ind imellem op ad bakke for tiden. Mange tusinde tak fordi I lige tænkte på os," sagde de.

Masser af fotos

Og så skulle der naturligvis tages selfies til Vaskeriets Facebookside. Man kan ikke have så fornemt besøg uden at dele det med resten af verden.

Medarbejderne blev sammen med sangeren og guitaristen organiseret under almindelig tumult, så det var muligt at få alle med. Der skulle flere forsøg til, men det lykkedes at få et pletskud i kassen.

"Nu skal I huske at sende det til mig," insisterede Cecilie Fleur, der også samler på gode oplevelser. Dem er der heldigvis mange af i hendes branche.

"Tidligt i morges var jeg ude og synge for en 50 års fødselar. Han blev lige lidt betuttet, men det gik rigtig godt. Det gør det faktisk altid, selv om det er nogle meget forskellige ting, jeg kommer ud til," fortalte hun.

Cecilie Fleur har sunget sange fra tegnefilmen 'Frost' til en fire års fødselsdag og 'Hip Hurra' til en 90-årig. Folk sender hende, når de vil sige undskyld, god bedring, tak fordi du er dig, hav en god dag-sang eller tillykke til folk i alle aldre.

Det kan være alt fra en kærlighedssang til en syngende undskyldning eller en humoristisk sang.

"Det er skønt at være et syngende telegram. Det kan noget helt magisk og samtidig er det for alle. Sangene rører folk, fordi nogen har tænkt på dem og så sendt mig. Det er en gave for livet og noget man aldrig vil glemme," mener Cecilie Fleur.

Cecilie Fleur har sunget kor for Sys Bjerre og opvarmning for Infernal, så hun er vant til at stå på en scene. Hun synes, at et syngende telegram skal leveres som et lille show og har her Mathias Gregersen med på guitar.

Cecilie Fleur har sunget kor for Sys Bjerre og opvarmning for Infernal, så hun er vant til at stå på en scene. Hun synes, at et syngende telegram skal leveres som et lille show og har her Mathias Gregersen med på guitar. Foto: Tahmasbi

En 100 år gammel idé

Den stille corona-tid fik sangeren til at gøre noget ved en gammel drøm om at blive et syngende telegram. Siden hun var 18 år, har hun haft en rød jakke med ordene Singing Telegram liggende i skabet.

"Idéen passer perfekt ind i en tid, hvor vi ikke må ses i større forsamlinger, hvor fester bliver aflyst og vi ser hinanden alt for lidt. Hvis coronaen har lært os noget, er det glæden ved sang og fællesskab," forklarer Cecilie Fleur.

Hun bor i København og har allieret sig med endnu en sanger og en guitarist i Aarhus, som tager rundt og glæder folk forskellige steder i Jylland.

Et syngende telegram er ikke nogen ny opfindelse men et næsten 100 år gammelt fænomen, der opstod tilbage i 1933 i USA, hvor Western Unions direktør for PR kom på, at telegrammer skulle være noget andet end sørgelige og tragiske beskeder. De skulle være humoristiske og skabe glæde.

I 1972 stoppede Western Union med at sende dem ud, men nu er de altså kommet tilbage og Cecilie Fleur har tænkt sig, at de er kommet for at blive.

Fakta

Fleurs Singing Telegram

Findes hjemmesiden: http://www.fleurmusik.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/ceciliefleur/

og Instagram

Cecilie Fleur

tilbyder både at synge telegrammer, fællessang, fællesdans og at skrive personlige sange

Har synget kor for Sys Bjerre

Har varmet op for Infernal

Har tidligere udgivet egen musik

Har en danseuddannelse fra Sceneindgangen

Har undervist i hip hop og lavet koreografier

Publiceret 28 November 2020 08:00