Fotoillustration:

Fotoillustration: Kultur og Borgerservice

Musikhuset lyste rødt: Her er forklaringen

Musikhuset Aarhus lyste mandag aften rødt af en helt særlig årsag

Måske bemærkede du en forandring, hvis du mandag aften gik forbi Musikhuset i Aarhus. Koncertstedet var badet i rødt lys, og det var der en helt særlig årsag til. Det skete nemlig som en sympatierklæring for at bakke op om livebranchen, oplyser Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Det røde lys blev tændt klokken 22, som et fokus på, at livebranchen er hårdt ramt af coronakrisen, og en stor del af dem, der arbejder i livebranchen, er ikke inkluderet i regeringens hjælpepakker. Det gælder blandt andet freelance teknikere, lyd og lys-firmaer, toilet og teltudlejning med mere.

"Vi er vant til, at hele livebranchen sikrer os gode oplevelser af høj kvalitet med kunst, kultur og events. Det sætter vi stor pris på. Nu er branchen under stort økonomisk pres på grund af coronavirus, og derfor vil vi gerne støtte op ved at vise vores sympati og sætte fokus på, at der er brug for en hjælpende hånd,” siger rådmand for Kultur og Borgservice i Aarhus Kommue, Rabih Azad-Ahmad (RV), i pressemeddelelsen.

Livebranchen er særligt hård ramt lige nu, fordi landets sommerkoncerter normalt er en væsentlig del af branchens indtægtskilder.

Lysdemonstrationen foregik mandag aften i flere lande i EU, hvor mange kulturinstitutioner bakkede op. Den danske del blev arrangeret af 'We Are Events Danmark, der er et samarbejde mellem aktører i branchen.

jwh

Publiceret 23 June 2020 07:59