I mange år har Mette Dreyers tegninger været en fast del af Politiken – men i denne uge udstiller hun for første gang sine billeder. Det sker på Gasværket i Brabrand.

I mange år har Mette Dreyers tegninger været en fast del af Politiken – men i denne uge udstiller hun for første gang sine billeder. Det sker på Gasværket i Brabrand. Presse-illustration.

Brabrand Kulturuge vil give gode oplevelser

Kulturugen i Brabrand byder på comedy, kunst og koncerter

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Brabrand I denne uge folder Brabrand Kulturuge sig igen ud.

Som introduktion til ugen skriver præsten ved Brabrand og Aarslev Kirker, Simon Emil Koefoed, at oplevelser er vigtige:

"Du kan fint holde dig på afstand af noget, du bliver fortalt. Du kan også lade være med at forholde dig til det, nogen viser dig. Men en oplevelse kan du ikke gå uden om," skriver han i kulturugens program.

Man mødes med afstand

Præsten understøtter sit synspunkt med et Søren Kierkegaard-citat:

"Fortæl mig noget, og jeg vil glemme det. Vis mig en ting, og jeg husker det måske. Giv mig en oplevelse, og jeg glemmer det aldrig."

Simon Emil Koefoed mener, at Brabrand mere end før har brug for en kulturuge, der kan give oplevelser. Corona-nedlukningen har givet et savn efter at dele oplevelserne med hinanden.

Formanden for Gasværkets bestyrelse, Børge Bang, glæder sig også over, at det er lykkedes at det også i år er lykkedes stable en kulturuge på benene. Det er nummer 22.

"Alle arrangementer bliver afviklet i overensstemmelse med corona-retningslinjerne. Der bliver desværre ikke nogen whiskysmagning på lørdag, fordi Brabrand Whisky-klub synes, det blev for vanskeligt at afvikle, sådan som situationene er lige nu, men ellers gennemfører vi programmet med god afstand til hinanden," siger Børge Bang.

Godt grin på Gasværket

På Gasværket, i genbrugsbutikken, i sognegården, på biblioteket, i kirken og mange andre steder er der en række kunstudstillinger og koncerter. Man kan også komme på byvandring på hovedgaden, bygge et insekthotel og høre et lokalhistorisk foredrag.

Et af kulturugens nye indslag er Gasværkets aften med stand-up og impro-comedy.

Aftenens vært er Kasper Nielsen og på scenen i første del vil man møde Per Sodemann, som har lavet satire i Radio 24-7 og var med i Melvin Kakoozas komedieserie 'Sunday'. Også Simon Tang er med. Han huserer på landets standup-scener og blev sidste år udnævnt til at være 'Et af de nye håb' ved Zulu Comedy Galla.

I anden del dukker skuespilleren Anders Brink Madsen op. Ham kender vi også fra Radio 24-7 satireudsendelser og tv-serien 'Sunday'. Sammen med værten, Kasper Nielsen, improvisere han ud fra stikord fra publikum.

Det foregår på Gasværket 17. september. Dørene åbner kl. 19.30 og billetter skal købes i døren.

Kulturugen slutter søndag 20. september med en koncert i Brabrand Kirke.

Publiceret 15 September 2020 07:00