Øst for Paradis slår igen dørene op for publikum fredag 29. maj og følger Regeringens retningslinjer nøje.

Øst for Paradis slår igen dørene op for publikum fredag 29. maj og følger Regeringens retningslinjer nøje. Arkivfoto

Øst for Paradis er klar med genåbningsdato

Efter tre måneders nedlukning grundet corona genåbner Øst for Paradis 29. maj – en uge før beregnet

Af
Mai-Britt Jeppesen

AARHUS Da Regeringen og Folketingets partier sent onsdag aften i sidste uge blev enige om at udvide fase to af genåbningen af Danmark, var biografdirektrice Ditte Daugbjerg og resten af holdet bag biografen Øst for Paradis blandt dem, der fik travlt. Fra oprindeligt først at kunne åbne 8. juni lød meldingen pludselig, at biografer landet over kunne genåbne allerede 21. maj.

”Da udmeldingen fra Regeringen kom, havde vi lige bygget stillads op i en af vores sale, med det formål at isolere samtlige ventilationsrør og dermed optimere lydforholdene. Så selv om meldingen om at kunne åbne allerede var glædelig, kom den som lidt af en overraskelse. Men vi satte fuld speed på ventilationsarbejdet, så vi kunne få pillet stilladset ned og i det hele taget blive klar til genåbningen,” fortæller Ditte Daugbjerg.

Mandag formiddag i indeværende uge fik hun sammen med et hold af biografens øvrige medarbejdere lagt en plan for genåbningen af Øst for Paradis, som bliver fredag 29. maj.

Biografdirektrice Ditte Daugbjerg ved baren på den nymoderniserede 1. sal, som blev indviet dagen før nedlukningen af Danmark. Hun glæder sig over endelig at kunne genåbne biografen i Paradisgade fredag 29. maj.

Biografdirektrice Ditte Daugbjerg ved baren på den nymoderniserede 1. sal, som blev indviet dagen før nedlukningen af Danmark. Hun glæder sig over endelig at kunne genåbne biografen i Paradisgade fredag 29. maj. PR Foto

”Vi har lige besluttet at slå dørene op på fredag. Først der er vi helt sikre på, at det er forsvarligt at åbne – både i forhold til publikum og i forhold til vores personale. Der ved vi, at vi kan have styr på håndsprit, afstands-klistermærker og plexiglas i café og billetsalg. Ligesom vi ved, at vi kan nå at have vores film hjemme rent fysisk til fredag,” siger hun.

Forud for genåbningen fredag har Ditte Daugbjerg nærstuderet Regeringens seneste retningslinjer for biografer.

”Retningslinjerne fra Regeringen har vi først fået i weekenden, og dem gør vi alt, hvad vi kan for at leve op til. Blandt andet skal der være et tomt sæde imellem hver gruppe af publikum, der skal være god tid imellem forestillingerne, så der ikke samler sig for mange mennesker i foyeren samtidig, og så vi kan nå at rengøre salene. Det betyder, vi ikke får et helt så tæt program, som normalt, men til gengæld har vi jo hele syv sale, så der bliver stadig masser at vælge imellem,” lyder det fra biografdirektøren.

Stillads og ventilationsrør fyldte en af Øst for Paradis' syv sale, da biografen fik meldingen om, at de igen måtte åbne for publikum - en uge før end forventet.

Stillads og ventilationsrør fyldte en af Øst for Paradis' syv sale, da biografen fik meldingen om, at de igen måtte åbne for publikum - en uge før end forventet. PR Foto

Stille og rolig åbning

Øst for Paradis har som landets øvrige biografer, museer og teatre arbejdet ud fra først at kunne genåbne 8. juni.

”Vi har jo gået rundt om os selv i tre måneder og ventet på at genåbne. Og vi havde planlagt at åbne med et brag, men nu har vi pludselig kortere tid end forventet til at få det hele på skinner. Så det bliver en lidt anderledes genåbning, end vi havde ventet – men det bliver også fedt. Nu skal vi bare lige have vores medarbejdere tilbage på arbejde og så helt op i gear igen. Og det er vi fra fredag. Senest,” lover Ditte Daugbjerg.

Ud over traditionelle filmvisninger byder Øst for Paradis normalvis også på forskellige events, som eksempelvis oplæg, et glas vin eller en gang brunch forud for en filmvisning.

”Vi kommer også op at køre med vores events igen – formentlig allerede i løbet af næste uge. Men vi gør det stille og roligt. Hvor absurd det end synes, må vi passe på med ikke at lave noget, der er for fedt, så vi risikerer, at der dukker for mange op på en gang,” ler Ditte Daugberg.

FAKTA: Åbning af biografer i Aarhus

  • Øst for Paradis, Paradisgade 9c, Aarhus C åbner igen fredag 29. maj
  • Fra fredag 29. maj genåbner Nordisk Film også de første 11 af sine i alt 23 biografer. Det gælder blandt andet Nordisk Film Biografer, Skt. Knuds Torv. Torsdag 4. juni genåbner også Nordisk Film Biografer Trøjborg
  • Der er endnu ingen konkrete meldinger om genåbning af Cinemaxx, Bruuns Galleri. Men også Cinemaxx arbejder intensivt på at kunne byde publikum velkommen tilbage i salene snarest muligt

Publiceret 25 May 2020 15:45