Girls On Bikes består af (fra venstre) Thomas Buttenschøn, Mark Chemnitz, Eddi Jarl, Søren Heller og Henrik Møller.

Girls On Bikes består af (fra venstre) Thomas Buttenschøn, Mark Chemnitz, Eddi Jarl, Søren Heller og Henrik Møller. PR Foto

Buttenschøn og band byder op til dans

Thomas Buttenschøn har sammen med Aarhus-funkgruppen Soul Glo skabt Girls On Bikes. Et nyt band, der ønsker at sprede god energi, højt humør og ægte danseglæde

Af
Mai-Britt Jeppesen

AARHUS For mindre end to måneder siden spillede Girls On Bikes deres første livekoncert sammen. Girls On Bikes er et helt nyt band skabt af Thomas Buttenschøn og det aarhusbaserede funkband Soul Glo.

"Allerførste gang, vi spillede sammen med Thomas Buttenschøn, var i 2011 på Klostertorvet i Aarhus under Festugen. Vi spillede en fed koncert, hvor vi ligesom bare klikkede med Thomas," fortæller Mark Chemnitz, der er musiker og pianist i Girls On Bikes.

Siden spillede Buttenschøn og Soul Glo sammen on and off i flere sammenhænge. Blandt andet spillede de sammen i TV2 programmet 'Musik i Sommerlandet', til firmafester og til livekoncerter.

"Vi byggede os tættere og tættere sammen for hver gang, vi spillede sammen. I 2017 blev Soul Glo hyret sammen med Thomas til at spille en koncert for intet mindre end 35.000 spejdere. Det var en helt magisk oplevelse, og der aftalte vi endelig, at vi bare måtte lave noget mere sammen," fortsætter Mark Chemnitz. Han har taget en kort pause fra sine mange igangværende projekter for at mødes med Århus Onsdags journalist i en solstråle uden for Godsbanen.

I 2018 kom Mark Chemnitz og bassist Henrik Møller med i Thomas Buttenschøns faste band.

"Soul Glo har spillet sammen med mange forskellige solister – mig blandt andet. Og så har Mark og Henrik været en del af mit band de sidste par år," siger Thomas Buttenschøn, som er med på en mobil fra sit lydstudie i København.

"Jeg har kunnet mærke et behov for at gøre noget sammen med nogen i stedet for at sidde alene i mit studie. Oven på coronakrisen er det fedt igen at kunne være fælles om noget," fortsætter Buttenschøn.

Bandets første livekoncert blev spillet 25. april i år. På den nye drive in P Scene på Tangkrogen.

"Det var faktisk Thomas, der kom med idéen til P Scenen. Nu hvor alle sommerens koncerter var aflyst, sad vi og brainstormede på, hvad vi så kunne lave. Vi var ude i at skabe noget silent disco bare med bands, og så kom Thomas pludselig med idéen til drive in-koncerterne," husker Mark Chemnitz. Udover at være musiker er han en del af eventvirksomheden Front of House, som er en af hovedkræfterne bag P Scenen.

Ni dage fra idéen til drive in-scenen blev født, var projektet sat i søen. Med Mads Langer og Girls On Bikes live på P Scenen den første åbningsweekend 24.-25. april.

"Det var den første livekoncert, Girls On Bikes spillede sammen. Det var sjovt, skørt og underligt på en gang at spille på P Scenen. Men det, der overskyggede det hele, var at spille sammen som band. Vi er en hel branche, der er i knæ i kølvandet på corona, så for mig var det vigtigt, at det ikke bare var mig, der spillede solokoncert, men at det var en bandkoncert; noget vi var fælles om," lyder det varmt fra Thomas Buttenschøn.

Musikdrengen med det store, karakteristiske hår er opvokset syd for Odder, lige uden for den lille by Gylling.

"Jeg er vokset op tæt på Gylling og har været meget i Aarhus som ung. Så det var fedt at have livedebut med Girls On Bikes i Aarhus, som for mig stadig har noget hjemligt over sig. Fra scenen kunne vi jo se folk sidde bag bilruderne, og jeg fik rent faktisk øje på flere, jeg kender, fra Odder," fortæller han.

Girls On Bikes med Thomas Buttenschøn i front spillede første livekoncert sammen til drive in-koncert på P Scenen 25. april i år.

Girls On Bikes med Thomas Buttenschøn i front spillede første livekoncert sammen til drive in-koncert på P Scenen 25. april i år. Foto: Morten Rygaard

Dansemusik med flere lag

Da beslutningen om at danne Girls On Bikes var truffet, satte Buttenschøn og Chemnitz sig sammen for at skrive sange.

"Jeg lagde ud med at opsætte et dogme for projektet: vi skulle lave et album med ti dansenumre, man kunne blive glad i låget af. Jeg spurgte Thomas, hvad det første nummer på det album hed. Han svarede: 'Det ved jeg ikke, vi har jo ikke skrevet det endnu!'. Men da jeg pressede på, sagde han: ''Velkommen i Klubben ' - er det ikke en god titel til det første nummer på en plade?' Da jeg bad ham synge omkvædet, tænkte han kort, og så sang han et par linjer. Jeg slog nogle akkorder an, og så var vi i gang. På seks timer skrev vi seks numre," fortæller Mark Chemnitz.

'Velkommen i Klubben ' blev første singleudspil fra Girls On Bikes og udkom 29. maj.

"'Velkommen i Klubben ' er en glad melodi med en hård tekst. Det er det, Girls On Bikes kan; lave glad og ligetil dansemusik, men hvor der ligger mere i teksterne, hvis man lytter efter," siger Chemnitz.

'Velkommen i Klubben ' er et nummer, som handler om, at der skal være plads til mangfoldighed.

"Jeg synes ikke, man behøver at være ens, for at kunne enes. Ingen tvivl om, at jeg får nogle privilegier, alene fordi jeg spiller musik. Privilegier jeg formentlig ikke ville have fået ellers. Derfor føler jeg, jeg passende kan tage førerhatten på og sige, at der er plads til alle i vores klub. Også dem, der ikke er, som folk er flest," lyder det sympatisk fra Buttenschøn.

Thomas Buttenschøn har en række album bag sig. På dem er der flere glade numre, men også en hel del, der handler om mere tunge emner.

"Jeg har udgivet rigtig mange glade singler, men jeg kan også godt lide, når sangene har lidt tyngde; der må gerne være flere lag. Det gør, at jeg får lyst til at lytte til numrene mere end en gang. Derfor er det også den måde, jeg oftest skriver sange og tekster på," forklarer han.

Folk fortjener godt humør

Idéen til bandnavnet Girls On Bikes, fik Thomas Buttenschøn, da han var i USA for at optræde.

"Jeg snakkede med en amerikaner og fortalte, at jeg er fra Danmark, hvorefter han så gravalvorligt på mig og sagde: 'I've been to Denmark. What I love the most about Denmark is Girls On Bikes." griner Thomas og fortsætter:

"Jeg syntes, det var sjovt, og hvis der er noget, vi i bandet gerne vil med vores musik, så er det at få folk til at have det sjovt. Folk fortjener at være i godt humør igen."

Girls On Bikes laver musik, der kan få folk ud at danse. Musik som giver god energi og får smilene frem.

"I Girls On Bikes har vi et fælles mål, som vi løber efter: at sprede glæde og god energi og være til stede. For os er det det vigtigste. Vi havde alle sammen en stor lyst til at finde tilbage til den energi, der var på dansegulvet, dengang vi startede med at lave musik," fortæller Mark Chemnitz. Han smiler bredt ved minderne om den spæde opstart tilbage i halvfemserne.

Mark Chemnitz fortæller, at bandet satte sig ned sammen og lyttede til en lang række af de numre, de synes, er de absolut bedste dansenumre, der nogensinde er produceret.

"Vi har ladet os inspirere af rytmer og beats fra dengang, man lavede musik, der var umulig at stå stille til. Med rigtig mange års erfaring fra branchen kan vi spille hvad som helst, der falder os ind, men vi har måske ikke længere 100 procent føling med, hvad der får de helt unge mennesker ud på dansegulvet i dag. Til det havde vi brug for at finde den helt rigtige producer til Girls On Bikes, så vi spurgte os for i branchen og fik anbefalet en ung, fremadstormende producer, Andreas Runadam. Og han har vist sig at være den helt rigtige mand til projektet," slår Mark Chemnitz fast.

Med hjertet først

Singlen 'Velkommen i Klubben ' byder allerede op til dans, og der kommer mere inden længe, lover Chemnitz.

"Vi kommer til at udgive flere singler. Formentlig en her til sommer og en igen til efteråret. Dernæst udkommer vi med et helt album. Og så arbejder vi på at lave nogle pop-up koncerter. I takt med at Danmark åbner mere og mere, vil vi gerne rundt i landet og spille. Meget gerne også de lidt mindre og skæve steder," lyder det.

Ambitionerne for det nye danse-band er mærkbart til stede. Både hos Soul Glo og hos Thomas Buttenschøn.

"Ambitionen er, at Girls On Bikes skal være et band, folk har lyst til at komme ud at høre. Og så selvfølgelig at det bliver kæmpestort, og det tror vi på, det kan blive. Ellers gjorde vi det ikke. Vi går all ind," siger Buttenschøn med sikker røst.

Alle mand har flere projekter i gang uden for Girls On Bikes. Bandet er limen, samlingspunktet.

"Vi har alle sammen forskellige projekter rundt omkring. Girls On Bikes samler os - med Thomas i front. Han er ligesom blevet vores universelle legoklods. I Soul Glo har vi spillet et utal af koncerter sammen igennem rigtig mange år. Vi er mere end 'bare' musik, vi er en familie. Og i den familie er der i høj grad plads til Thomas!" Mark Chemnitz løfter blikket og misser mod solen.

Girls On Bikes er et musikalsk projekt sat i søen med tanke på bred, kommerciel succes. Men det er også et projekt, hvor alle involverede har hjertet med. Uden tvivl.

"Det her er et projekt, hvor vi alle sammen løber med hjertet først. Det gør ondt, hvis man falder, men det føles bare bedst sådan," slår Mark Chemnitz fast.

FAKTA: Girls On Bikes

består af:

  • Thomas Buttenschøn - Vokal
  • Mark Chemnitz-Laustsen - Keyboard
  • Henrik Møller - Bas
  • Eddie Jarl - Trommer
  • Søren Heller - Guitar

udgav debutsinglen 'Velkommen i Klubben' 29. maj 2020

Publiceret 13 June 2020 10:00