To grand old men i den aarhusianske musikbranche har taget initiativ til Music City Aarhus, som nu har fået fem millioner kroner fra Aarhus Kommune. Til venstre er det Jesper Mardahl, der er leder af Produktionscenteret for Rytmisk Musik, og John Fogde, der har været North Sides talsmand i 10 år.

To grand old men i den aarhusianske musikbranche har taget initiativ til Music City Aarhus, som nu har fået fem millioner kroner fra Aarhus Kommune. Til venstre er det Jesper Mardahl, der er leder af Produktionscenteret for Rytmisk Musik, og John Fogde, der har været North Sides talsmand i 10 år. Foto: Tahmasbi

Kommunen sparker gang i Musikby Aarhus 2022

Med en bevilling på fem millioner kroner fra Aarhus Kommune er det nu ganske vist, at byen bliver Music City i 2022

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Aarhus Da Aarhus Kommune lagde det puslespil, som udgør det kommende års budget, stod der Music City Aarhus på en brikkerne.

Det betyder en bevilling på en million kroner i 2021 og fire millioner kroner i 2022. Og det gør folkene i foreningen sikre på kommunens opbakning og giver dem en tro på, at det vil lykkes at gøre Aarhus til Danmarks bedste musikby og at etablere et musikår.

Foreningens mål er at få resten af verden til at opdage byens musik-kapacitet. Aarhus har nemlig musik i alle afskygninger. Musikmiljøet spænder fra autentiske jazzbar og hemmelige undergrundkoncerter til de nye talenters Spot Festival og den store NorthSide Festival.

Bestyrelsesformanden, Astrid Elbek, ser de fem millioner kroner som startpenge, der for eksempel gør det muligt at ansætte en projektleder og komme godt i gang med Music City Aarhus.

Bestyrelsesformanden, Astrid Elbek, ser de fem millioner kroner som startpenge, der for eksempel gør det muligt at ansætte en projektleder og komme godt i gang med Music City Aarhus. Pressefoto

Byen byder også på alt lige fra produktionen af verdens bedste guitar-pedaler, til førende lyddesign, anerkendte uddannelser, øvelokaler, et væld af scener og musik af alle slags på alle niveauer.

"Det er for os at se et klart signal om, at vi nu skal genstarte musiklivet i Aarhus efter perioden med Covid19. Der har jo været meget mindre musik end ellers, fordi alt har været lukket ned og fordi de udenlandske navne stadig ikke kan rejse hertil," sige formanden for bestyrelsen i Music City Aarhus, Astrid Elbek.

Hun ser de i alt fem millioner kroner som startpenge, der for eksempel gør det muligt at ansætte en projektleder og komme i gang med foundracing, kommunikation, markedsføring og indhold.

Et møde for alle

Bestyrelsen består af ikke færre end 12 medlemmer, som kommer fra alle dele af musikbranchen og fra erhvervslivet. Den har lagt en plan for arbejdet med det kommende musikår, og vil gerne dele den med alle interesserede. Det foregår på et stormøde 19. oktober klokken 16. Det kommer delvist til at foregå online og alle kan deltage.

"Vores meget store bestyrelse, der kommer fra alle dele af Aarhus vil være til stede. Vi vil mere detaljeret dele vores tanker med aktører og interesserede. Vi vil for eksempel gøre rede for, hvordan man kan bruge os og hvordan vi kan spille sammen med musikmiljøet," siger Astrid Elbek, der også er formand for bestyrelsen i fonden Voxhall og som har en fortid som uddannelseschef på Det Jyske Musikkonservatorium og i gruppen Shit & Chanel.

Music City Aarhus vil støtte musikerne og musikbranchen, der er under hårdt pres på grund af corona-pandemien, som har lukket store dele af musikmiljøet ned.

"Kodeord er diversitet og inklusion, så vi vil arbejde sammen med blandt andre de unge aktører, spillestederne, uddannelserne, institutioner og erhvervslivet. Vi kommer ikke med færdige planer og laver ikke en top down-styring," siger Astrid Elbek.

Musik i gaderne

Der er endnu ikke udformet nogle konkrete begivenheder til det kommende musikår, men med et hurtigt skud fra hoften, giver Astrid Elbek her læserne en ide om, hvad det kan blive til:

"Vi kommer blandt andet til at arbejde med temaer. En idé er for eksempel at sende alle byens musikere ud i gaderne på én gang. En anden er at lave et tema omkring byen og vandet, som vi kan illustrere kunstnerisk på alle mulige måder," siger hun.

Musikåret vil henvende sig til byens borgere og alle musikaktørerne.

Fakta

Music City Aarhus holder online stormøde 19. oktober klokken 16 – 18 og alle interesserede er velkomne.

Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad byder velkommen.

Bestyrelsen fremlægger en plan for foreningen og for musikåret i 2022

Erhvervslivet og Promus, Produktionscenter for Rytmisk Musik i Aarhus, er medarrangør.

Publiceret 02 October 2020 06:00