Tina Salling studerer en række satire-tegninger, der nagler corona-tiden. Dem sælger hun i galleriet og pengene går til institutionen Reden. Frank Høedt, der er grafisk facilitator og visuel kommunikatør, har tegnet.

Tina Salling studerer en række satire-tegninger, der nagler corona-tiden. Dem sælger hun i galleriet og pengene går til institutionen Reden. Frank Høedt, der er grafisk facilitator og visuel kommunikatør, har tegnet. Foto: Tahmasbi

Kunst, café og lækkert design:

Salling-galleri åbner med drinks og musik

Tina Salling er klar med kunst, Café Carlton og Verner Panton-møbler i smukke, fredede lokaler på Lille Torv

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Aarhus Torsdag 6. august slår Tina Salling dørene op til et nyt popup galleri, Mixes Popup, på Lille Torv. Hun er rykket ind i de tomme lokaler i den gamle bydel, hvor først Handelsbanken og siden H&M holdt til.

Der er åbent hus for alle fra klokken 16 på åbningsdagen. Café Carlton sørger for at servere drinks og den vil i hele popup galleriets åbningstid stå for udeservering på torvet.

Verner Panton, Bang og Thy

Til lyden af DJ-musik kan man studere kunstværker og blomsterkunst fra Bang og Thy, der holder til i Klostergade. Blomsterdekoratørerne vil vise, hvad de kan og vil blandt andet kreere en kjole af blomster.

Hvis man bliver træt, kan man slå sig ned i en blød velour slange-sofa eller en af stolene fra Verner Panton. De er lånt af Verpan, der har butik lige rundt om hjørnet i Vestergade.

Et af de festlige indslag bliver grafiske tegninger af det, man har på hjerte. Det står den grafiske facilitator Frank Høedt for. Han har også doneret en række satiretegninger, som sælges til fordel for værestedet Reden.

"Det er nogle utroligt smukke lokaler og jeg har været heldig at få nogle virkelig gode samarbejdspartnere, så jeg glæder mig," siger Tina Salling, der blev fuldstændig overvældet, da hun kom ind i lokalerne første gang.

"Jeg ved lige præcis, hvordan det skal se ud, så jeg kan næsten ikke vente med at få det hele på plads. Der er en række udfordringer, fordi man ikke bare må hænge kunst op på de fredede vægge. Det løser jeg," lover Tina Salling.

Lokale kunstnere

Til udstillingen har hun valgt seks aarhusianske kunstnere og en enkelt københavner. Fem af dem laver billedkunst, mens en enkelt, Gudrun Steen Andersen, vil fylde rummene med sine skulpturer, og Benedicte Castenschiold vil vise sin keramik.

Billedkunstnerne er Frederik Kløve Jacobsen, Birthe Wembye, Claus Gade, Lars Kristian Hansen og Thomas Juul Jensen.

"Jeg har sat det sammen, så de supplerer hinanden. Sammen med blomsterkunsten, møblerne og smukke olielamper fra Paradisgaard får man en oplevelse, der taler til alle sanser. Jeg håber, at caféen kan være med til at få folk til at hænge lidt ud," siger Tina Salling.

Hun har interesseret sig for og handlet med kunst i 25 år. Det er hendes helt store passion.

Den deler hun med sin mor, Karin Salling. Sammen gennemtrawler de landets museer og gallerier. Det er der kommet et par fine samlinger ud af. De har nemlig hver deres og hver sit lager.

Tina Sallings indgår i hendes nyoprettede firma 'Artt'. I det handler hun med kunst, som hun også lejer ud.

"I galleriet er der virkelig god plads - 900 kvadratmeter i alt. Men jeg har valgt at kaste mig ud i det. Nu håber jeg, at folk får lyst til at komme forbi," siger Tina Salling.

Mixes Popup er indrettet i de fredede lokaler, hvor H&M og Handelsbanken tidligere har holdt til på Lille Torv.

Mixes Popup er indrettet i de fredede lokaler, hvor H&M og Handelsbanken tidligere har holdt til på Lille Torv. Foto: Tahmasbi

Fakta

Mixes Popup by Artt

Åbner 6. august klokken 16

på Lille Torv 6 i Aarhus

Med DJ-musik og drinks

Alle er velkomne

Holder åbent i cirka halvanden måned

Publiceret 02 August 2020 07:00