Veninderne Julie Højlund og Amalie Hensen har før været til Stand Up Open Mic og synes, det er forløsende at grine sammen.

Veninderne Julie Højlund og Amalie Hensen har før været til Stand Up Open Mic og synes, det er forløsende at grine sammen. Foto: Tahmasbi

Nu er der gratis corona-comedy på Café Jorden

Man kan med en meters afstand få sig et godt grin i gårdhaven - det er hver torsdag

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Aarhus Sidste torsdag var der for første gang siden corona-nedlukningen Open Mic-Comedy i Café Jordens overdækkede gårdhave. De kulørte lamper var tændt, entréen var som altid gratis og halvdelen af stolene var fjernet.

På to af de tilbageblevne sad veninderne Julie Højlund og Amalie Hensen. De har begge to før været til Open Mic på Alberts, der ligger i en kælder en spytklat fra Café Jorden - nemlig på Store Torv.

Julie Højlund har også før været til stand up på Café Jorden og havde taget sin veninde med, så hun kunne opleve genren i den hyggelige gårdhave med meget højt til loftet.

Comedy samler folk

"Comedy er rigtig god underholdning, og det er anderledes end bare at sidde på en café," siger Julie Højlund.

Amalie Hensen er flyttet til Aarhus for at læse. Hun er fulgt med sine studiekammerater ud i byen og har lært comedy-miljøet at kende på den måde.

"Vi får et godt grin sammen. Comedy samler folk," siger Amalie Hensen. Veninderne synes godt om gårdhave-comedy.

"Det er dejligt at være her i gårdhaven, som er charmerende og autentisk. Vi er både under åben himmel og under lyskæder," siger de to om stedet.

Begge pigerne er begejstrede for flere af de store og kendte comedystjerner som for eksempel Melvin Kakooza og Mahamad Habane.

Man kan være heldig at de store navne nogle gange pludseligt dukker op til open mic. Det sker, når de er ved at udarbejde nyt materiale, som skal testes på publikum.

"Vi har oplevet Mahamad Habane som vært på Alberts," siger de.

Hemmlige komikere

Det er altid hemmeligt, hvem der kommer og optræder. Det er en del af konceptet for de gratis aftener. De er skabt for at komikerne kan teste materiale og øve sig.

Det forklarer aftenens vært, Simon Tang, indledningsvist:

"Der kommer en gruppe komikere på scenen for at prøve nogle ting af. Det kan være jokes, der slet ikke er blevet til jokes endnu. Måske er de bare en tanke, og måske går komikerne hjem og skriver dem om eller dropper dem," siger han.

Til Open Mic ved man aldrig, hvem der indtager scenen. Der blev grinet igennem på Café Jorden i torsdags.

Til Open Mic ved man aldrig, hvem der indtager scenen. Der blev grinet igennem på Café Jorden i torsdags. Foto: Tahmasbi

Cafe Jorden

Der har været Open Mic på Café Jorden i to år. Det sker i samarbejde med Stand Up Comedy Aarhus.

"Vi har haft besøg af alt fra den nyeste nye standuppere til Ruben Søltoft, Frank Hvam og Lars Hjortshøj," siger barchefen på Café Jorden, Christina Kappelborg.

"En del af charmen ved de her gratis arrangmenter er, at man ikke ved, hvem der optræder, og at man ikke kan bestille bord men skal komme ind fra gaden for at være med," fortsætter hun.

Der er for tiden plads til 23 gæster. Før corona var der plads til cirka 55 siddende gæster og nogle stående. Man skal ofte komme i god tid for at få en plads.

Publiceret 20 June 2020 08:00