Magasin Flowers åbnede i lørdags. Om en måneds tid kommer der til at stå en lille blomsterbutik på dette hjørne overfor Magasins udgang ved Immervad.

Magasin Flowers åbnede i lørdags. Om en måneds tid kommer der til at stå en lille blomsterbutik på dette hjørne overfor Magasins udgang ved Immervad. Foto: Tahmasbi

Magasin har åbnet en blomsterhandel ved åen

Magasin Flowers sælger friske blomster fra Holland til faste priser

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Aarhus I lørdags åbnede Magasin Flowers ny blomsterhandel i hjørnet af stormagasinet ved Immervad. Det skete med et væld af blomster og mange kunder, som tog godt imod det nye tilbud.

"Det var en fuldstændig vild dag. Aarhusianerne er utroligt positive og siger til os, at blomster er en god måde at sende søde hilsner på i denne corona-tid," siger Majken Vigh-Larsen, der er den ene af to medindehavere.

Hun er et kendt ansigt i det aarhusianske butiksliv og har tidligere været med til at drive Victoria, Vic Shop, Sand og Paustian.

"Vi solgte på åbningsdagen lige så meget, som man gør på Mors Dag, der er en af årets allerstørste blomsterdage," forsætter hun.

Faste priser

Magasin Flowers har et helt enkelt koncept med faste priser. Man får et bundt blomster for 69 kroner og to for 119 kroner.

Blomsterbutikken binder også buketter. Dagens buket har en fast pris på 169 kroner, og så kan man i øvrigt bestille sine personlige varianter.

"Vi henter friske blomster direkte fra auktionerne i Holland, så vi altid har det friskeste og nyeste," siger Majken Vigh-Larsen.

Hendes makker og medejer er Per Ellegaard, der er daglig leder af Magasin Flowers.

"Per har altid arbejdet med indretning og detail, og er ekspert i æstetik og farvesammensætning. Han arbejder med blomster på en skæv og kantet måde, der giver buketterne sjæl og personlighed," mener Majken Vigh-Larsen.

Per Ellegaard har tidligere bygget messer på Formland og drevet Villa Collection, som lå på Østergade i Aarhus.

Som i København

Magasin Flowers åbnede sin først butik på Nytorv i København i august 2019 med stor succes. Nu er der også en i Lyngby og fra i lørdags i Aarhus. Den var egentlig planlagt til at åbne allerede i februar, men så lukkede corona samfundet ned.

I mellemtiden har Magasin fået tilladelse fra Aarhus Kommune til at bygge en lille butik overfor Magasins udgang ved Immervad. Den bliver bygget som en træbeklædt container, der får indgang overfor stormagasinet.

"Butikken er ikke helt klar endnu, så lige nu sælger vi blomster på gaden under en række parasoller. Simpelthen fordi vi kunne ikke vente med at komme i gang, da vi fik kommunens tilladelse," siger Majken Vigh-Larsen.

Magasin Flowers i Aarhus har de samme åbningstider som Magasin, så man kan købe friske blomster fra morgen til aften alle ugens syv dage.

Magasin Flowers har de samme åbningstider som stormagasinet, så man kan købe blomster fra morgen til aften syv dage om ugen.

Magasin Flowers har de samme åbningstider som stormagasinet, så man kan købe blomster fra morgen til aften syv dage om ugen. Foto: Magasin Flowers

Publiceret 08 June 2020 20:15