Sunx har indtaget scenen hos Spot Nights som et af de første bands.

Sunx har indtaget scenen hos Spot Nights som et af de første bands. Foto: Jason Champney

Spot er klar med 16 koncerter

Spot måtte opgive dette års festival og arrangerer i stedet Spot Nights, som er intime koncerter med nogle af de bands, der ikke kom på festival

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Aarhus Svaneborg Kardyb og Gurli Octavia er blandt de 16 navne, der går på scenen ved Spot Nights i november. Koncertrækken stopper ikke her men fortsætter om ikke før så i det nye år.

Der er tale om dobbelte koncerter, hvor to bands går på scenen foran et siddende publikum på bare 40 personer. Der vil også være et filmhold til stede, for koncerterne optages og skal bruges som video-promotion for de bands, der skulle have optrådt på årets aflyste festival. Meningen med Spot Festival er netop, at nye navne kan blive spottet.

"Der kommer mange flere koncerter, men præcist hvor og hvornår eller hvilket format, de får, kan vi endnu ikke sige. Artisterne er en del af dem, vi bookede til det aflyste festivalprogram," siger Asbjørn Lyhne, der er pressemedarbejder hos Spot.

Videoer skal bane vejen

Koncertrækken er arrangeret i et forsøg på at holde kedlerne i kog. Både for festivalens skyld men i endnu højere grad for musikernes.

"Musikerne er virkelig hårdt ramt af corona-nedlukningen. For de bands, vi arbejder med, handler det ikke så meget om økonomien som det karrieremæssige. De mister et momentum, der kan være svær at indhente, hvis de ikke kommer på scenen, når der er ved at være opmærksomhed på dem," forklarer Asbjørn Lyhne.

Spot Nights er ikke bare gode koncerter. De er også musikformidling. Musikvideoerne bliver sendt både til ind- og udland i håb om at det kan bane vejen for musikerne.

Marshall Cecil er et af de første bands, der har spillet til Spot Nights. De næste 16 navne er klar til at spille foran et live publikum og blive filmet til en live-on-tape-produktion.

Marshall Cecil er et af de første bands, der har spillet til Spot Nights. De næste 16 navne er klar til at spille foran et live publikum og blive filmet til en live-on-tape-produktion. Foto: Spot

"Vi har masser af erfaring med at smide bands til udlandet, men ikke via videoer. Vi samarbejde med Music Export Denmark og er spændte på at se, om det rykker noget."

Spot lavede en tysk radiokampagne i foråret. Det gik ifølge Asbjørn Lyhne godt, og det bragte dansk musik i den tyske radio. Denne gang er ambitionen, at skabe en god koncertstemning, som kan mærkes og høres på de videoer, der optages live. De første tre Spot Night-koncerter har fundet sted, og de er gået godt.

Asbjørn Lyhne har oplevet, at musikerne er glade for at mødes og for at komme ud og spille. Det har de savnet.

Tæt på musikken

"Artisterne er placeret nede på gulvet sammen med publikum, der sidder i en hestesko om bandet. De er ikke ret langt fra hinanden. Der er halvanden meter fra musikerne og det nærmeste publikum, så man kan ikke gemme sig eller sidde og se ned i sin mobil," siger Asbjørn Lyhne.

"Jeg har selv drømt mig tilbage til de 1970’er produktioner, DR lavede, hvor publikum var helt tæt på. Det giver en stærk tilstedeværelse," fortsætter han.

Han har sammen med sine kolleger brugt coronatiden på at lære at styre lyd, lys og kameraer, så de er i stand til at lave live streams og videoproduktion.

"Vi har et stort set up med alverdens kameraerne, kraner og sliders. Vi skal være så få som muligt til at styre det. Ved koncerterne er vi fire plus en lydmand, der sidder i sit eget separate lokale og laver god lyd."

Billetterne sælges i Fonden VoxHall efter først-til-mølle-princippet. Koncerterne foregår primært på Atlas. Publikum skal sidde med en meters afstand, med mindre de er i samme smittekæde.

Ida Laurberg er blandt de nye navne, der allerede har optrådt på scenen ved Spot Nights.

Ida Laurberg er blandt de nye navne, der allerede har optrådt på scenen ved Spot Nights. Foto: Jason Champney

Fakta

Program.

7. november: Goldie 6is og TBA

8. november: Angående Mig og Skinny Violet

9. november: Svaneborg Kardyb og Elba

14. november: Gurli Octavia og Tba

15. november: Deadpan og JJ Paulo

24, 25. og 26. november: Er navnene endnu ikke fastlagt

Spot Nights bliver arrangeret i samarbejde med MXD, Rosa, Promus, HiFi Klubben, Gaffa samt VoxHall og Atlas.

Publiceret 06 November 2020 18:00