Johannes Lilleøre med den gule kasket er begejstret for at blive instrueret af Alexander Sagmo, der er et nyt filmtalent fra Aarhus.

Johannes Lilleøre med den gule kasket er begejstret for at blive instrueret af Alexander Sagmo, der er et nyt filmtalent fra Aarhus. Foto: Tahmasbi

Esthers Orkester: Aarhus lægger kulisse til kærlighedsfilm

Spillefilmen Esthers Orkester bliver til med Aarhus som kulisse, et lille budget og kun en måned til at lave optagelserne

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Aarhus Tre nye, unge filmfolk fra Aarhus har er blevet udvalgt til at modtage 500.000 kroner fra Vestdansk Filmpulje. Man har de senest uger kunnet se Filmværkstedets varevogn og et filmhold på job rundt omkring i byen.

De arbejder intenst på at skabe filmen Esthers Orkester, der er en anderledes kærlighedshistorie. I den indgår familiefaderen, Thomas, og man ser hans oplevelse af forholdet til konen, Esther. De to spilles af Johannes Lilleøre og Annika Aakjær.

           

Videoindslag er produceret af Palle Hansen, TV Aarhus

Desuden medvirker blandt andre Ulf Pilgaard, Peter Gantzler, Stina Ekblad, Marie Louise Wille, Emma Pi og Holly Skytte Filipsen.

"Vi tror på, at Esthers Orkester bliver en skøn film," siger Alexander Sagmo, der står for instruktionen af den.

En slags orkester

Uden at røbe for meget, kan vi fortælle, at Thomas' liv pludselig tager en voldsom drejning, og at han skal have hverdagen til at fungere alligevel. Esther er den, der leder familiens orkester, men nu skal det ændres.

Det er en udfordring, for Thomas er typen, der næsten ikke kan komme ud af døren uden at glemme noget. Han og Esther har to døtre.

Skuespillerne i Esthers Orkester er fra venstre: Johanne Lilleøre, Holly Filipsen, Emma Pi og Annika Aakjær. Yderst til højre er det instruktøren, Alexander Sagmo. Også kendte ansigter som Ulf Pilgaard, Peter Gantzler og Stina Ekblad er med i mindre roller.

Skuespillerne i Esthers Orkester er fra venstre: Johanne Lilleøre, Holly Filipsen, Emma Pi og Annika Aakjær. Yderst til højre er det instruktøren, Alexander Sagmo. Også kendte ansigter som Ulf Pilgaard, Peter Gantzler og Stina Ekblad er med i mindre roller. Foto: Martin Dam Kristensen

"Vi er helt utrolig begejstret for at Annika Aakjær sagde ja til rollen. Hun passer som Esther, der er en farverig og stærk energi overfor den mere distræte, moderne mand, som Johannes spiller," siger Jonathan Langelund, der har etableret og er medejer af firmaet New Tales, som tidligere har produceret dokumentar og filmen Needle Boy.

"Der er elementer af stor drama, en livskrise, en masse hverdag, der ikke altid går som tænkt - og så er der situationer, som er tragikomiske," fortsætter Jonathan Langelund.

Aarhus som location

Avisen møder ham på det tidligere og nu tomme psykiatriske hospital i Risskov. De smukke gamle bygninger fungerer for eksempel både i scener fra et gymnasie og et sygehus.

"Både instruktøren og medforfatter, Alexander Sagmo, medforfatteren, Troels Engelbrecht, og Jonathan Langelund er fra Aarhus og har gået på filmskolen Super8 sammen, så de kender byen ud og ind.

"Den rummer alt, vi skal bruge og så sparer vi tid, når vi kan filme det hele i Aarhus. Vi har ikke skrevet at filmen skulle foregå i Aarhus, og kan i princippet foregå hvor som helst. Men jeg tror da at aarhusianerne vil kunne genkende flere af stederne, vi har brugt som location i filmen.," siger Jonathan Langelund.

27-årige Alexander Sagmo og 36-årige Jonathan Langelund står bag Esthers Orkester sammen med kollegaen og vennen, Troels Engelbrecht, der er 33 år.

27-årige Alexander Sagmo og 36-årige Jonathan Langelund står bag Esthers Orkester sammen med kollegaen og vennen, Troels Engelbrecht, der er 33 år. Foto: Tahmasbi

Gode grin

På filmsettet denne dag er skuespilleren Johannes Lilleøre, der er uddannet på Aarhus Teaterskole for knap 20 år siden. Nu er han tilbage for at spille en hovedrolle.

Han synes, det er en spændende opgave at spille Thomas, der går så grueligt meget igennem.

"Han er den uperfekte mand, der forsøger at holde styr på verden, hvilket langtfra lykkes for ham," siger Johannes Lilleøre i en pause mellem optagelserne.

"Filmen er virkelig godt skrevet. Jeg blev grebet af historien, da jeg læste den og jeg grinede meget. Den har fat i noget helt grundlæggende, som alle kan forholde sig til. Jeg håber, at filmen bliver lige så morsom og rørende."

Det er planen, at filmen skal være klar i 2021.

Publiceret 11 July 2020 06:30