Bent Vinkler Mariendal er gået i gang med at bygge et lille og meget åbent hus. Det er ikke nogen hule men nærmere et læsted til de voksne. Der kan de hænge ud, mens børnene bygger løs.

Bent Vinkler Mariendal er gået i gang med at bygge et lille og meget åbent hus. Det er ikke nogen hule men nærmere et læsted til de voksne. Der kan de hænge ud, mens børnene bygger løs.

Hyggelige huler i den hemmelige skov

En pilefletter er gået i gang og en huleby tager form i True Skov. Alle kan bygge med

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Aarhus Mens corona har lagt sit slumretæppe hen over byens liv, har der været gang i True Skov. Aarhus Kommune og Naturstyrelsen arbejder flittigt på at formgive skoven og gøre den indbydende.

Nu er et grankogleformet shelter er dukket op, en bærsti med mange kurver er formet med grus og en huleby tager form. Det er et åbent projekt, som alle interesserede kan deltage i. Pilefletter, Bent Vinkler Mariendal, er gået i gang og har allerede fået hjælp. En håndfuld folk - blandt andre den lokale stifinder, Per Falk - har givet en hånd.

Et kreativt sted

"Der dukker folk op, der gerne vil være med og hjælpe. Jeg synes, at det er enormt fedt, at Aarhus Kommune laver sådan et tiltag, og byder folk med ind i det," siger pilefletteren, der som regel er i skoven på onsdage, hvor man kan møde ham.

Man er også velkommen til at kaste sig ud i det på egen hånd. Materialerne ligger på jorden, så det er bare at gå i gang.

"Måske bliver det aldrig færdigt. Måske skal folk bare bygge videre i al evighed. Jeg håber, at skoven bliver så levende og kreativ at man tænker, at det her lader vi stå, som det er. Og at man holder de store maskiner ude af skoven herefter," siger Bent Vinkler Mariendal.

Han besluttede sig ret hurtigt for at lave et hegn af alle de grene, der lå hulter til bulter i bunden af skoven. Det er blevet et rundt hegn, som indkranser en åben plads. Nu skal han til at lave det sjove, som han siger, og er gået i gang med at bygge et lille og meget åbent hus. Det er ikke nogen hule men nærmere et læsted til de voksne. Der kan de hænge ud, mens børnene bygger løs.

Det skal være levende

"Der kommer mange forbi, mens jeg arbejder, og spørger efter borde og bænke, som de voksne kan sidde ved, mens børnene er i gang. Jeg har derfor bedt Naturstyrelsens mand her i skoven, Anders Busse, om at komme med 20 huggeblokke, der kan være stolesæder. Så laver jeg flettede ryglæn," siger pilefletteren.

Han håber, at folk vil blive inspireret til at lave præcis det, de synes, der mangler. Måske vil de flette en hængekøje?

"Der må gerne være noget, der inspirerer børnene, så de tænker højere, end man ellers ville," siger Bent Vinkler Mariendal.

"Første gang, jeg gik i skoven, ledte jeg efter steder, som kalder på en og siger 'kom'. Men jeg fandt kun store traktorspor og kaos. Anders Busse forslog mig at bygge på den åbne plads, og da jeg fik ryddet op, så jeg, at den kan blive levende, og at det nok skal blive fint," vurderer han.

Mange af læserne har sikkert set Bent Vinkler Mariendals pileflet på Bispetorv ved siden af domkirken. Han har beklædt det rum, der kaldes 'Frøet', fordi det er formet som et frø. Han har også bygget et shelter ved Mariendal sammen med arkitekt Anne Marie Mau.

En huleby tager form i True Skov. Det er et åbent projekt, som alle interesserede kan deltage i. Pilefletter, Bent Vinkler Mariendal, er gået i gang og har allerede fået hjælp af blandt andre stifinderen, Per Falk.

En huleby tager form i True Skov. Det er et åbent projekt, som alle interesserede kan deltage i. Pilefletter, Bent Vinkler Mariendal, er gået i gang og har allerede fået hjælp af blandt andre stifinderen, Per Falk. Foto: Tahmasbi

Fakta

Man kan ofte møde pilefeltter og hulebygger, Bent Vinkler Mariendal, om onsdagen fra klokken cirka 10.

Man kører gennem True og ud ad Esbenhøjvej. Der hvor masterne går over vejen, er der en p-plads på venstre side. Man går fra p-pladsen hen ad markvejen. Den splitter efter små 100 meter og man holder til hø jre. Hulebyen og pilehegnet dukket op på venstre hånd efter små 100 meter.

Andre nyheder i True Skov:

Der er kommet et grankogleformet shelter.

En ny sti med bærbuske og udkigspunkter er nu udformet med grus.

10 nye skilte viser vej. De kommer også med forslag til to-tre kilometer ruter, man kan gå.

Snart begynder slyngningen af Voldbæk Å, der skal føres tilbage til sin oprindelige form, fordi det er bedre for natur- og dyrelivet.

Publiceret 03 November 2020 06:00