Den karismatiske sanger Steen Jørgensen gæster Aarhus 4. juli. Pressefoto

Den karismatiske sanger Steen Jørgensen gæster Aarhus 4. juli. Pressefoto

Steen Jørgensen rocker solen ned på Sydhavnen

Den kendte sanger fra Sort Sol indtager Sydhavnen i Aarhus lørdag 4. juli

aarhus Koncerten er skabt i et samarbejde mellem folkene bag den nyåbnede Cafe Støj og Njord Gin, der begge har til huse ved Sydhavnen i Aarhus.

De fem knægte bag Cafe Støj og Njord Gin har alle haft Steen Jørgensens mange sange som lydtapet op gennem ungdommen, så da muligheden opstod for at hente Steen Jørgensen til Aarhus, så var de ikke i tvivl om, at det skulle prøves.

"Her på Sydhavnen har vi nogle rå og rustikke rammer, som Steen Jørgensens musikalske udtryk passer godt ind i. Derfor er vi begejstrede for, at Steen i de her alternative rammer ved destilleriet vil være med til at skubbe gang i kultur-oplevelserne igen. Det trænger vi til," fortæller Troels Præst Andersen og Lars Toke Graugaard, ejere af Njord Gin.

Det bliver en siddende friluftskoncert med plads til 250 gæster.

Samarbejde på Sydhavnen

Hos Cafe Støj er daglig leder Ole Bach glad for at tage hul på et samarbejde med andre af virksomhederne i Sydhavnen.

"Vi vil gerne etablere os som en lokal stamcafe med et bredt og stærkt kulturtilbud til dem, som bor og arbejder her på Sydhavnen og på Frederiksbjerg. Et projekt som dette er præcis i den ånd, som vi godt kan lide at arbejde med. Så må vi se, om der er opbakning til koncerten hos aarhusianerne. Vi lover i hvert fald at skabe en intim koncertplads med lækkert street food, kolde fadøl, gin cocktails fra Njord og selvfølgelig totalt lækker rockmusik," siger Ole Bach.

Arrangørerne har måtte arbejde lidt ekstra hårdt for at få alle godkendelserne på plads til at afholde koncerten grundet Covid-19 situationen.

"Vi har selvfølgelig indrettet pladsen, så alle hensyn til Covid-19 reglerne bliver efterlevet, så publikum kan føle sig trygge til koncerten. Vi har oplevet en utrolig hjælpsomhed fra myndighedernes side i forhold til at få pladsen godkendt til koncerten, både fra Aarhus Kommune, Østjyllands Brandvæsen og Østjyllands Politi, så alt er godkendt og klar til afvikling af koncerten," påpeger Claus Quiding musikbooker på Cafe Støj.

Memory lane

Steen Jørgensen kommer til Aarhus med den formidable guitarist Rune Kjeldsen. Steen Jørgensens karismatiske stemme kommer til yderligere udtryk i konstellation med Rune Kjeldsen, og man kan glæde sig til en intim og sfærisk oplevelse i international klasse.

Rock-ikonet Steen Jørgensen hører til en af de allermest markante skikkelser i dansk rockhistorie. Repertoiret denne sommeraften bliver en tur ned ad Jørgensens memory lane, og vil bestå af en blanding af sange fra hans egen solokarriere, Sort Sol numre og tolkninger af navne som Dylan, Young, Cohen, Joy Division og Kraftwerk.

"Vi er sgu lidt stolte over, at Steen Jørgensen har lyst til at besøge os. Han kommer direkte fra en totalt udsolgt koncert i DR’s polerede Koncerthus med 500 tilskuere, og så her ned på Sydhavnen til Cafe Støj og Njord for at spille for kun 250 mennesker på Njords rå udeområde med oliemøllen, Kulbroen og fragtskibene som baggrundsscenografi. Det skal nok blive en fed oplevelse både for publikum og de to musikere på scenen," lover Steffan Trie fra Cafe Støj.

Billetter kan købes på www.yourticket.dk

Publiceret 25 June 2020 19:00