Kabelbanen er en miljøvenlig arvtager for speedbåden, der trækker vandski efter sig. Der er rig mulighed for at se på flotte jumps på Kabelbanen.

Kabelbanen er en miljøvenlig arvtager for speedbåden, der trækker vandski efter sig. Der er rig mulighed for at se på flotte jumps på Kabelbanen. Helle Arensbak

Fart på kabelbanen i bassin 7

Wakeboard er skateboard på vand - og aarhusianerne elsker det. Velkommen på vandet

Af
Tekst og foto: Helle Arensbak

Med Aarhus Ø i ryggen og havnebadet som nabo tager Bastian Lange og Cecilie Zeutner dagens vagt. De er instruktører på kabelbanen, og der er travlt på vandet. Aarhus Watersports Complex er næsten fuldt booket de kommende tre uger.

Cecilie styrer kabelsystemet oppe fra land. Hvis en udøver falder på vandet, kan hun sende kabel linen tilbage til ham/hende, så de kan komme videre på banen. De er altid to på job.

Der er rig mulighed for at se på flotte jumps på Kabelbanen.

Der er rig mulighed for at se på flotte jumps på Kabelbanen. Helle Arensbak

Vandet køler dejligt i sommervarmen, og de mange jumps på vandet bliver testet i rå mængder. Der kommer både øvede og folk ind fra gaden, der ønsker at prøve kræfter med boardet, farten og følelsen af at flyve gennem luften. Det er skateboard på vand.

Kablet er 195 meter og banen i Bassin 7 er en miljøvenlig erstatning for de speedbåde, som før i tiden trak vandski eller wakeboards efter sig.

Seks personer kan booke to timer på banen og nå cirka fire ture hver. Der medfølger hjelm, vest, boards og håndsprit i rigelige mængder. Gæsterne vælger selv, hvilke udfordringer deres tur skal have, og du finder altid en instruktør klar med tips og tricks, der passer til jeres niveau.

Det er blevet populært at dyrke vandsport i Bassin 7. Aarhus Watersport Complex ønsker at udvikle banen med nye tiltag i fremtiden.

Det er blevet populært at dyrke vandsport i Bassin 7. Aarhus Watersport Complex ønsker at udvikle banen med nye tiltag i fremtiden. Helle Arensbak

Cecilie Zeutner tager en tur på boardet for at øve sig på et jump.

Cecilie Zeutner tager en tur på boardet for at øve sig på et jump. Helle Arensbak

Kabelbanen er en miljøvenlig arvtager for speedbåden, der trak vandski efter sig. Det er blevet populært at dyrke vandsport i Bassin 7. Aarhus Watersport Complex ønsker at udvikle banen med nye tiltag i fremtiden.

Kabelbanen er en miljøvenlig arvtager for speedbåden, der trak vandski efter sig. Det er blevet populært at dyrke vandsport i Bassin 7. Aarhus Watersport Complex ønsker at udvikle banen med nye tiltag i fremtiden. Helle Arensbak

Aarhus Watersports Complex bor ved Bassin 7 og har Havnebadet som nabo.

Aarhus Watersports Complex bor ved Bassin 7 og har Havnebadet som nabo. Helle Arensbak

Fakta

Aarhus Watersports Complex ligger i Bassin 7 på Aarhus Ø.

De er en frivillig forening, der tilbyder vandsportsaktiviteter med fokus på wakeboarding.

Instruktørerne er alle frivillige

Våddragt, wakeboard, vest og hjem er med i prisen når du booker en tid

Der er tre timers parkering tæt på Bassin 7

Publiceret 17 October 2020 06:00