Pressefoto:

Pressefoto: Naturhistorisk Museum

Vild jubel på museum:

Har haft det bedste besøgstal i mands minde

Hos Naturhistorisk Museum i Aarhus har man en god sommer

Selvom Naturhistorisk Museum i Aarhus på grund af Covid-19-pandemien har været nødt til at indføre en række restriktioner og holder skarpt øje med, at antallet af gæster ikke bliver for stort, så har det bestemt ikke betydet færre besøgende. Tværtimod oplever museet intet mindre end en rekordsommer med en stigning på hele 27 procent i forhold til sommeren sidste år, hvor museet endda havde den populære udstilling 'Frihedens Værksted' om Troels Kløvedal og livet med Nordkaperen.

Det oplyser Naturhistorisk Museum i en pressemeddelelse.

"Det er ingen hemmelighed, at vi var meget spændte på, hvordan sommerferien ville løbe af stablen," fortæller museumsdirektør Bo Skaarup i pressemeddelelsen og fortsætter:

"Vi havde sat alle vind i sejlene i forhold til markedsføringen af museet og ikke mindst lave et stort program med sjove og hyggelige aktiviteter for hele familien, der både tog hensyn til Corona og både godt og dårligt sommervejr. På trods af hjælpepakker er en velbesøgt sommer af stor betydning for museets drift og udvikling."

Museet peger selv på det blæsende og regnfulde sommervejr samt regeringens hjælpepakke med halv entrépris som to årsager til det flotte besøgstal, og så tror Naturhistorisk Museum også, at DR's store natursatsning 'Vores Natur' og det populære program '1 døgn, 2 hold, 3 dyr' har skabt interesse for naturen.

"Det er interessant for os at se, at vi har rigtig mange gæster her i sommerferien, der aldrig har besøgt museet før. Det er besøgende der er turister i deres eget land. Så vi kan helt sikkert mærke effekten af den øgede fokus på naturen i øjeblikket. Corona lukkede Danmark ned, men har givetvis også fået os til at åbne øjnene for vores egne kultur- og naturværdier," fortæller Bo Skaarup i pressemeddelelsen.

jwh

Publiceret 04 August 2020 10:52