Pressefoto:

Pressefoto: Musikhuset Aarhus

Musikhuset genåbner:

Disse store danske navne spiller allerede denne måned

Musikhuset har de første navne klar til genåbningen af den store sal

Hos Musikhuset i Aarhus har man arbejdet hurtigt, siden stedet for nylig blev noget overrasket over, at det måtte genåbne med koncerter. Det har medvirket, at man torsdag kan afsløre en perlerække af danske kunstnere, som allerede denne måned spiller i Musikhusets Store sal. Det oplyser koncertstedet i en pressemeddelelse.

”Med åbningen af Store sal tager vi endnu et vigtigt skridt for at få sparket kulturen i gang, bakke op om de danske kunstnere og give vores publikum det, mange af os har savnet. Livemusikken, nærheden og fællesskabet. Jeg kan love jer for, at sangerne og musikerne glæder sig til at spille for publikum. Og vi glæder os til at mærke den særlige energi, der opstår i kontakten mellem publikum og musikere, som kun livekoncerter kan give,” siger Musikhusets kunstneriske chef, Jeppe Uggerhøj, i pressemeddelelsen.

Fredag den 26. juni genåbner Pernille Rosendahl, Søren Huss og Hush Musikhusets Store sal, når de sammen træder op på scenen.

"Jeg glæder mig simpelthen så meget til at stå på scenen i Musikhusets fantastiske sal. Coronatiden har givet os masser af finurlige, digitale løsninger, men når det kommer til musik, er der bare ikke noget, der slår det at være til stede sammen, lige nu lige her, i det samme rum. Det bliver skønt at mærke nærværet med publikum igen" siger forsanger i Hush, Dorthe Gerlach, i pressemeddelelsen.

Allerede dagen efter følger Kwamie Liv, Nicklas Sahl og Alex Vargas op med endnu en trippelkoncert.

"Jeg lever og ånder for at spille live, så det er svært at sætte ord på, hvad det betyder at kunne komme ud og se folk i øjnene igen. Også selvom det er på afstand. Jeg glæder mig helt ubeskriveligt til at spille i Store sal," fortsætter Alex Vargas i pressemeddelelsen.

Begrænset antal pladser

Ved hver af de to koncerter spiller kunstnerne egne numre og laver gæsteoptrædener til hinandens sange.

Det har tidligere på foråret været muligt at opleve både Nicklas Sahl og Pernille Rosendahl til Musikhusets populære take away-koncerter, hvor de har optrådt til intime og eksklusive minikoncerter i aarhusianske baggårde. Nu bliver det igen muligt at opleve dem på den store scene i Musikhusets vellydende Store sal.

Begge koncerter bliver afholdt i Musikhusets Store sal. Normalt er der plads til 1.500 siddende publikummer, men til de to eksklusive trippelkoncerter bliver der et maksimum på 500 gæster. Publikum kommer til at sidde med et sædes mellemrum. Det er dog tilladt at sidde i direkte forlængelse af hinanden, hvis man i forvejen har tæt kontakt til hinanden.

Billetsalget til koncerterne begynder i dag klokken 10 på Musikhusets hjemmeside.

jwh

Fakta

Program for genåbning af Store sal

Fredag den 26. juni kl. 20:30

  • Pernille Rosendahl, Søren Huss og Hush

Lørdag den 27. juni kl. 20:30

  • Kwamie Liv, Nicklas Sahl og Alex Vargas

Kilde: Musikhuset Aarhus

Publiceret 04 June 2020 08:10