Hvis Århus Onsdag var en tegning, ville den ifølge Frank Hoedt se sådan her ud. Han har placeret den aarhusianske bylivsguide i en hyggelig kolonihave med et kig til det, der kendetegner byen.

Hvis Århus Onsdag var en tegning, ville den ifølge Frank Hoedt se sådan her ud. Han har placeret den aarhusianske bylivsguide i en hyggelig kolonihave med et kig til det, der kendetegner byen. Tegning: Frank Hoedt

Gæt en avis ...

Tegninger siger mere end ord. Vi forstår dem hurtigere og husker dem bedre. Hoedt og Holstebro har tegnet en aarhusiansk avis, der guider læserne til byens mange arrangementer

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Frank Hoedt og Jimi Holstebro tegner møder, oplæg, visioner, produkter og humor. De kan omsætte alt til tegninger, som hjernen læser nemt og hurtigt og som hukommelsen gemmer på.

Den ene har baggrund i reklamebranchen, den anden er uddannet på kunstakademiet og i ledelse. Den ene er ordblind, utålmodig og sparker døre ind. Den anden er ordkløver, tålmodig og en målrettet kommunikator. Til sammen er de Hoedt og Holstebro, som har slået deres mange års erfaringer sammen i et nyt firma af samme navn.

Isbryder og trawler

Til fælles har de stor passion for at tegne og en opvækst i fiskerbyer - derfor bruger de maritime billeder i beskrivelsen af, hvem de er. De har i forbindelse med det nye, fælles firma naturligvis tegnet sig selv:

"Vi er blevet en isbryder og en trawler. Vores forankring i tegnekunsten, der binder os sammen, har vi naturligvis tegnet som et anker," siger Frank Hoedt, der er isbryderen med en fortid i reklamebranchen. Han tegner mest på papir.

Hans makker, Jimi Holstebro, er trawleren. Han tegner ofte digitalt og laver videoer af sine tegninger, så de kan deles digitalt.

Frederikshavn, Viborg, Hvide Sande og Aarhus er de byer, hvor Jimi Holstebro og Frank Hoedt hver især er født og bor i dag. Jimi Holstebro er trukket i jakkesæt og styrthjelm, fordi han arbejder med ledelse og kører på motorcykel mellem opgaverne.

Frederikshavn, Viborg, Hvide Sande og Aarhus er de byer, hvor Jimi Holstebro og Frank Hoedt hver især er født og bor i dag. Jimi Holstebro er trukket i jakkesæt og styrthjelm, fordi han arbejder med ledelse og kører på motorcykel mellem opgaverne. Tegning: Jimi Holstebro

"Vores tegninger ligger ikke gemt et sted på et d-drev. De hænger på kontoret eller i kantinen og minder folk om det møde, den beslutning eller det mål, vi har tegnet for dem," siger han, der også er kunstneren med en uddannelse i ledeste.

Tegninger giver overblik

Tegnerne er inspireret af corona-tiden begyndt at tegne sammen med alle dem, der har lyst. Det sker via YouTube og Facebook. Det næste bliver en video-julekalender, Den Magiske Tusch, som hver dag byder på en hyggelig historie og en tegning dertil. Man er meget velkommen til at tegne med derhjemme.

"Tegnemusene Franke og Jimse, skal ved hjælp af den magiske tusch redde julehumøret, som Fistipidensen og Bob har stjålet," forklarer tegnerne, der ligger et afsnit ud hver dag.

Alt hvad de to oplever kan blive til tegninger. Da corona-tiden satte ind og lagde alt ned, blev det for Frank Hoedt til en stribe satire-corona-tegninger. Jimi Holstebro gav sig til at tegne sammen med sine børn og lave videoer med det. Begge ideer bragte dem - hver for sig - ind i Go' Morgen Danmark.

Helt grundlæggende så elsker de to bare at tegne og gør det simultant. Mens avisens udsendte taler med dem, forvandler de ordstrømmen til billeder.

"Vi tegner stemningen og det, der bliver sagt. Vi tilfører vores tolkning af det, der sker, men vi tegner noget, som alle kan forstå uafhængig af tid og sted, stilling og køn. Det her er ikke tegn og gæt, men nemt at forstå," forklarer Frank Hoedt.

Illustration: Hoedt og Holstebro

Jimi Holstebro supplerer:

"Det visuelle er en meget effektiv kommunikation. Tegningerne er ikke i stedet for noget, de er et supplement. Man husker mindst 50 procent af de billeder, man ser, men kun 20 procent af det, man læser, og 10 procent af det, man hører, " siger han.

Tegnerne mener, de skaber et overblik. Det gælder uanset om de tegner et bryllup, en ideudvikling eller en ny vision. De mener også, at tegningerne gør det nemmere at tale om det emne, der er i spil.

"Tegninger giver en anden dialog, for de bliver et fælles tredje. Man snakker ind i tegningen i stedet for at tale om sig selv, sin afdeling, sit produkt eller hvad det nu handler om," siger Jimi Holstebro.

Den ene er ordblind, utålmodig og sparker døre ind. Den anden er ordkløver, tålmodig og en målrettet kommunikator. Til sammen er de Hoedt og Holstebro.

Den ene er ordblind, utålmodig og sparker døre ind. Den anden er ordkløver, tålmodig og en målrettet kommunikator. Til sammen er de Hoedt og Holstebro. Foto: Tahmasbi

1,2,3 - noget på papir

De to kreative kolleger får på et splitsekund bragt bunkevis af bolde i spil. Derfor har de sammen udviklet en simpel beskrivelse af deres arbejde:

1, 2, 3 – noget på papir. Det betyder, at de indsamler data, transformerer det til billeder og så tegner det. Hvilket resulterer i noget på papir.

"Det udfolder sig som et blomsterhav. Vi tegner både nutid, fortid og fremtid og forlænger folks hukommelse," siger Frank Hoedt med sit meget brede og entusiastiske smil.

Alt hvad de to oplever kan blive til tegninger. Da corona-tiden satte ind og lagde alt ned, blev det for Frank Hoedt til en stribe satire-corona-tegninger. Jimi Holstebro gav sig til at tegne sammen med sine børn og lave videoer med det. Begge ideer bragte dem - hver for sig - ind i Go' Morgen Danmark.

"Vi deler meget gerne den visuelle kommunikation med alle. Både dem, der gerne vil opleve den, og dem, der gerne vil lære at lave den," forklarer tegnerne, der tilbyder kurser, som en af de mange varer på hylderne hos Hoedt og Holstebro.

Fakta

Hoedt og Holstebro

Består af Frank Hoedt og Jimi Holstebro. I december laver de en julekalender med video hver dag med dagens tegning og et afsnit af: Den Magiske Tuch.

Kan opleves på:

www.hoedtholstebro.dk

www.facebook.com/hoedtholstebro

www.youtube.com/hoedtholstebro

Publiceret 21 November 2020 06:00