Stefan Trie og Ole Bach er to ud af tre ejere af Café Støj, der har gjort sig bemærket som det første spillested i Danmark, der afholdt en livekoncert, da første bølge af genåbningen skyllede over os. De fortsætter stilen med en lang rækker koncerter med plads til bare 32 gæster.

Stefan Trie og Ole Bach er to ud af tre ejere af Café Støj, der har gjort sig bemærket som det første spillested i Danmark, der afholdt en livekoncert, da første bølge af genåbningen skyllede over os. De fortsætter stilen med en lang rækker koncerter med plads til bare 32 gæster. Foto: Tahmasbi

Café Støj:

Masser af musik og højt til loftet

Café Støj afholdt Danmarks første livekoncert postcorona og har kalenderen fuld af lokale og kendte navne. Gutterne bag er stålsatte på at spille Sydhavnen op

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Aarhus Café Støj åbnede 3. marts og lukkede igen 11. marts på grund af Corona. Til gengæld åbnede caféen som landets første med livemusik allerede mandag 18. maj klokken 10. Og det var bare begyndelsen. En lang række af koncerter er linet op.

"Folk stod i kø langt op ad gaden. Vi kørte tre koncerter den dag med folk ind og ud, afspritning og så næste runde. Vi vidste, hvem der kom, og hvor de skulle sidde. De blev fulgt fra døren til deres plads, som de skulle blive på. De måtte heller ikke synge med. Alligevel gik det rigtig godt. Så nu er vi i gang," fortæller en af stedets tre ejere, Ole Bach, der er den daglige leder.

Helt tæt på

Lige nu er caféen indrettet med færre borde end ellers. Der må kun være 32 gæster til en koncert.

"De får en særlig oplevelse, for de kommer helt tæt på, og det giver en helt speciel stemning," siger Ole Bach om de små koncerter, der får stor opmærksomhed.

Hans makker og medejer, Stefan Trie supplerer:

"Det er også noget helt særligt for musikerne, som er meget begejstrede for at komme tæt på publikum. Det er blevet populært de senere år," siger han med henvisning til Allan Olsens tur rundt til de små forsamlingshuse i udkantsdanmark og koncerter hjemme i folks stuer.

Støj har tre ejere, og de er garvede musikarrangører og medstiftere af Odder Little Culture Club. Tredje mand i trioen, Claus Quiding, lover gæsterne en ny form for spillested i byen:

"Vi kan finde noget musik, folk ikke vidste fandtes. Vi udfordrer os selv og dem, vi inviterer herind. Her kan man høre alt fra det vildeste rock til unge Frederik Snælands klassiske klaver kompositioner og til Kalles Worls Tour med et morsomt trommeshow."

Han mener, at den lille café kan rumme områdets mangfoldighed.

Programmet bliver en god blanding af noget helt nyt fra blandt andet Lydhavnen, der ligger lige over på den anden side af gaden, til landets største navne. Der bliver gratis musik i fredagsbaren ind imellem store navne, som det vil koste 500 kroner at høre, fordi der er så få pladser.

"Vi sælger billetter til Souvenirs for 225 kroner, selv om man andre steder kan høre dem for 100 kroner. Vi tror på, at folk gerne vil betale for den unikke oplevelse på et lille sted," siger ejerne.

Café Støj åbner klokken 9 om morgenen med friskbagte boller. Man kan også få deres meget roste fisketapas og en simre-ret hver dag.

Café Støj åbner klokken 9 om morgenen med friskbagte boller. Man kan også få deres meget roste fisketapas og en simre-ret hver dag. Foto: Christian Lykking

Det lokale hænge ud-sted

På Støj er der masser af plads til andet end live musik. Ejerne håber, at caféen bliver områdets stamcafé.

"Vi er i hvert fald den eneste, og her bor mange mennesker. Vi bør kunne trække folk fra både Sydhavnen, Danske Bank, Frederiks Plads og Frederiksbjerg herned til vores friskbagte boller og supergode italienske kaffe. Man kan også få en god og sund simre-ret," siger Stefan Trie, der tidligere har drevet Café Ziggy/Sidewalk og London Bar.

Han ser gårdhaven som en mulighed for at gøre et cafébesøg nemt for forældre med barnevogn. De kan gå den vej og stille vognen i den rolige gård.

"På Ziggy sørgede jeg for at gøre det nemt og hyggeligt at være gæst med små børn. Det fik småbørnsfamilierne og mødregrupperne til at vælge os. Her på Café Støj har vi også indkøbt pusleborde, og vi varmer gerne mælk og grød," siger Stefan Trie, der selv har små børn.

Han håber, at tiltrække fædregrupper, som han synes er oversete. Og hvis man har lidt større børn med, er der fiskefrikadeller, gnave-grønt og øko-juice til dem.

Café Støj åbnede som landets første med livemusik allerede mandag 18. maj klokken 10, 11 og 12, hvor middagsradioavisen sendte live derfra.

Café Støj åbnede som landets første med livemusik allerede mandag 18. maj klokken 10, 11 og 12, hvor middagsradioavisen sendte live derfra. Foto: Helle Arensbak

Maden laves fra bunden

Det er ikke kun børnene, som spiser godt på Café Støj. Ejernes sans for kvalitet gælder ikke bare musikprogrammet, stedets indretning og stemningen.

Den gælder også i køkkenet, hvor sønderjyske Line Magnussen er chef. Hun laver alt fra bunden og af gode råvarer.

Blandt andet en fisketappas, som hurtigt er blevet utroligt populær og flot anmeldt.

"Kokken, Søren Jakobsen, fra Gastromé har givet vores fisketappas en super anmeldelse. Og i det hele taget rygtes det hurtigt, at folk er begejstrede," forklarer ejerne.

Fiskene er fra det legendariske Arne Christensens Fiskerøgeri, vinene er fra Italien og specielt udvalgt til Café Støj og priserne er rimelige.

En munter tone

"Gæsterne skal være gladere, når de går ud, end da de kom. Det værste for en nordjyde som mig er at føle, at jeg har betalt for meget for noget," siger Stefan Trie, der har brugt sit netværk for at få det bedst mulige udvalg.

De tre kammerater er meget muntre og slagfærdige. Ikke bare overfor hinanden men overfor alle på stedet. Da et par unge fyre stopper op et øjeblik ude på gaden for at se, hvad der står på døren, bliver de straks budt indenfor

"Kom bare ind, der er gratis adgang i dag," inviterer ejerne drilsk.

De unge fyre kommer nærmere.

"Jeg har boet i Aarhus hele mit liv, men jeg har aldrig set det her sted. Hvad sker der for mig?" spørger en af dem.

"Vi har kun haft åbent et par uger," forklarer ejerne og fortæller, at de også har en hyggelig gårdhave, man kan sidde i.

"Jamen, I bliver ved med at give," svarer de unge fyre og snupper et par kolde øl med ud i gårdhaven.

Hvis Støjs statistik holder, bliver det ikke sidste gang, de gør det. For har folk først været på besøg, kommer de igen, er erfaringen indtil nu.

Fakta

Jægergårdsgade 150, Sydhavnen Aarhus C

Åbent kl. 9.00 til 22.00 mandag-onsdag

Kl. 9.00–00.00 torsdag-lørdag

Man kan være selskaber på

Otte i vinkælderen

20 i lokalet ud til Strandvejen

50 siddende og spisende gæster på hele caféen

Hver torsdag: Leths Jazz med Kristian Leth

11. juni Jan Harbeck Quartet. Tenorsaxofonisten har vundet Danish Music Award og Ben Webster prisen

13. juni Souvenirs spiller 'Jeg troed’ du var hos Mikael' og 'I et sommerhus'.

18. juni Ole Kock Hansen og Thomas Fonnesbæk spiller improviseret jazz på et højt plan

Publiceret 13 June 2020 08:00