Den danske producer, Soulshock, har arbejdet sammen med Whitney Houston og ligger inde med et nummer, hun ikke nåede at indspille, før hun døde. Nu har han givet den unge hovedrolleindehaver i The Bodyguard The Musical, fortæller Jeppe Uggerhøj fra Musikhuset.

Den danske producer, Soulshock, har arbejdet sammen med Whitney Houston og ligger inde med et nummer, hun ikke nåede at indspille, før hun døde. Nu har han givet den unge hovedrolleindehaver i The Bodyguard The Musical, fortæller Jeppe Uggerhøj fra Musikhuset. Pressefoto Musikhuset

Ukendt Whitney Houston-sang dukker nu op

Soulshock, som producerede musik for Whitney Houston, har fundet en sang, hun ikke nåede at indspille. Den har han givet til hovedrollen i 'The Bodyguard The Musical', som kommer i Musikhuset

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Aarhus Efter nogle stille måneder glæder Musikhuset sig til at få gang i huset og få gang i kulturen. De mange arrangementer, der er blevet flyttet fra foråret, har hobet sig op, så nu bliver der et væld af oplevelser.

"Jeg kan ikke huske, at Musikhuset før har haft så mange aktiviteter som dette efterår. Der er kun to dage, hvor samtlige sale ikke er fulde," siger musikhusets programchef, Jeppe Uggerhøj.

Ny Whitney Houston-sang

Musikhuset, der efterhånden er blevet stormester i musicals, har hele to af dem at byde på de næste to måneder.

Dels er der danmarkspremiere på klassikeren 'Dirty Dancing The Musical', som er blevet til i samarbejde med Scandic Falkoner i København, hvor den måtte corona-aflyses.

Og dels er der den helt nye musicalversion af hit-filmen 'The Bodyguard'. Hovedrollen i den er et nyopdaget talent, der har fået produceren Soulshock til at gå i musikalsk koma. Soulshock har boet en lang årrække i Los Angeles og har der arbejdet sammen med Whitney Houston efter tiden med 'The Bodyguard'. Herhjemme vil mange kende ham fra X Factor, hvor han for år tilbage var dommer.

For nylig mødte han hovedrolleindehaveren i den nye musical, Andrea Lykke Oehlenschlæger. Hendes volumiøse sangstemme har gjort så stort et indtryk på Soulchok, at han har givet hende en sang, der oprindelig er skrevet til Whitney Houston, men som hun ikke nåede at indspille.

"Soulshock har fortalt, at han blev kaldt til musikstudiet i USA for at indspille dette nummer med verdensstjernen. Hun dukkede ikke op som aftalt. Hverken første, anden eller tredje dag, og så har sangen ligget i en skuffe, indtil Soulchok mødte Andrea Lykke Oehlenschlæger," fortæller Jeppe Uggerhøj.

Søren Huss, Cæcilie Norby og Per Vers vil udfolde en ny form for fællessang i Musikhuset.

Søren Huss, Cæcilie Norby og Per Vers vil udfolde en ny form for fællessang i Musikhuset. Pressefoto: Musikhuset

Fokus på dansk sang

Den danske musikbranche er som bekendt hårdt presset efter et halvt år med kun ganske få koncerter og mange aflysninger. Musikhuset har derfor valgt at prioritere dansk musik i den kommende periode. Både i form af fællessang på en ny og moderne måde og i en række koncerter med danske artister.

"Vi er en del af branchens øko-system og vil gerne bidrage til at få musiklivet op at køre. Jeg er glad for, at programmet indeholder rigtig mange danske artister, der har haft det hårdt," pointerer Jeppe Uggerhøj.

Det er blandt andre Nicklas Sahl, Tina Dickow, Sinne Eeg, Dicte, Søren Huss, Cæcilie Norby, Per Vers og Kwamie Liv, der står for den danske afdeling.

Søren Huss, Cæcilie Norby og Per Vers vil udfolde en ny form for fællessang, der er blevet en populær måde at være sammen på i denne tid, hvor mange har været isoleret. Arrangementet hedder 'Alsang 2020 - Frihedens Lysdøgn'. Bag titlen gemmer sig en aften med blandt andre de tre kendte artister, som vil få salen til at synge med.

"Fællessang er en måde, hvorpå man genfinder den danske identitet. Vi sang også sammen under 2. Verdenskrig. Jeg glæder mig til aftenen i Musikhuset, fordi de tre dygtige artister vil få nogle andre end de traditionelle fællessangere til at møde op," mener Jeppe Uggerhøj, der i øvrigt selv har en musikalsk karriere med i sin bagage.

Folk glæder sig

Musikhuset har ikke været hermetisk lukket ned de seneste seks måneder. Det har holdt nogle koncerter ude i det fri og nogle med at begrænset antal gæster i foyeren. Det er ifølge programchefen gået godt.

"Folk vil virkelig gerne opleve livemusik, og vi mærker en stor efterspørgsel på koncerter. For eksempel solgte vi billetterne til en med Magtens Korridor på bare to-tre dage," påpeger Jeppe Uggerhøj.

I Musikhuset har de brugt timer på at finde ud af, hvordan folk kommer mest sikkert ind og ud af salene, og hvor der skal være sprit, så alle regler om at undgå corona-smitte er overholdt.

"Vi ser, at folk er vildt disciplinerede, utroligt imødekommende og forstående. Det er helt vildt," forklarer programchefen.

Nyt program i november

Når det trykte program dumper ind ad døren derhjemme, kan det virke tyndere end ellers. Det skal man ikke lade sig snyde af, for det gælder kun for de næste to måneder. Derefter kommer der et nyt.

"Vi er i en omskiftelig tid, så vi sender kun program ud for to måneder ad gangen. Så kan vi nå at justere i det næste, der kommer ud i november og som gælder for resten af året," forklarer Jeppe Uggerhøj.

Desuden er det langt fra alle Musikhusets arrangementer, der er foldet ud i papirkataloget, som handler om højdepunkterne. De øvrige er listet op og kan nærstuderes på husets hjemmeside.

Nicklas Sahl står bag hits som 'New Eyes' og senest 'Four Walls' og er godt på vej til at blive den næste store popstjerne.

Nicklas Sahl er manden bag hits som 'New Eyes' og senest 'Four Walls' og er godt på vej til at blive den næste store popstjerne. Pressefoto: Musikhuset

Uggerhøjs top tre

Jeppe Uggerhøj er både progamchef og musiker. I de kommende måneder glæder han sig især til:

Nicklas Sahl. Jeg tror på ham. Han er et spædende sted, hvor det helt store publikum ikke har oplevet ham endnu. Han imponerer mig med sit musikalske niveau og sit guitarspil.

Thomas Dybdahl. Han kan virkelig noget, der rækker ud til os alle. Han præsenterer sine fede tekster og gode melodier med lige så stor dybde og integritet, som de har. Musikalsk kan han nogle detaljer, der begejsterer nørder.

Den Kongelige Ballet + Hamlet. Det giver en anden dimension, når københavnerne kommer forbi. De laver skønne ting, har klasse og et højt niveau.

Publiceret 26 August 2020 10:00