Efter mange små tekniske øvelser bliver holdet givet fri leg ude på bugten. Så er det om at komme afsted og se, hvad stand up paddle er for dig.

Efter mange små tekniske øvelser bliver holdet givet fri leg ude på bugten. Så er det om at komme afsted og se, hvad stand up paddle er for dig. Foto: Helle Arensbak

Ny trend:

Flere og flere står op og padler i Aarhus

SUP er den hurtigst voksende vandsport, og hos Surf Agency i Aarhus kan man bestille et lynkursus, inden man padler afsted ude på Aarhus Bugt

Af
Teks og foto: Helle Arensbak

Den forholdsvis nye sportsgren, stand up paddle, SUP, er blevet utroligt populær. Den går ud på at stå på et surfboard i vandet og padle af sted.

Det handler ikke om at komme først, og alle kan være med. Avisen kiggede forbi, da Surf Agency holdt et af sine intro-kurser på Aarhus Havn.

Instruktør Martin Malone klædte et hold af nye paddleboardere på, så de kunne komme ud på vandet og opleve Aarhus fra den anden side.

(Artiklen fortsætter under galleriet)

Henrik Lund og Maja Pedersen var med. De havde lejet boards og var på vej i vandet med en lænke om anklen, der forhindrer boardet i at flyde væk, hvis man falder i vandet. De to har tilbragt sommerferien med at padle i Norge.

"Jeg har tre års erfaring med SUP, og er blevet glad for denne måde at opleve naturen på," fortalte Maja Pedersen, inden hun forsvandt ud på vandet i retning af havet.

Oppe på kajen blev der øvet i at lave åretag og Martin Malone fortalteom sikkerhed til søs og færdselsregler i havnen. Blot 15 minutter senere var holdet i vandet for at mærke, hvad det kræver, hvis man skal blive god til at padle. Man skal kunne kravle op på boardet fra vandet, finde balancen, stoppe og sætte i gang.

Publiceret 30 August 2020 15:10