Der er højt til loftet i receptionen på det nye hotel, som alle er velkomen til at kigge forbi.

Der er højt til loftet i receptionen på det nye hotel, som alle er velkomen til at kigge forbi. Foto: Radisson Red

Radisson Red slår dørene op i Aarhus

Radisson Red får danmarkspremiere, når det åbner det første af sin slags i Skandinavien i Aarhus

Af
Sofie Amalie Skovsager

Aarhus På hjørnet af Frederiksgade ved Rådhuspladsen i Aarhus, slår Radisson Red Hotel dørene op for et livsstilshotel med fokus på design, kunst, bæredygtighed, kreativitet og Aarhus’ identitet.

Radisson Red er en uformel og legende pendant til Radissons øvrige danske hoteller, og er opført knap 500 meter fra byens øvrige hotel af samme kæde, Radisson Blu Scandinavia Hotel.

I hjertet af Aarhus
Radisson Red Hotel har højt til loftet og kort til kreative tanker.

Radisson Red Hotel har højt til loftet og kort til kreative tanker. Foto: Roar Paaske Fotografi

Placeringen af hotellet i den tidligere kulturhovedstad er ikke en tilfældighed. Aarhus er de senere år braget op ad den internationale rangstige.

Helene Hallre, der er Cluster General Manager for Radisson-hotellerne i Aarhus, er ikke i tvivl om at Aarhus er den helt rigtige by for hotellet.

"Når du træder uden for hotellet, står du i centrum af byen. Det bliver en gevinst for Aarhus. Det er det første hotel af sin slags, og vi tror på, at vi kan samle gæster, der vil dykke ned i autentisk gastronomi, fascinerende kultur og verdenskendt kunst," siger hun, imens hun viser Aarhus Onsdag rundt i hotellets atrium, der er omkranset af værelserne.

Højtråbende maximalisme

Legesyg kunst, kreative hand-outs, en stemningsfuld restaurant og livlig bar er kendetegnene for Radisson Red, der ønsker at forene lokal kunst og kultur i Aarhus' ånd.

Fortællingen om Aarhus starter allerede i parkeringskælderen, hvor illustrationer skal berige gæsten med kulturel viden om byen.

Radisson Red-hotellerne har en afslappet servicestil og en anderledes tilgang til gæstfrihed. Helene Hallre fortæller, at hotelfilosofien er, at skabe størst mulig fleksibilitet og frihed for hotelgæsterne.

"Gæsterne har fri adgang til hotellets faciliteter døgnet rundt. De kan til- og fravælge faciliteter og services til deres ophold, tjekke ind og ud af hotellet, åbne og låse hotelværelset og bestille mad via app'en."

Alle er velkomne

Hun har et ønske om at hotellet blive byens nye sociale samlingssted, hvor der er plads til afslapning for både byens borgere, hotelgæster og den forretningsrejsende. Det er sågar tilladt at medbringe sit kæledyr.

"Vi ønsker, at være byens uhøjtidelige samlingssted, hvor aarhusianerne og de rejsende kan samles til en hyggelig stund," siger Helene Hallre, som fortæller, at alle er velkommen til at benytte hotellets bar, restaurant og øvrige faciliteter.

Hotellet oplever stor interesse og har allerede bookinger forud for den kommende åbning.

Radisson Red planlægger at markere sin ankomst i byen på en måde, som inkluderer byens borgere. Hvordan er indtil videre hemmeligt. Helene Hallre fortæller, at de glæder sig til at afsløre mere om åbningen.

Helene Hallre, der er Cluster General Manager, ser frem til at byde aarhusianerne velkommen hos Radisson Red.

Helene Hallre, der er Cluster General Manager, ser frem til at byde aarhusianerne velkommen hos Radisson Red. Foto: Rickard Eriksson

Fakta

I 2016 åbnede det første Radisson Red i Bruxelles, og i dag har kæden tolv hoteller repræsenteret i hele verden.

Radisson Red Aarhus rummer 78 værelser, møde- og eventfaciliteter, reception, loungeområde, fitness, bar, restaurant og meget mere fordelt på 6000 kvadratmeter.

På værelserne kan gæsterne blandt andet nyde udsigten til Rådhuspladsen, Musikhuset og kunstmuseet Aros.

Publiceret 21 May 2020 13:00