Iris Bakker fanger de forbipasserende med et smil, så de stopper op, smiler tilbage og lader sig tegne.

Iris Bakker fanger de forbipasserende med et smil, så de stopper op, smiler tilbage og lader sig tegne. Foto: Kristian Fæste

TV: Iris Bakker fanger og tegner de aarhusianske smil

I onsdags levede Smilets By op til sit navn, da den aarhusianske kunstner Iris Bakker var forbi. Hun tegnede de forbipasserendes smil på butiksvinduer- og gør det igen i denne uge

Af
Jesper Gundorph

Aarhus Smilet lever i bedste velgående i Smilets By. Det beviste kunstneren Iris Bakker hos Bestseller i Rømershus onsdag 5.august. Hun var gået på jagt efter dem, og smilene var store både hos den unge kunstner og de forbipasserende, da hun som led i kampagnen Smilet Lever stod og tegnede de forbipasserende på butikkens vinduer.

Vinduestegningerne er et koncept, Iris Bakker har arbejdet med i knap tre år.

"Det startede med et udstillingsrum på Aros, i deres atelier, hvor der er glas hele vejen rundt, og jeg skulle finde en måde at invitere folk med ind i det rum, jeg arbejdede i," siger Iris Bakker.

I Rømerhus fangede Iris Bakker fodgængernes opmærksomhed med sit eget store, varme smil. På den måde inviterede hun folk til at stå foran vinduet i et par minutter ad gangen, mens hun tegnede dem fra den anden side af ruden.

Lokale og turister i alle aldre lod sig drage tiog stod model for et øjeblik. Og det var ganske passende, fort så kunne ruden fyldes fint ud i alle højder.

Karoline på fire år fik lov til at stå model til stor glæde.

Karoline på fire år fik lov til at stå model til stor glæde. Foto: Jesper Gundorph

En god oplevelse

En af dem, der lod sig tegne, var Cornelius Garlie fra Norge, der var på besøg i Aarhus med sin familie.

"Det var meget sejt, og hun er rigtig god til at tegne. Det tog kun et øjeblik, og det var en rigtig god oplevelse," sagde han.

Det var da heller ikke kun en god oplevelse for tilskuerne, men også for Iris Bakker, som var på hjemmebane i Aarhus. Hun synres også, at det var helt specielt at få lov til at udsmykke Rømershus, som andre store kunstnere tidligere har gjort. Kunstneren Christian Lemmerz har malet et stort sort-hvidt mareridts-maleri på loftet på Bestsellers første etage.

"Jeg er meget stolt af at være i denne her bygning, som Christian Lemmerz også har udsmykket. Han er en fantastisk kunstner. Så det er vildt at være i hus med ham," sagde Iris Bakker.

           

Produceret af Henrik Brylle, TV Aarhus

Mere gang i byen

Det er Aarhus Kommunes udvalg "Mere gang i byen", der, sammen med VisitAarhus, Aarhus City Forening og andre af byens aktører, står bag kampagnen Smilet Lever. Kampagnen er til for at skabe liv, og sprede smil i Aarhus i skyggen af coronakrisen.

Smilet Lever fortsætter med at arrangere forskellige ting i midtbyen frem til Aarhus Festuges begyndelse. Man kan blandt andet komme og binde sin egen blomsterkrans hver fredag til Flower Fridays på Bispetorv.

Fakta

Smilet Lever

Iris Bakke tegner igen

12. august hos Selected i Ryesgade

Klokken 14-16

Publiceret 14 August 2020 06:00