Aarhusianske 'Yellow Honey Dew' udgiver en ny EP 23. oktober og spiller releasekoncert i Studenterhuset 24. oktober.

Aarhusianske 'Yellow Honey' udgiver en ny EP 23. oktober og spiller releasekoncert i Studenterhuset 24. oktober. Pressefoto

Ny EP og koncert med Yellow Honey

Fire unge aarhusianere er nu klar med deres håndspillede livemusik

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Aarhus Yellow Honey Dew er et aarhusiansk rockband fra 2017, som består af to brødre og i alt fire gode venner. Bandet har, siden det blev dannet for tre år siden, udforsket rockmusikken og dens mange facetter. De fire gutter lægger vægt på liveoplevelsen og livemusikken Den håndspillede musik tages med fra øvelokalet og op på scenen - såvel som i studiet - uden de store forandringer.

Det er nemlig det udtryk, Yellow Honey Dew præsenterer – fire drenge med deres instrumenter, der spiller nærværende, ærlig musik, direkte fra øveren. Som følge heraf vandt bandet livekonkurrencen Battle Of Bands allerede i deres første år sammen.

Debutsinglen Viva la Vista fra 2018 blev første bevis på drengenes skarpe og stemningsfulde sangskrivning, og 23.oktober udkommer endelig bandets debut-EP, 'When Tomorrow Comes'.

Det er en samling på fire sange, der, trods deres forskelligheder, viser den midlertidige bløde, popmelodiske rocklyd, som Yellow Honey Dew besidder. Den poppede vokal bliver dog konfronteret med tungere beats på nogle af numrene.

Sange med udvikling

'When Tomorrow Comes' handler om længsel, kærlighed og drømme, samt håbet om at der kommer en dag, hvor det hele løser sig og falder på plads.

Sangene på EP’en er alle led i en udvikling, hvor det unge menneske sætter sejl, forvirres, mister fodfæste og finder tryghed. Stemningen er således omskiftelig, hvilket i høj grad understøttes af numrenes dynamiske og musikalske forskelligheder.

Man kan høre musikken live ved en releasekoncert på Studenterhuset 24. oktober.

EP'en er blevet mulig med støtte fra Koda Kultur og Musikpuljen Aarhus Kommune.

Publiceret 08 October 2020 06:00