Foto:

Foto: ARoS Aarhus Kunstmuseum

Vild måned på Aros: Smadrer rekord

Juli måned blev den mest besøgte måned i Aros' historie

126.039.

Så mange indløste billetter registrerede det aarhusianske kunstmuseum Aros i juli måned, og det er rekord. Faktisk er det en vild stigning i forhold til den gamle rekord, der lød på 70.789 indløste billetter. Det oplyser museet selv i en pressemeddelelse.

"Vi er meget stolte over det høje besøgstal, som vidner om at Aros er et attraktivt sted at besøge for både danskere og turister. I dag fejrer vi rekorden og fortsætter derefter det hårde arbejde, så vi kan facilitere endnu flere store kunstoplevelser resten af sommeren og efteråret," siger museumsdirektør Erlend G. Høyersten, Aros, i pressemeddelelsen.

Det høje besøgstal har krævet et stort fokus og daglig evaluering for at kunne sikre en god og tryg museumsoplevelse jævnfør myndighedernes retningslinjer for at begrænse smitte, oplyser museet i pressemeddelelsen.

"Der skal rettes en stor ros og tak til Aros’ personale, som har knoklet og udvist handlekraft, når der var travlt, og til de besøgende for at vise hensyn og passe på hinanden, så alle kunne nyde kunsten og få sig en god Aros-oplevelse," siger Erlend G. Høyersten.

Ifølge museet selv er der nok flere årsager til det flotte besøgstal. Efter genåbningen af museet slog Aros dørene op til megaudstillingen 'Mythologies – the Beginning and End of Civilizations', som spreder sig over to af museets gallerier. Derudover har der været en reduktion i prisen på entré, antallet af danskere, der holder ferie i Danmark er stort, samt vejret har været regnfyldt og givet flere lyst til at tage på museum. Aros vurderer, at disse faktorer har bidraget til det rekordhøje besøgstal.

Efter en lang nedlukning af museet og en stille opstart med lave besøgstal frembringer sommerens høje besøgstal glæde, men løfter ikke museet ud af coronaens skygge.

"Flere besøgende på museet er lig med højere indtjening gennem både entréindtægter, i vores café og i Aros Shoppen. Populariteten i juli betyder, at vi er mere optimistiske i forhold til Aros’ økonomi, end vi var i juni. Vi har dog ikke indhentet det tabte, og vi ser fortsat ind i et meget usikkert efterår," fortsætter Erlend G. Høyersten i pressemeddelelsen.

Sidst Aros havde besøgsrekord for mest besøgte måned var i februar 2014, hvor 70.789 besøgende indløste billet til museet.

jwh

Publiceret 03 August 2020 11:02