Mads Steffensen har været vært på Mads og Monopolet i 17 år. Det folkekære panel har optrådt på mange af landets scener, hvor stemningen er mere løssluppen end i studiet, fordi showet ikke blvier optaget og spillet igen og igen.

Mads Steffensen har været vært på Mads og Monopolet i 17 år. Det folkekære panel har optrådt på mange af landets scener, hvor stemningen er mere løssluppen end i studiet, fordi showet ikke blvier optaget og spillet igen og igen. Foto: DR

Nu skal Mads og Monopolet noget helt nyt

Mads Steffensen og det folkekære monopol har i 17 år underholdt i radioen og på mange af landets scener. Nu kaster de sig ud i noget helt andet - i Aarhus

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Pinsemandag til middag indtager det folkekære program, Mads og Monopolet, Drive In P-scenen på Tangkrogen i Aarhus. Mads Steffensen og det tre mand høje panel er alle garvede i underholdningsbranchen, men de er meget spændte på at prøve det nye format, som drive in-scenen er.

"Jeg har lavet Mads og Monopolet i 17 år. Lørdag efter lørdag har vi lavet det som radioprogram, og ind i mellem har vi optrådt på en lang række af landets scener med live-versioner af monopolet," siger Mads Steffensen.

"Men jeg har aldrig prøvet at stå på en scene foran rækker af biler,” ler radio- og tv-værten.

Vi kender ham som den, der guider livsstilseksperterne Anne Glad og Flemming Møldrup gennem hemmelige og kendte menneskers hjem i programmet ’Kender du typen’. Han har også styret ’Her er dit liv’ og ’Kongerigets klogeste’. Alle er tv-programmer, som har været sendt i primetime.

Det gælder også radioprogrammet, Mads og Monopolet, der lørdag efter lørdag har fyldt sendefladen fra klokken ni til klokken 12 på P4. Men nu er lytterne og seerne skiftet ud med rækker af Berlingo, Peugeot, Fiat og Toyota.

Mads Steffensens egen erfaring med drive in begrænser sig til et enkelt biografbesøg. Det var hyggeligt, mest fordi han var i godt selskab, som han selv havde medbragt, husker han.

"Så jeg ved, at det kan være sjovt. Fyld bilerne op og kom ned på Tangkrogen og giv den gas," opfordrer Mads Steffensen.

"Det kunne være skønt med et aarhusiansk dilemma fra en Berlingo i række to," fantaserer Mads Steffensen, som på forhånd ikke helt kan regne ud, hvordan det hele vil spænde af på drive in-scenen i Aarhus. Foto: PDH Music

Et løsluppent panel

Ved P-scenen kan man høre det, der foregår på scenen via bilradioen. Bilruderne skal være rullede op, så der er ikke lydmæssig kontakt mellem publikum og scenen.

"Når vi optræder på scener for eksempel i Musikhuset i Aarhus, har vi øjenkontakt med publikum, og vi er sammen om noget. Det bliver nok sværere i bilerne. Der kan publikum bruge vinduesviskerne og lyset i stedet for at klappe," foreslår Mads Steffensen.

"Vi har valgt at lade showet vare en time, fordi vi tror, at det er en passende længde. Så hvis publikum bliver hele den time og ikke står ud og går deres vej, så betragter vi det som en succes," fastslår han.

Monopol-værten lover, at der vil være en løssluppen stemning på scenen, fordi der i modsætning til radioprogrammerne ikke bliver lavet optagelser. Så panelet taler frit fra leveren og slår sig løs.

Tre af de garvede

Til at løfte den nye udfordring har Mads Steffensen samlet A-holdet, som han plejer at kalde panelet hver eneste lørdag, når han introducerer dagens deltagere i begyndelsen af programmet.

Hårdt presset udnævner han de tre, som skal med på scenen i Aarhus, til at være de flotteste, de klogeste og de skarpeste.

"Jeg har samlet 'the grand old guys'. Jeg stoler på, at de leverer varen. Det kan alle, der er med i radioprogrammet, men man skal gå efter guldet," siger Mads Steffensen og røber de tre navne:

Signe Lindkvist, Nicolaj Kopernikus og Simon Jul. De er kendt for at være tv-vært, skuespiller og komiker og er alle sammen rutinerede i at optræde i forsamlinger, på scener og på festivaler.

Selv om rammerne er anderledes end sædvanligt, vil Mads og Monopolet være som det plejer. Det vil handle om de dilemmaer, mange af os havner i. Og mænd, der gør noget dumt, vil som altid hedde Preben, når dilemmaerne præsenteres.

Aarhusianske dilemmaer

Monopolet vil elske at få aarhusianske dilemmaer med i programmet.

"Det vil være fantastisk. Folk i Aarhus bøvler vel også med ting i deres liv. Man skal skrive til os om noget, der har personlig relevans, og hvor man skal træffe et valg. Skal jeg gøre dette her? Eller dette her?" forklarer monopol-værten.

Når han er rundt på landets scener, plejer publikum at have mulighed for at komme op på scenen med et dilemma. Det kan man ikke på P-scenen, hvor man skal holde afstand.

"Det kunne være sjovt med et dilemma fra en Citroen Berlingo fra række to. Hvis man kommer lidt tidligt og signalerer med en arm ud ad ruden, at man gerne vil sige noget, tror jeg, at vi kan fange det," mener Mads Steffensen.

Det er helt sikkert en mulighed at sende en mail. Når man køber billet, modtager man en mailadresse, man kan sende dilemmaer ind på. Mads Steffensen opfordrer aarhusianerne til at gøre det

Var ung i Aarhus

I det hele taget glæder han sig til at komme tilbage til sin studieby, Aarhus.

"Jeg eeelsker Aarhus. Jeg kommer tit i byen i forbindelse med mit job, og jeg boede der, da jeg læste på journalisthøjskolen," siger værten, der fandt sig en lejlighed på Trøjborg sammen med sin dengang nye kæreste.

"Jeg bliver altid glad, når jeg kommer tilbage. Min kone Marianne og jeg byggede vores kæresteforhold op i Aarhus, hvor vi begge har læst," fortsætter Mads Steffensen, der er fra Aalborg.

Mange programmer

"På min sidste tur i Jomfru Ane Gade, mødte jeg Marianne, og så flyttede vi sammen til Aarhus. Det er gode minder, og vi føler, vi kommer hjem, når vi tager til Smilets By. Jeg holder meget af aarhusianernes tilgang til livet og deres underfundige humor," forsikrer nordjyden.

Vi har fanget en travl Mads Steffensen på telefonen, da denne samtale finder sted. Han er i gang med optagelser til ’Kender du typen’. Ind imellem dem laver han ’Fællessang – hver for sig’ fredag aften. Det var egentlig tænkt som nogle få programmer, men bliver til 10 i alt.

"Det er håndholdt og udvikler sig hele tiden på samme måde, som drive in-scenerne gør det. Pigekorets dirigent, Phillip Faber, er en skøn makker i sangprogrammerne, og jeg kan godt lide mine opgaver, så det gør ikke noget, at jeg har meget travlt. Det går, så længe jeg kan se en bagkant. Og vi ved jo alle sammen præcis, hvad vi skal gøre," forklarer Mads Steffensen.

Det gør de også på P-scenen, men der er det alligevel anderledes.

"Jeg kan ikke helt forstille mig det – og jeg glæder mig," ler en forventningsfuld vært.

Fakta

  • Den eneste scene, som er i brug i Aarhus for tiden, er Drive In P-scenen på Tangkrogen. Den er til gengæld sprængfyldt med de største danske navne i et væld af genrer. Der er flere koncerter på en dag
  • Fredag 29. maj: de tre herrer SP, Just og Frost
  • Lørdag 30. maj spiller både Annika Aakjær, Mads Langer og Phlake kl. 15.15, 18.15 og 21.15
  • Søndag 31. maj: Musikquiz med Kenneth K. Om aftenen er der comedy med Carsten Bang, Jacob Thaarnhøj, Torben Chris og Mikkel Rask
  • Pinsemandag 1. juni går Mads og Monopolet på klokken 12.15. Siden går Anders Mattesen på to gange med sit show, Anden
  • Torsdag 4. juni: L.O.C. spiller 'Musikken, du cruiser til'

Publiceret 29 May 2020 12:00