Torben Dreier er i fuld gang med at samle op på sine 95 aflyste arrangementer. Han mener, at mange af dem er for gode til bare at blive droppet.

Torben Dreier er i fuld gang med at samle op på sine 95 aflyste arrangementer. Han mener, at mange af dem er for gode til bare at blive droppet. Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen

Aflyste festuge-arrangementer bliver alligevel afholdt

Torben Dreier og FO's mange samarbejdspartnere var spritklar med 95 corona-topsikrede arrangementer, da festugen klappede sammen. Nu arrangerer de selv gadeoptog, debatter og jazzmusik

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Aarhus "Vores 95 gode arrangementer skal ikke bare ud med badevandet, så nu arbejder vi på at få tilladelser til at afholde en række af dem," siger lederen af FO-Aarhus, Torben Dreier.

Han synes, at flere af de planlagte events er ikke mindre end geniale. Han vil gerne holde fast i planen om at FO-Byen, sammen med en række af byens foreninger, organisationer, virksomheder og kunstnere, åbner et stort forsamlingshus og inviterer aarhusianerne indenfor.

"Vi har et væld af fantastiske gode samarbejdspartnere, der har masser af energi og begejstring, så nu rykker vi sammen," fortsætter Torben Dreier.

Det er gratis

I disse dage søger arrangørerne om tilladelse hos Østjyllands Politi til at gennemføre et dukkeoptog gennem byen. Teater Kosmos står bag og vil gå gennem byen med tre meter høje dukker, maskefigurer og livemusik.

"Det er realistisk, at vi kan blive klar med optoget indenfor en måned. Det bliver både farverigt, fortryllende og med flotte masker, der jo er højaktuelle i disse corona-tider og overgår selv sundhedsmyndighedernes retningslinjer," ler Torben Dreier muntert.

Han er så pissestolt - som han siger - over alle de samarbejdspartnere, FO har. Hans plan er, at opretholde de gode samarbejdsrelationer til alt fra LBGT og Gyngen til Børns Vilkår.

Alle arrangementerne er gratis og alle er velkommen. Det handler om at være med i det fællesskab, som opstår når man hører musik, mødes i den lokale forening, når man spiser sammen, lytter til debatter og bliver udfordret.

Oplysning og humor

"Vi har ikke nogen samlet plan for, hvad der skal ske hvornår, men det melder vi ud på vores og samarbejdspartnernes hjemmesider og i pressen efterhånden, som tingene falder på plads," siger Torben Dreier.

Hen over det næste års tid vil aarhusianere løbende blive inviteret til folkeoplysning, der gerne må være underholdende.

Eksempler på nogle af de 95 arrangementer, der kan genopstå er:

'Spis i Fællesskab' i samarbejde med Kirkens Korshær med fokus på hjemløse.

Jazz med Aarhus Jazz Orchestra, der vil hylde Stan Getz & Sonny Rollins.

En fotoudstilling, der vil vise en række fællesskaber, som blev tvunget ud af vante omgangsformer på grund af Covid-19. Fotografierne og de små interviews lægger op til refleksion; ingen ønsker Covid-19, men hvad er det bedste vi kan tage med videre, og hvilken betydning har fællesskaberne for den enkelte?

Publiceret 20 August 2020 10:00